‘Gazi’yi 400’de ‘kazandım’ dedim’

Şampiyon jokey Ahmet Çelik zaferinin perde arkasını anlattı.

Yayınlanma: 27.06.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

Gazi Koşusu’nu peşpeşe kazanmak kolay bir iş değildir. Fakat jokey Ahmet Çelik bunu başardı. Çelik, 2015’te Renk, 2016’da Graystorm ve 2017’de Piano Sonata ile yılın en büyük kupasını kaldırdı. Ahmet, aynı zamanda Ekrem Kurt’un rekorunu da egale etti. 18 safkan yarıştı bu yıl Gazi’de. Her safkan birbirinden değerliydi. Ahmet Çelik son yıllarda hipodromlarda fırtına gibi esiyor. Gerçi seremonide üzülmüş. Çünkü jokeylerin isimleri okunduğunda Halis Karataş, Selim Kaya, Sadettin Boyraz kadar alkış almamış. Soyunma odasına buruk dönmüş. Bildiğiniz gibi yarış öncesinde Piano Sonata Gazi Koşusu’da üçüncü şanslı safkan olarak gösteriliyordu. Fakat Ahmet Çelik kendisinden çok emindi. Haftalar aylar öncesinden at sahibi Oğuz Yalçın’a “Kazanacağız ağabey, merak etme, sen yerinde rahat otur yarışı izle” demiş. Aynı durumu atın antrenörü olan Metin Acar’a da iletmiş. Nitekim öyle oldu. Ahmet son 400’de ele geçirdiği liderliği yarışın bitiş anına kadar hiçbir rakibine kaptırmadı ve şampiyonluğa uzandı. Elbette bu bir ekip işidir. At, jokey, sahibi, antrenör, seyisler hepsi bir takımı ortaya çıkırıyor. Tıpkı diğer sporlarda olduğu gibi.

‘Rekor istiyorum’

Ahmet Çelik, şansa ve kısmete inananlardan. Çelik, “Bugün ben kazandım yarın başkası kazanır. Şans kapıyı çaldığında iyi değerlendirmek lazım. Genelde hazır atlara binerim. Piano Sonata’nın durumu çok fitti. Uzun mesafeyi iyi koşuyor. Son 400’de kazandım dedim. Atın kış aylarında koşturulmaması büyümesine neden olmuş. Daha henüz gelişme döneminde. Çok mutluyum. At sahibi Oğuz ağabeyime verdiğim sözümü tuttum. Önüm açık. Ekrem Kurt çok değerli bir büyüğümüzdü. Rekorunu egale ettim. İleride bu rekoru kırmak istiyorum” diyor. Başarılı jokey zaman zaman zor durumda kaldığını söylüyor; halkla içiçe olup haftada bir karşılıklı sohbet etmek istiyor; “Bilgi kirliliği var” diyor. Bu yüzden ailesinin atlarına binmek istemiyormuş. Mesela aynı yarışta kardeşi Müslüm Çelik koşup kazansa “Ağabeyi yarışı verdi” diyorlarmış. Bu ve benzeri durumlardan şikâyetçi Ahmet Çelik.

Yalçın: Asla satmam

Piano Sonata’nın sahibi Oğuz Yalçın, “Piano Sonata’ya çok güvendik o da bizi mahcup etmedi. Yarış sonrasında telefon ve mesaj trafiği yaşadım. Hatta bazı telefonlara ve mesajlara cevap veremedim. Arayanlar arasında yıllar olmuş görüşmediğim insanlar var. Piano Sonata’yı bir süre dinlendireceğiz. Bazı atlarımızı satın almak için teklifler geliyor. Satabilirim. Ama bir Piano Sonata bir Abbas Yolcu’yu önüme servet sunsalar asla satmam” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler