Çağla Büyükakçay: Bir WTA şampiyonluğu daha istiyorum

TEB ve TTF tarafından gerçekleştirilen TEB BNP Paribas Tennis Stars Series Toplantısı'nın ardından gazetemize konuşan milli tenisçi Çağla Büyükakçay WTA şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Yayınlanma: 09.08.2017 - 13:28
Abone Ol google-news

Kasım ayında Türkiye'de düzenlenecek olan TEB BNP Paribas Tennis Stars Series için bugün Beşiktaş Four Seasons otelinde TTF(Türkiye Tenis Federasyonu) Başkanı Cengiz Durmuş, Milli tenisci Çağla Büyükakçay ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda TEB BNP Paribas Tennis Stars Series turnuvasının tanıtımı yapılırken turnuvaya 15 ay tenisten men cezası alan ve geçtiğimiz nisan ayında cezası son bulan Rus tenisci Maria Sharapova'nın da katılacağı açıklandı.

TEB BNP Paribas Tennis Stars Series Toplantısı'nın ardından Milli tenisçi Çağla Büyükakçay Cumhuriyet'in sorularını yanıtladı.

Büyükakçay büyük hedefleri olduğunu ve WTA şampiyonluğunu hedeflediğini belirti. İşte Büyükakçay'ın gazetemize verdiği röportaj:

Türkiye'de neden büyük tenisçi çıkmıyor? Yatırımlar mı yetersiz kalıyor yoksa başka nedenler mi?

Teniste genç yaşta bilinçlenmek gerekiyor. Türkiye'de de profesyonel tenisle ilgili bilinç çok geç oturdu. Büyük tenisçi çıkmamasının tek sebebi budur. Şuandaki yatırımlar federasyonumuzun desteği ile gerçekleşiyor. Bugünkü organizasyonla ilgili olan şeyler tenisin gelişimi için çok çok önemli. Ama çok öncesinde bunlar yoktu. O yüzden ülkemizde tenis çok yeni gelişiyor. Bundan sonra büyük tenisçiler çıkacağına eminim. ilk önce böyle şeyler olmalı ki küçükleri beslesin ve gelişimlerine katkı sağlasın. Rol modellerimiz olsun. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Tenis tarihimizde de profesyonel ve uluslararası düzeyde başarılarımız olmadığı için Türk tenisinde şuanda yavaş yavaş gelişiyoruz.

Son 2-3 yıldaki gelişimin aşikar. Bunun hakkında ne diyeceksin?

Evet son üç yılda bir atak gösterdim ama on yıldır profesyonelim. Her oynadığım maçtan, her aldığım mağlubiyetten ve galibiyetten birşeyler öğreniyorum. Çok uzun vadeli bir çalışma gerektiriyor ve bunların hepsi şuanki gelişimimi sağladı. Tabi ki bilinçli çalışmak çok önemli. Hem kondisyon anlamında hem mental hem zihinsel anlamda çok antremanlar yapıyorum. Bunun karşılığını yavaş yavaş almaya başlıyorum. Teniste olacak gelişimleri biraz zamana bırakmak çok önemli. Birşey üzerine çalışıyorsanız bunun karşılığını belki bir sene belki üç sene sonra alabiliyorsunuz. O yüzden sürekli çalışmaya devam etmek gerekiyor. 2-3 sene içinde yaptığım çıkışı ben on senelik çalışmaya ve disiplinime borçluyum.

Peki Son dönemlerde de tenis eskiye dönüyor ve hücum daha önem kazanıyor gibi.Bu konu hakkındaki görüşlerin neler?

Kesinlikle artık hücum ve fiziksel güç çok ön planda olmaya başladı. Tenisçiler eskiye göre çok daha fazla kondisyon çalışıyorlar. Güç antremanları çalışıyorlar. Toprak kort dışında artık uzun ralliler çok azalmaya başladı . Servisler daha da önemli olmaya başladı. Kadın tenisinde 'return'ün ayrı bir yeri var. On yıl öncesinde de çok iyiydi ama artık serviste çok fark yaratmaya başladılar. Kadın tenisi de erkek tenisine benzemeye başladı.

Bu senin için bir avantaj mı?

Ben de oyun tarzımı değiştiriyorum. Aslında ben daha fazla rallide kalan bir oyuncuydum. Tenisim çok ilerlediği için ben de olabildiği kadar hucüm yapmak için fırsat kollayan bir oyun tarzına döndüm. Daha da iyi olmaya çalışıyorum. Çünkü günümüz tenisi hiçbir zaaf ve yumuşaklık kabul etmiyor. Uzun ralliler olabildiği kadar az. O yüzden daha fazla gelişmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Geçen sene WTA İstanbul'da şampiyonluğa ulaştın. Çok önemli hisler beslemişsindir eminim. Bekliyor muydun bu başarıyı?

Tabi ki hayallerim ve hedeflerim var. Başardıklarımdan sonra da hedeflerim devam ediyor. İstanbul Cup'tan önce dünya 120 numarasıydım. Turnuvada klasmanı en düşük oyuncuydum. Turnuva Türkiye'de olduğu için avantajlıydım. 15 gün çok ciddi bir hazırlık yaptım. Kortu çok biliyordum. İstanbul Cup Center Kortu dünyanın en güzel kortlarından biri. Büyük bir avantajım vardı ve başarılı olmayı hedefledim. Ama şampiyonluk bambaşka bir şey. İlk 50'de olup WTA şampiyonluğu olmayan oyuncular var. Hergün daha iyi oynamaya ve hissetmeye başladım. Hiç şampiyon olmayı hayal etmedim çünkü bu beni çok heyecanlandrıyordu. Ama şampiyonluk kupası benim oldu. Hayallerim gerçek oldu.

Gelecekteki hedeflerin neler?

Gelecekteki ilk hedefim kendi kariyer rekorumu kırmak. Geçen sene 60 numaraya kadar yükselmiştim. Bunu yeni bir rekorla geliştirmek istiyorum. Başarılı bir sene geçirdikten sonra puanları korumak çok kolay olmuyor. O yüzden bu yıl benim için öğrenme senesi gibiydi. Şimdi tekrar Grand Slamlerin ana tablosunda olmak istiyorum. Bir WTA şampiyonluğu daha istiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler