Menajer skandalı... Sahte transfer teklifi ile büyük kulüpleri karşı karşıya getirmişler

Önce Brezilyalı Giuliano transferinde Fenerbahçe ve Trabzonspor'u karşı karşıya getiren menajerler yeni bir skandala daha imza attı. Sahte transfer teklifleri ortaya çıktı

Yayınlanma: 14.08.2017 - 14:47
Abone Ol google-news


Türk futbolunda büyük menajer skandalı: Giuliano, Neustadter, Dragovic Fenerbahçe'nin olaylı Giuliano transferinin sır perdesi yavaş yavaş kalkıyor. Sarı-Lacivertli ekip Brezilyalı futbolcunun transferinde Trabzonspor ile karşı karşıya kalıp transferin çıkmaza girme tehlikesiyle yüzleşmişti. Tüm bu yaşanan karmaşanın kaynağının Zenit Sportif Direktörü olan Konstantin Sergeyevich Sarsania olduğu ortaya çıktı. Konstantin Türkiye'de bazı menajerleri arayarak Giuliano'ya Fenerbahçe'nin resmi teklif yaptığını, başka kulüplerin de bu futbolcuyu isteyebileceğini belirtti.

 Bunun üzerine bu menajerler de Brezilyalı orta saha oyuncusunu Trabzonspor'a teklif ettiler. Fakat Guiliano'nun Fenerbahçe'de oynamak konusundaki kararlı tutumu bu transferin Fenerbahçe lehinde bitmesini sağladı.

Transfer teklifi sahte çıktı

Bu arada geçtiğimiz günlerde Roman Neustadter'e Spartak Moskova'nın bulunduğu iddia edilen transfer teklifi sahte çıktı. DHA'nın haberine göre; Bazı menajerlerin Moskova kulübü adına hazırladığı anlaşılan sahte teklif Fenerbahçe'ye ulaştırıldı. Yapılan incelemeler sonrasında Sarı Lacivertli kulüp bu teklifin gerçek olmadığını tespit etti. Menajerle ilgili soruşturma başlatıldı.

 Spartak Moskova'dan yetki belgesi alıp...

Trabzonspor'da transfer çalışmaları tam gaz devam ederken, menajer skandalı yaşandı. Bordo-Mavililerin uzun süredir gündeminde olan Bayer Leverkusen'in stoper oyuncusu Alexandar Dragovic transferinde flaş bir gelişme oldu. Trabzonsporlu yetkilerin anlaşma sağladığı Dragovic'i bugünTrabzon'a getirmesi beklenirken, Bordo-Mavililerin dışında olaylar gelişti. Dragovic'in Trabzonspor ile görüşmelerinde kontak sağlayan menajer Atakan Yiğit'in oyuncudan Spartak Moskova adına yetki belgesi aldığı, bu belgenin ise ünlü menajer Ahmet Bulut tarafından Atakan Yiğit'i devre dışı bırakmak için Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray adına düzenlendiği iddia edildi.

Öte yandan; Atakan Yiğit, Dragovic ile Ersun Yanal ve Muharrem Usta'yı FaceTime ile görüştürdü. Konuyla ilgili Radyospor'da yayınlanan Transfer Hattı programında Salim Manav'a açıklamalarda bulunan Atakan Yiğit'in röportajından önemli satır başları şu şekilde:

 "Beşiktaş ile futbolcumuzun ilgilisi yok. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Ersun Yanal ile oyuncuyu görüştürdüm. Ahmet Bulut, benim yetki belgemi devre dışı bıraktı. Eğer bu olaylar olmasa yarın büyük ihtimal Trabzon'a gelecekti. Futbolcu bu gelişmelerden rahatsız. Sadece Ahmet Bulut denen herif yok. Bu piyasada daha iyi isimler var. Türkiye bilsin ki; bu piyasada çok şeyler dönüyor. Dragovic beni aradı, 'Sahte yetki mi yaptın?' dedi. Her şey olumlu giderken, Ahmet Bulut yüzünden olumsuza döndü. Önemli olan benim adıma sahte belgeyi kimin hazırladığı ve neden yaptığı. Bunu netleştirmemiz lazım. Trabzonspor'a gelir mi? Bilemiyorum. 'İşler çözülmeden Trabzonspor'a gelmem.' dedi. Türkiye'de tek güvendiği insan benim. Hukuki işlem de başlatacağım. Tabii ki umudumu kesmiyorum. Her şeyden Dragovic'in bilgisi var. Dragovic de FIFA'ya gidecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler