Değişim şart

Fenerbahçe’de kalede sol bekte ve forvette sıkıntı büyük. Kjaer’in de yeri dolmadı.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 19:12
Abone Ol google-news

Fenerbahçe camiası kendi arasında “Vardar’a kaç gol atarız?” diye iddiaya girerken, ortaya çıkan tablo büyük şok yarattı. Galibiyete kesin gözüyle bakan camia için 2-0’lık skor yüzlerin asılmasına neden oldu. Hele bir de, iki gol Sarı-Lacivertlilerin hatasından kaynaklanınca taraftarlar haklı olarak isyan etti. Skrtel ve Mehmet Topal maalesef savunmada isteneni veremediler. Akıllara takılan soru ise Neustadter neden oynatılmadı? Ayrıca Mehmet bundan böyle stoper oynamasın! Maça damgasını vuran Topal’ın geçmişteki bazı maçlarda da aynı hataları var. Pozisyon zenginliği Fenerbahçe’de olsa da bu işe yaramadı. Futbol gol demek. Ne kadar pozisyona girerseniz girin, buna puan vermiyorlar. Makedonya’dan iyi skorla dönüp Kadıköy’de elimizi kolumuzu sallayarak oynayacakken, şimdi Avrupa’ya gitmek için rövanş hayati önem kazandı. Ve bir bakıma zorlaştı. Sarı-Lacivertlilerin gol yemeden önce 2-0’ı bulması gerekiyor. Sonrası ne olur bilinmez. Bu nedenle gol sorununu çözmek şart oldu.

Forvet gerekli

Hastalara gerektiğinde nasıl kan aranıyorsa, Fenerbahçe’ye şu an çok acil golcü aranıyor. Fernandao sakat, Van Persie var mı, yok mu belli değil. Ahmethan şu ana kadar üç Avrupa maçına çıktı. Yaşı daha çok genç ve tecrübesiz. Soldado oyuna sonradan girdi henüz hazır olmadığını gösterdi. Stoper ve sol bekte de zaaflar var. Kjaer’in yeri henüz doldurulamadı. Hasan Ali Kaldırım ise Fenerbahçe’nin topçusu değil. Kaleciler de ayrı bir tartışma konusu. Üçüncü file bekçisi Ertuğrul Taşkıran’ı göndermek hataydı. Sabır demiştik. Hem susalım, hem sabredelim. Taşlar elbette değişecek. İyi tamam da yarın Trabzonspor maçı var. Bir hafta sonra da Vardar maçının rövanşı. Biliyorum ki; Aykut Kocaman’ın son bir aydır uykuları kaçıyor. Fakat F.Bahçe’ye dönmeyi kendisi istedi. Yapacağı çok işlerin olduğundan söz etti. Umarız takım kısa sürede toparlanır ve istenilen değişim ortaya çıkar.

Taraftarların Ozan isyanı

Ozan Tufan, Bursaspor’dan büyük umutlarla gelmişti. Henüz 22 yaşında. Gel gelelim, icraat yönünden sıfır bir topçu. Fenerbahçe formasını giymek kolay değil. O kadar şans verildi ama hâlâ bir adım yol katedemedi. Sözüm ona “Geleceğin yıldızı olur” deniliyordu. Bırakın maçları, Ozan idmanlarda dahi isteksiz. Taraftarın kendisine yönelik protestoları çok doğal. Kendisini kısa zamanda toparlaması gerekiyor. Trabzonspor ve Vardar maçlarında forma bulursa olası bir kötü performans sergilemesi halinde seyirciden tepki görebilir.

Giuliano: Alex ile aynı değiliz

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Mauricio Isla, Giuliano ve Soldado dün sözleşme imzaladı. Vardar maçı sonrasına denk gelen imza töreni keyifsiz bir ortamda gerçekleşti. Giuliano, “Fenerbahçe’nin teklifini ilk duyduğumda zaten ‘Evet’ demiştim. Tüm çabamı buraya gelmek için gösterdim. Fenerbahçe’yi kabul etmemin sebebi bu kulübün büyüklüğü oldu. Alex mükemmel bir oyuncuydu. Türkiye’de idol hale geldi. Buraya gelmeden önce kendisiyle konuştum. Saha içine baktığımızda farklı karakterlerde oyuncularız. Alex klasik 10 numara futbolcuydu. Ben ikinci forvet gibi veya kanat oyuncusu gibi de oynayabiliyorum” dedi. Isla ise “Türkiye’nin en iyi kulüplerinden birine geldim. Bekte ve orta sahada oynadım ancak benim tercihim sağ bek” diye konuştu. Soldado, “Fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Sakatlığım nedeniyle çok maç kaçırdım ve adaptasyonum bu yüzden gecikti. Geldiğim ilk andan beri kendimi çok iyi hissediyorum. Bu ilginin karşılığını, çok çalışarak, goller atarak vermek istiyorum” dedi.

İki isme destek

Fenerbahçe yönetici Önder Fırat, “Vardar karşısında alınan sonuçtan dolayı yeterince üzgünüz, fakat telafisi olan bir maç. Futbolcularımız bu sıkıntımızı gidereceklerdir, buna inanıyoruz” dedi. Sarı- Lacivertli taraftarların Trabzonspor maçı öncesinde son iki karşılaşmaya hatalarıyla damgasını vuran Mehmet Topal ile Volkan Demirel’i tribünlere çağırıp destek vereceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler