Türkiye'nin ilk kadınlar dünya güreş şampiyonu Yasemin Adar: Bu madalyayı ezilen kadınlara armağan ediyorum

Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kiloda mindere çıkan Yasemin Adar, dünya şampiyonu oldu. Adar şampiyonluk madalyasını ezilen, şiddete maruz kalan, öldürülen kadınlara armağan etti.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 23:01
Abone Ol google-news
<video:809993>

Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 mağlup ederek, altın madalya kazandı.

Şampiyonada finale çıkarak dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile finalde kozlarını paylaştı. Mücadeleye 2-0 önde başlayan milli güreşçi, daha sonra rakibinin 4 puan almasına engel olamadı. 4-2 gerideyken 2 puan kazanan Yasemin, Belaruslu sporcunun antrenörünün itirazının reddedilmesiyle 1 puan daha aldı ve maçı 5-4'lük üstünlükle tamamladı.

Dünya şampiyonluğuna ulaşan Yasemin, Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi olmayı başardı.

<video:809993>

MİNDERDE SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

Final mücadelesini kazanmasının ardından Türk bayrağı ile salonda tur atan Yasemin Adar, mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit'ten evlilik teklifi aldı. Teklifi kabul eden milli güreşçi, yüzüğü parmağına taktı.



ADAR: KENDİMLE GURUR DUYUYORUM

Yasemin Adar, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu söyleyen Yasemin, "Bu sevinci Türk halkına yaşattığım için kendimle gurur duyuyorum. Hep tarih yazmak bana nasip oldu. Burada dünya şampiyonu olarak bir tarih yazdım. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Eminim beni izlediler. Onların dualarını hissettim. Allah hepsinden razı olsun. Hedefimiz şimdi olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da altın madalya alırız ve inşallah bir tarih daha yazarız" dedi.

"KAZANDIĞIM BU MADALYAYI EZİLEN TÜM KADINLARA ARMAĞAN EDİYORUM"
                       
Yasemin Adar şampiyonluğunun ardından kişisel Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Kazandığım bu madalya ezilen, öldürülen, şiddet gören, taciz ve tecavüz mağduru olan tüm kadınlara armağan ediyorum.




KIZININ HEYKELİNİN DİKİLMESİNİ İSTİYOR

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek altın madalya kazandı. Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar'ın Balıkesir'de bulunan baba evinde büyük sevinç yaşanırken, baba Naim Adar kızının heykelinin dikilmesini istedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar, Türkiye'nin gururu oldu. Adar'ın Balıkesir'deki baba evinde büyük sevinç yaşanırken fırıncılık yapan baba Naim Adar evinin dışına Türk Bayrağı astı. Baba Naim Adar, "Bizler ailece Balıkesir'in Çiçekpınar köyündeniz. Yasemin'in babasıyım. Bugün kızım Dünya Şampiyonu oldu. Allah'tan daha nice başarılar diliyoruz. Kızım bir kez Akdeniz Oyunları’nda şampiyon oldu, iki kez Avrupa Şampiyonluğu var. 6-7 yıldır Dünya Şampiyonluğu için oyunlara katılıyordu" dedi.

Dünya Şampiyonluğu'nu ailece beklediklerini söyleyen baba Adar, "Kamplara katılıyordu Yasemin. Her yıl mutlaka bir şeye katılırdı. Baba olarak gurur duyuyorum. Balıkesir'e de bir heykelini istiyoruz büyüklerimizden. Dünya Şampiyonu demek, gurur demek" şeklinde konuştu.

Bir kaç sene önce annesini kaybeden ve Niğde'de beden eğitimi öğretmenliği yapan kızı Yasemin Adar ile henüz görüşmediğini söyleyen baba Naim Adar, kızına güvendiğini vurguladı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler