Basketbol şöleni başladı

12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçını Rusya’yla Ülker Arena’da oynuyor...

Yayınlanma: 31.08.2017 - 19:51
Abone Ol google-news

Dünyanın gözü FIBA tarafından 40.’sı düzenlenen 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda. Türkiye’nin ise gözü 12 Dev Adam’ın yer aldığı D Grubu’nda olacak. Bu yıl Finlandiya, İsrail, Romanya ve Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı turnuva, 17 Eylül tarihinde son bulacak. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olacak şampiyonada 24 takım 6’şarlı 4 grupta kozlarını paylaşacak. Final turu heyecanı ise İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda tek maç eleme sistemiyle sürecek. Maçlarını Ülker Arena’da oynayacak olan Türkiye’nin D Grubu’ndaki rakipleri İngiltere, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika. Grubun favorisi ise Sırbistan. A Milli Basketbol Takımımız ilk maçını bugün saat 21.00’de Ülker Arena’da Rusya ile yapacak. Koç Ufuk Sarıca önderliğinde jenerasyon değişikliğine giden Türkiye, 9 hazırlık maçının 6’sini kazanarak Şampiyona hazırlıklarını tamamladı.Şampiyona öncesi NBA oyuncusu Ersan İlyasova’nın takıma katılma çağrılarını reddetmesi, Oğuz Savaş, Birkan Batuk, Ender Arslan ve Samet Geyik gibi isimlerin kadroya dahil edilmemesi ve Bobby Dixon’ın sakatlık nedeniyle kadrodan çıkartılması moralleri düşürse de Erkan Veyseloğlu, Kenan Sipahi, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman gibi genç yetenekler Türkiye’nin umudu olacak. Hazırlık süreci sonrası takımın turnuvaya hazır olduğunu belirten Ufuk Sarıca’nın açıkladığı 12 kişilik kadroda, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı, Kenan Sipahi, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Sinan Güler, Hüseyin Göksenin Köksal ve Semih Erden yer alıyor.

Euroleauge’in gölgesinde kaldı

Şampiyonanın tanıtımı istenildiği gibi yapılamadı. Hİdayet Türkoğlu başkanlığındaki TBF’nin şampiyonanın duyurusunu yapamaması, turnuvanın bayram dönemine denk gelmesi, slogan üretilememesi ve herşeyden önemlisi İstanbulluların bilgilendirilmemesi katılımı olumsuz yönde etkileyebilir. Türkiye, F.Bahçe’nin ev sahipliğindeki iki maçlık Euroleauge finalini bile daha iyi duyurmuştu.

NBA damgası

40. Avrupa Şampiyonası’nda her zamanki gibi yine Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) yıldızları damgasını vuracak. 30’a yakın oyuncu Avrupa Şampiyonası’nda forma giyecek. Turnuvada ön plana çıkan NBA yıldızları arasında, Milli Takımımızda Cleveland Cavaliers’de forma giyen Cedi Osman ve Philadelphia 76ers Furkan Korkmaz; İspanya’nın San Antonio Spurs’de forma giyen yıldızı Pau Gasol; Slovenya’da Miami Heat’in yıldızı Goran Dragic; Sırbistan’ın Sacramento Kings’deki yıldızı Bogdan Bogdanovic; Hırvatistan’nın W. Wizzards’daki yıldızı Bojan Bogdanovic bulunuyor.

Sarıca: Her takımı yenebiliriz

Ufuk Sarıca: Hedefimiz en iyi dereceyi almak olacak. Sahadaki mücadeleden memnunuz. Açılış maçı bizim için çok önemli. Genç bir takımız ve kazanarak başlarsak, özgüven kazanırız. Bu takım geri adım atmayacak sonuna kadar mücadele edecek. Savunmayı hep iyi yapmak durumundayız. Başarı gelince seyirci de arkamızda duracak.

Rusya eksik Sırp favori

-Rusya: 9 hazırlık maçının 5’inden galibiyetle ayrılan Rusya’da pota altı hakimiyeti üst seviyede. Milli takım ilk maçını kazanmak için baskılı savunma yaparak, pota altını savunmaya çalışacak. Ayrıca Rusya’nın şut silahı şutör gard pozisyonundaki Alexey Shved. Sergey Karasev’in yanı sıra, Evgeny Baburin ve Sergey Monya’da 12 kişilik kadroda yok.

-İngiltere: Millilerimiz ikinci rakibi İngiltere’yi koç Joe Prunty çalıştırıyor ve Britanyalılar grubun en zayıf halkası durumunda. 9 hazırlık maçından 2’sini kazanan İngiltere, istikrarsız bir takım özelliğini taşıyor.

-Sırbistan: Grubun üçüncü ve en zor maçı olan Sırbistan karşılaşması 4 Eylül pazartesi günü saat 21.00’da oynanacak. Dünya ve Olimpiyat ikincilikleri yaşayan Sırbistan’da Milos Teodosic, Stefan Markovic, Nikola Jokic, Nemanja Nedovic, Nemanja Bjelica ve Nikola Milutinov gibi önemli isimler forma giyemeyecek. Sırplar 8 maçın 7’sini kazanmayı başardı. Bogdan Bogdanovic ve Boban Marjanovic’in liderlik edeceği Sırbistan Milli Takımı’nın koçu Sasha Djordjevic hedeflerinin altın madalya olduğunu açıklamıştı.

-Belçika: 5 Eylül salı günkü rakibimiz Belçika oynadığı 9 hazırlık maçının 3’ünü kazandı. Milliler, Belçika’nın sert oyununa karşı, aynı sertlikte karşılık verebilirse maçtan galibiyetle ayrılacak.

-Letonya: 7 Eylül’deki rakibimiz Letonya, önemli oyuncuları bulunan bir rakip. 7 hazırlık maçının 5’ini kazanan Letonya’da Kaspars Berzins, Rolands Freimanis ve Anzejs Pasecniks gibi isimler kadroda olmayacak. Turnuvanın süpriz takımlarından olan Letonya’nın koç Ainars Bagatskis, EuroBasket 2017 için oldukça hırslı olduklarını açıkladı. D Grubunun çaprazında bulunan C grubu Türkiye’nin bir üst turdaki rakibinin belirlenmesi açısından önemli. Bu grubun favorisi İspanya. Millilerimiz grubu 4. bitirmesi durumunda, yarı final şansı güçleşecek. Millilerimiz grubu 3. bitirmesi durumunda ise muhtemelen Karadağ ile eşleşecek.

 

En fazla Sovyetler

Bu yıl 40.’sı düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda eski adıyla Sovyetler Birliği, yeni ismiyle Rusya’nın üstünlüğü var. Tam 14 kez şampiyon olan bu ülkeyi 8 şampiyonlukla dağılmadan önceki Yugoslavya izliyor. İtalya, İspanya ve Yunanistan da başarılı ülkeler. Türkiye’nin ise şampiyonada gümüş madalyası var.

Hangi sahalarda oynanacak?

-Türkiye / İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu Kapasite: 16.500; Ülker Sports Arena Kapasite: 13.800

-Finlandiya / Helsinki Hartwall Arena Kapasite: 14.000 n İsrail / Tel Aviv Nokia Arena Kapasite: 11.000 

-Romanya /Kaloşvar Polyvalent Hall Kapasite: 7.308

Gün gün milli takım

-Bugün: Türkiye-Rusya / Ülker Arena / 21.00

-Yarın: İngiltere-Türkiye / Ülker Arena / 21.00

4 Eylül 2017 - Pazartesi Sırbistan-Türkiye / Ülker Arena / 21.00

5 Eylül 2017 - Salı Türkiye-Belçika / Ülker Arena / 21.00

7 Eylül 2017 - Perşembe Letonya-Türkiye / Ülker Arena / 20.45

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler