Aziz Yıldırım: Çok transfer yaparsak batarız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bayramlaşma töreninde konuştu.

Yayınlanma: 04.09.2017 - 18:59
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü’nde geleneksel bayramlaşma törenine başkan Aziz Yıldırım ile yöneticilerin yanı sıra Yüksek Divan Kurulu, kongre üyeleri, çalışanlar ve taraftarlar katıldı. Törende, futbol takımı teknik direktörü Aykut Kocaman ve futbolculardan Alper Potuk, erkek ve kadın basketbol takımı oyuncuları, başantrenörleri, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metrede dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev ile 400 metre engellide gümüş madalya kazanan milli atlet Yasmani Copello Escobar da hazır bulundu. Basın mensuplarıyla sohbet eden Aziz Yıldırım, Ukrayna maçı sonrasında özellikle Fenerbahçeli futbolcuların hedef alındığının altını çizerek, “Türk futbolunun gelişimi sadece Altınordu ile olmaz. Bütün takımlar Altınordu gibi olmalı. TFF 2. ve 3. Lig’den başlayarak sistemi değiştirmeli. Ukrayna ile oynadığımız milli maçtan sonra medya sağolsun, bizim oyuncularımızı hedef aldı. Mehmet Topal, Ozan, İsmail, Şener’i konuşuyorlar. Öyle bir hale getirdiniz ki çocuklar 20. dakikada yuhalanıyor, ıslıklanıyorlar, protesto ediliyorlar” dedi. Yıldırım şu ifadeleri kullandı.

-Ozan Tufan’a, bu çocuğa bir sürü bonservis parası ödedik. “Geleceğin en iyi oyuncusu” dedik. Ne oldu, ‘Tu kaka yaptık’ hep beraber. Türkiye’de sosyal medyadan sonra eksen kayması var. Taraftar “Seninleyiz” diyor sonra yuhalıyorlar. 20 yaşındaki çocukların eli ayağı birbirine dolanıyor. Bu çocuklar kaybolup gidiyor. Zaten temel yok bu çocuklarda. Toparlasa mücadele etse ne olacak?

-Rakiplerde, yabancılarda, adamlarda spor kültürü var. Yense de yenilse de alkışlıyorlar. Siz bir maç kötü oynuyor, sallıyorsunuz. Hep beraber karalama politikası. Yol gösterme gibi durum yok. Kanalların hepsinde siyasi şeyler var.

-Medyada bir gün çok iyi diyen adam ertesi gün tam tersini söylüyor. Gidişat kötü. Oyuncular, kulüple ilişkiler. Daha transfer yapmamışız gibi yayınlar yapıyorsunuz. Mayıs’ta kaç oyuncu lazımdı, kaç oyuncu aldık? Bazı oyuncularla görüştük, bazısı oldu, bazısı olmadı. Şartların ne olduğuna bakmıyorlar. Ben Arfa diyorlar, başka şey diyorlar. Nasıl geliyor kardeşim bu adam. İki gün önce yalanladık. Türk medyası yazıyor, yabancı basın, Türk medyasından alıyor. Ben Arfa’yı yine alırsın. Almak ayrı bir şey. Şartlar var. Çok transfer yaparsak, batarız. Ondan sonra da çıkaramazsın zararı. Gelir ve gideri dengelememiz gerek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon