İşte o rakamlar

Dursun Özbek, Galatasaray'ın transfere kaç para harcadığını açıkladı.

Yayınlanma: 13.09.2017 - 18:24
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu sezon transferler için harcanan parayı açıkladı. Divan kurulu toplantısında konuşan Özbek, toplam 40 milyon Avro bonservis bedeli ödeyeceklerini, menajer giderinin 8.9 milyon Avro olduğunu belirtti. Özbek ayrıca gelen futbolcuların toplam maaş taahhüdünün (ortalama 3-4 sezon) 85.5 milyon Avro olduğunu; satılan oyunculardan 18.5 milyon Avro bonservis geliri elde edildiğini kaydetti.

Sarı-Kırmızılıların giden futbolculardan silinen toplam maaş taahhüdü ise 10 milyon Avro. Özbek kadrodaki 31 futbolcunun garanti ücret, puan-maç başı prim ve yüzde 15’lik stopajla birlikte toplam maliyetinin 66.6 milyon Avro olduğunu açıkladı. Özbek, “Yeni bir takım kurduk. Geçtiğimiz 4 hafta içindeki performansı da ortada. Ben yapılan transferlerin çok uygun olduğunu, gösterecekleri performansla Galatasaray camiasını ve taraftarlarını son derece mutlu edeceklerini düşünüyorum. Bu takım performansıyla her sene belli seviyede bir para getirecek. Bu paranın içinden bu maaşlar ödenecek. 4 sene içinde bu takım sahaya çıkıp oynayacak, taraftarı sahaya çekecek ve bir üretim yapacak. Bir fabrika gibi düşünün. Harcamalarımızı eleştiren insanlar bunu görmüyorlar mı? Bunları eleştirenler; Şampiyonlar Ligi’nde göstereceğimiz performansa göre 35-40 milyon Avro kazanabileceğimizi bilmiyorlar mı? Kimse, öküzün altında buzağı aramasın” dedi.

Salon ve Riva müjdesi

Dursun Özbek, 2017-18 sezonundan başlamak üzere Mali Fair-Play anlaşması yapmak için UEFA ile görüştüğünü ve randevu beklediklerini belirtti. Özbek, Türk Telekom Stadyumu’nun yanına yapılacak spor salonu inşaatının imar planı değişikliğinin sonuçlandığını, projenin onaylandığını, ruhsat çalışmalarının yapıldığını ve yakın tarihte temel atma töreni gerçekleştireceklerini kaydetti. Özbek ayrıca Riva ihalesiyle ilgili 2. firmayla mutabakata varıldığını ve imzaların atılacağını duyurdu.

Borç-alacak farkı 880 milyon TL

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 30 Haziran 2017 itibarıyla net borcunun 2 milyar 521 milyon lira olduğu açıklandı. Kulübün alacaklarının 1 milyar 641 milyon lira; konsolide borç alacak farkının 880 milyon lira olduğu belirtildi.

Metin Oktay anıldı

Taçsız Kral Metin Oktay, ölümünün 26. yılında dün Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Törene Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, kaptan Selçuk İnan, antrenör Ayhan Akman ve akademiden genç sporcular ile Metin Oktay’ın yakınları katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler