Antalyaspor'a Rıza Çalımbay: Bu ayrılık, benim istediğim ayrılık değil

Antalyaspor'dan istifa eden teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bence bu takımın, ekibin mutlaka 5 maçtan fazla kredisi olması gerekiyordu" dedi. Çalımbay, transferlerin de hazır olmadığını ifade etti.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 19:14
Abone Ol google-news



Antalyaspor ile yolları ayrılan teknik direktör Rıza Çalımbay, “Transferden arkadaşlar geldi. Hiçbiri hazır değildi. Biz öyle yolumuza devam ettik. Bu ayrılık benim istediğim ayrılık değil” diye konuştu. Eto’o ile yaşanan sorunun geldiğinde olduğunu söyleyen Çalımbay, krizin hala devam ettiğini belirtti.

Rıza Çalımbay, Atilla Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Geçen sezonu çok iyi geçirdiklerinin söyleyen Çalımbay, istemedikleri olaylar yaşandığını ve ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Kimseye kırgınlığının olmadığını dile getiren Çalımbay, takıma en büyük desteği taraftarın verdiğini ifade etti.

Geçen sezon Antalyaspor, 2 puandayken göreve başladığını hatırlatan Çalımbay, “Kendimizi riske atarak geldik, korkum olmadı. Kendime ve ekibime güveniyordum. Böyle çok takımla çalıştık. Sonuncu takımı aldık başarılı hale getirdik” dedi. Antalyaspor’un geçen sezon kulüp rekoru kırdığını anlatan Rıza Çalımbay, 28 maçta en çok galibiyet alan takım olduklarını söyledi.

‘TRANSFERLERİN HİÇBİRİ HAZIR DEĞİLDİ’

Sezona başlarken yeni transferlerin takıma hazır olmadığına dikkati çeken Çalımbay, şunları söyledi:

“Hazırlık dönemimizde transfer olanlardan Menez ilk antrenmanda sakatlandı. 2-3 ay gelmedi. Tedavi, ameliyat oldu. Sezona başladığımızda sakatlarımız çoğaldı. Sonra transferden arkadaşlar geldi. Hiçbiri hazır değildi. Biz öyle yolumuza devam ettik. Bu ayrılık benim istediğim ayrılık değil. Geçen sezon 7’nci maçta 2 puanlı takıma geldik. Şu anda 5’inci haftadayız. Oynadığımız 5 maçın 3’ü deplasmanda. İkisi Galatasaray ve Beşiktaş gibi zor maçlar. Geçen sezona bakıyorsunuz çok daha zordayken geliyoruz bu işe 58 puan alıyoruz. Şu anda 5’inci haftada bu olaylar gelişiyor. Bu olayların gelişmesi bizi üzüyor.”

‘BAZI ŞEYLERİ OTURMAK İÇİN ZAMAN GEREKİYOR’

Transfer edilen oyuncuların takıma geç katılması, sakat futbolcuların yanı sıra transfer yapılan futbolculardaki fikir ayrılığı nedeniyle zaman zaman istenmeyen sorunlar yaşandığını anlatan Çalımbay, “İstediğimiz fayda ve istediğimiz çalışma ortamı olmadığı için maalesef oturuyorsun, konuşuyorsun kimseyi kırmadan güzel şekilde ayrılıyorsun. Bizim yaptığımız bu. Ben bu takımın başarılı olacağına inanıyorum. Çok iyi kadro var” diye konuştu.

Takımın 5 maçtan fazla kredisi olması gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, “Bazı şeyleri oturtmak için zaman gerekiyor. O zamanı da tanımak gerekiyor ama konuşup ayrılmak da en güzel şeylerden bir tanesi” dedi.

‘GEÇEN SENEKİ SORUNLARI DIŞARIYA YANSITMADIK’

Çalımbay, başta takım kaptanı Eto’o, olmak üzere bütün futbolculara, yönetime, teşekkür etti. Gazetecilerin sorusu üzerine daha önce sarf ettiği “Radikal kararlar almamız gerekiyor” sözünü hatırlatan Çalımbay, şöyle konuştu:

“Bir tane arkadaşımızla ilgiliydi. O arkadaşımızın mutlaka kafa yapısının değişmesi gerekiyordu. Biz onu Kayseri’de devre arası oyuna sokmak istedik ama ‘Oynayamam’ dedi. Biz de üzüldük. Bu sene yaşadığımız sorunları dışarı yansıtmadık. Bu arkadaşımızın onu söylemesine çok üzüldüm. Ona göre karar almak gerekiyordu, konuşmak gerekiyordu. Dün buraya geldiğimde arkadaşımızla konuşup ikna edecektik. Çünkü takımın ona ihtiyacı var. Ama biz maalesef başkanla konuştuk ayrılma kararı aldık.”

‘WİLLİAM VE MENEZ’İ HİÇ SEYRETMEDİM’

Menez’i ilk defa Aytemiz Alanyaspor ile oynanan hazırlık maçında izlediğini anlatan Çalımbay, “Transferler iyi ama zamanlama yanlış. Djourou, William ve Menez’i hiç görmedim, seyretmedim. Nasri geldi, iç sahada oynamadı sakat. Galatasaray maçından önce adalesinde yırtık çıktı, oynatamadık. William ‘Hazır değilim, 20 dakika oynayabilirim’ dedi. Djourou hazır olmadığı halde oynattık” ifadelerini kullandı.

‘NASRİ TÜRKİYE’Yİ BİLMİYOR’

Transfer edilen futbolcuyla sezon öncesinden vakit geçirmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, “Herkes Nasri’den bir şeyler bekliyor. Adam Türkiye’yi bilmiyor, yanındaki arkadaşını tanımıyor. Böyle aksaklıklar sıkıntılar olacak” dedi.

‘GELDİĞİMDE ETO’O KRİZİ VARDI, HALA VAR’

Yönetimin başka hocalarla görüştüğü hakkındaki soruya ise Çalımbay, “Söylenti. Yönetimi tanıdığım kadarıyla öyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Dün de görüşürken saatlerce sorun yaşamadık. Geldiğimizde en büyük şey burada kriz yönetmekti. Geldiğimizden beri kriz yönetiyoruz. Geldiğimde Eto’o krizi vardı, hala var. Bu sene hakikaten ekip olarak sahanın içinden çok saha dışında uğraşmak zorunda kaldık” diye cevap verdi.



Antalyaspor'a Rıza Çalımbay: Bu ayrılık, benim istediğim ayrılık değil


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler