Derbi heyecanı dorukta...İşte son gelişmeler ve muhtemel 11'ler

Süper Lig'de gündem Fenerbahçe Beşiktaş derbisi. Büyük bir merakla beklenen yılın ilk İstanbul derbisi öncesi heyecan doruk noktasına çıktı. Teknik direktörler Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'in zorlu derbide çıkaracağı 11'lerle ilgili spekülasyonlar sürüyor.

Yayınlanma: 22.09.2017 - 13:20
Abone Ol google-news

Dev derbi için heyecan dorukta. Süper Lig’de 6. haftanın en önemli maçı olarak gösterilen yılın ilk İstanbul derbisi olan Fenerbahçe Beşiktaş maçına artık çok az bir zaman kaldı.

Derbi öncesi en çok merak edilen konu teknik direktörler Aykut Kocaman ve Şenol Güneş’in hangi ilk 11’lerle sahaya çıkacağı. İki takımda da kritik oyunculardan Skrtel ve Adriano’nun durumu belirsizliğini koruyor.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe Beşiktaş maçı yarın saat 19.30’da Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda oynanacak. Zorlu mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

DERBİ KAPALI GİŞE

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi için artık sadece 1 gün kaldı. Dev derbi öncesi satışa çıkan tüm biletler tükendi. Her iki takım taraftarı da zorlu maçta kendilerine ayrılan bölümleri dolduracak.

İDDAA’DA ORANLAR GÜNCELLENDİ

İddia Risk Yönetimi, bu hafta sonu Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin oranlarını değiştirdi.

Buna göre; Fenerbahçe'nin oranı 2.10'dan 2.20'ye Beşiktaş'ın oranı 2.60'dan 2.30'a geriledi.

KANARYADA TEK HEDEF 3 PUAN

Süper Lig'e istediği gibi bir başlangıç yapamayan ve yaşadığı puan kayıplarıyla zirve yarışında darbe alan Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın averajla arkasında bulunan lig ikincisi Beşiktaş'ı yenmekten başka bir şey düşünmüyor.

Kanaryada teknik direktör Aykut Kocaman tüm planlarını galibiyet üzerine kurarken savunmada Slovak yıldız Skrtel'den gelecek haberi bekliyor. Sakatlığı dolayısıyla Alanyaspor maçında forma giyemeyen yıldız oyuncunun Beşiktaş derbisinde oynayıp oynamayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

KARTAL ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMAK İSTİYOR

Sezona hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi başlayan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş, hem galibiyet serisini sürdürmek hem de Kadıköy'de 12 yıl aradan sonra kazanmanın hesaplarını yapıyor. Ezeli rakibini son olarak 2004-2005 sezonunda deplasmanda mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılar, derbi galibiyetiyle Leipzig maçına da moralli çıkmak istiyor.

Beşiktaş'ta Konyaspor maçında sakatlanan Adriano'nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Şenol Güneş, Brezilyalı yıldızın oynayamaması durumunda zorlu derbide Necip Uysal'ı sağ bekte görevlendirecek.

TALISCA VE QUARESMA FRİKİK ÇALIŞTI

Beşiktaş, Fenerbahçe ile 23 Eylül Cumartesi günü Ülker Stadyumu'nda oynayacağı Süper Lig 6'ncı hafta maçının hazırlıklarını sürdürdü. Talisca ve Quaresma, antrenmandan sonra özel olarak serbest vuruş çalıştı.Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen idmanda pas çalışması sonrası yarım sahada çift kale maç oynadı. Antrenman sonrası Ricardo Quaresma ile Anderson Talisca, özel serbest vuruş çalışması gerçekleştirdi. Sakatlığı devam eden Adriano, antrenmana katılmadı. Sahada kısa süre yürüyüş yapan yıldız oyuncu, daha sonra salonda çalıştı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe mücadelesinin hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

MUHTEMEL 11’LER:

Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Josef de Souza, Alper Potuk, Valbuena, Guillaino, Janssen.

Beşiktaş: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Cenk Tosun.

ORMAN’DAN DERBİ MESAJI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bir şans oyunu şirketi ile imzalanan sponsorluk anlaşmasında Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Fenerbahçe maçına bahis yapsaydınız, siz ne oynardınız’ sorusuna Orman, “Oynanabilecek bir şey olsa keşke Fair-Play’a oynayabilsem. Düzgün sahada düzgün futbola. Güzel fotoğraflara, güzel enstantaneler ve goller olabilse. Maçın sonucu çok önemli değil. Altı üstü bir derbi. İnşallah insanların güzel futbol seyrettiği bir ortam oluşur. Saha dışı stratejilerle değil de oyuncuların yapmış olduğu stratejiler olur” şeklinde konuştu.

“İnşallah etki altında kalmaz”

Bu hafta oynanacak derbiyi yönetecek Ali Palabıyık'ın geçen sene Türkiye Kupası’ndaki Fenerbahçe maçını da yönettiğini hatırlatan Orman, “Geçen seneki maçta sıkıntı yaşadık. Tatsız bir maçtı. İnşallah bu maçta etki altında kalmaz. Allah ona hakem şansı versin. Bu sene bizim maçımızı yönetti. Gördüğü ne isi onu versin. Bazen yanlışta verebilir. Verdiği kararları maçın atmosferinden değil de gözleri ile vermesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“Ben cezanın bu maçtan sonra biteceğini düşünüyordum”

Derbiyi izlemeyecek olmasının özel bir nedeni olmadığını ifade eden Orman, “Cezalıydım, yeni bitti. Ben cezanın bu maçtan sonra biteceğini düşünüyordum. Bazen aradaki süreçleri saymıyorlar. O öyle değilmiş. Sezon başlangıcı ile aradaki süreç sayılmıyormuş. Ben onu milli takım arasında da sayılmıyor diye biliyordum. O yüzden katılmayacağım. Özel bir sebep yok. Fenerbahçe maçında birçok maça gittim. Birçok maç seyrettim. Fenerbahçe orada bizimle ilgilendi. Bu maçta öyle olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Fikret Orman ayrıca taraftarı geren şeyin basın ve yöneticiler olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler