'Tarih tekrar etsin'

Milliler, İzlanda'yı yenip EURO 2016'ya gittikleri zaferdeki gibi kazanmak istiyor.

Yayınlanma: 04.10.2017 - 19:35
Abone Ol google-news

A Milli Futbol Takımımızın yarın Eskişehir’de 2018 Dünya Kupası’na katılma yolunda İzlanda ile oynayacağı kritik grup maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, idareciler, tekinik heyet ve futbolcular tarihin tekerrür etmesini istiyor.

Bir zafer daha

TFF yetkilileri, 2015’te yine Ekim ayında İzlanda ile oynayıp son dakikada Selçuk’un golüyle 1-0 kazanarak EURO 2016’ya gitme hakkı kazandığımız mücadelenin hem kendilerinin hem de futbolcuların hâlâ belleklerinde olduğunu belirtip, yarın bir zafere daha imza atarak Dünya Kupası’na gidebilmek için avantaj yakalamak istediklerini söyledi.

‘Moraller yüksek’

Federasyon yöneticileri, İzlanda galibiyetinin grupta ilk 2 sıra için çok önemli olduğunu vurgulayıp, “Hırvatistan galibiyetiyle önemli bir adım attık, sırada İzlanda var. Türkiye’nin Dünya Kupası’nda yer alması, bu turnuvaya sürekli katılan bir ülke olması futbolumuzun prestiji açısından bir hayli önemli. Futbolcularımızın morali gayet yüksek, hocamız takımı hem mental hem de taktik anlamda maça gayet iyi hazırlıyor. Eskişehir’de maça yine çok büyük bir ilgi olacak. Taraftarımızın desteğiyle kazanıp, Finlandiya’ya son adımı oynamaya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kutlama umuyoruz’

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu, İzlanda maçı öncesinde yazar Paulo Coelho’nun “Siz zafere inanırsanız, o da size inanacaktır” sözlerini hatırlatıp “Hırvatistan karşısında önemli bir zafer kazandık, gruptaki iddiamızı sürdürdük. Yolumuzdan sapmadık. Dünya Kupası’na katılma umutlarımız tazeliğini koruyor. Fizik güce dayalı stilleri, uzun top ve ortaları sıklıkla kullanan oyun anlayışlarıyla İzlanda rakiplerine zorluk çıkartan bir ekip. Asla hafife almamamız gerekir. EURO 2016 elemelerinde Türkiye’nin İzlanda’yı 1-0 yenmesi futbol kamuoyunun hafızasından henüz çıkmadı. Hepimiz, buna benzer bir zaferin tekrar etmesini arzuluyoruz. Ancak unutulmasın ki o karşılaşmayla bu müsabaka arasında önemli bir fark bulunuyor. 2 yıl önce şampiyonaya gitmeyi garantilemiş bir İzlanda vardı. Ancak bu kez, 4 takımın da grupta çetin bir mücadele içerisinde olduğunu görüyoruz. Son bir gayret ve keskin bir konsantrasyonla Ekim ayında önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz” dedi.

Kulüpler Birliği rahatsız

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, saha kapatma cezaları nedeniyle kulüplerin rahatsız olduğunu dile getirdi. Birliğin dün Maslak’ta yapılan toplantısı sonrasında konuşan Özbek, “Cezanın kişiselleştirilmesi gündeme geldi. Tribün veya saha kapama cezaları veriliyor ama Passolig uygulamasında cezaların kişiselleştirilmesi ön plandaydı. TFF Kurulların verdiği cezaların kulüpler nezdinde tatminsizlik yaşattığını görüştük. Federasyon ile görüşmeye karar verdik. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca video hakem uygulamasının ne zaman nasıl olacağı konusunda da TFF ile görüşeceğiz. Şikayet ettiğimiz konular sadece hakemler değil. Tahkim ve disiplin kurulları da buna dahil. Bunların kendi akışına bırakılmaması lazım. İlgililerle bu konuda bir araya gelerek çözüm bulmak zorundayız. Daha sezon başındayız. Bunların kontrolden çıkmaması gerektiğine inanıyoruz. TFF ile görüşeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler