Messi böyle istedi... Arjantin Dünya Kupasın'da

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri son hafta karşılaşmasında Ekvador'a konuk olan Arjantin, Messi'nin golleriyle Rusya'ya gitme hakkını kazandı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 11:42
Abone Ol google-news

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri son hafta karşılaşmasında Ekvador'a konuk olan Arjantin, Messi'nin golleriyle Rusya'ya gitme hakkını kazandı. Deplasmanda Ekvador'u 3-1 yenen Arjantin, Rusya'da oynanacak finallere gitme hakkını elde etti.

 İLK YARI

 Maça hızlı başlayan ev sahibi Ekvador, 1. dakikada Ibarra'nın şok golüyle Arjantin karşısında öne geçti. Yediği golün etkisini çabuk atlatan Arjantin, Di Maria'nın asistini gole çeviren Messi ile 12. dakikada beraberliği yakaladı.

Tangocular, 20. dakikada Messi ile bir gol daha bularak skoru 2-1 getirdi.

 Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip Arjantin'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

 İKİNCİ YARI

 62. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Messi, kendisinin ve takımının 3. golünü atarak farkı ikiye çıkardı: 3-1

 Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arjantin 3-1'lik galibiyetle sahadan ayrılarak Dünya Kupası biletini kaptı.

 ŞİLİ DÜNYA KUPASINDA YOK

 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde bu gece 4 karşılaşma daha oynandı.

 2015 ve 2016 Copa America şampiyonu, kadrosunda bir çok önemli yıldızı barındıran Şili, daha önce grubu lider bitirmeyi garantileyen Brezilya'ya 3-0 yenilerek Dünya Kupası'na gitme fırsatını kaçırdı.

 Bir diğer sürpriz sonuç ise Paraguay-Venezuela maçında yaşandı. Grup sonuncusu Venezuela, deplasmanda 1-0 kazanarak rakibinin Dünya Kupası rüyalarına son verdi.

 Peru ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Kolombiya; Brezilya, Uruguay ve Arjantin'in ardından grubu 4. sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

 Eleme grubunu 5. sırada tamamlayan Peru, Dünya Kupası'na katılabilmek için Yeni Zelanda ile play-off maçları oynayacak.

Güney Amerika Elemeleri'nde bu gece oynanan diğer maçta ise Uruguay, Bolivya'yı 4-2 mağlup ederken bu maçta 1 gol kaydeden Edinson Cavani grup maçlarını 10 gol ile gol kralı olarak tamamladı.

 ABD'YE TRİNİDAD TOBAGO ŞOKU

 2018 Dünya Kupası Kuzey Amerika Elemeleri'nde bu gece 3 karşılaşma oynandı. Günün sürpriz sonucuna sahasında ABD'yi ağırlayan Trinidad Tobago imza attı. Bu grupta daha önce oynadığı 9 maçın 8'ini kaybeden ev sahibi ekip, son maçında ABD'yi 2-1 mağlup ederek rakibini Dünya Kupası'nın dışına itti.

Bu maçta ABD'nin tek golünü kaydeden Borussia Dortmund'un 19 yaşıdaki genç yıldızı Christian Pulisic, 5 golle grubun gol kralı olduysa da takımını elenmekten kurtaramadı.

 PANAMA İLKİ BAŞARDI

 Grupta oynanan diğer karşılamalarda ise Panama, Kosta Rika'yı 2-1, Honduras, Meksika'yı 3-2 mağlup etti.

 Bu sonuçların ardından Panama, grubu 3. sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na gitme başarısını gösterdi.

 Kuzey Amerika elemelerini 4. sırada tamamlayan Honduras, Avustralya ile play-off maçları oynayacak.

 Meksika ve Kosta Rika ilk iki sıradaki yerlerini daha önceden garantileyerek Dünya Kupası biletlerini almışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler