Geçmişle yüzleşme

Galatasaray’ın son 10 yıldaki harcamaları hakkında yapılan araştırmayı başkan Özbek yarın açıklıyor.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 19:57
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün Kasım ayı Divan Kurulu toplantısı Sarı- Kırmızılı camianın ve eski yönetimlerin kritik bir yüzleşmesine sahne olacak. Yarın saat 13.30’da başlayacak divanda, son 10 yılda geçmiş yönetimlerin yaptığı harcamalar, transferlere verilen paralar başta olmak üzere mali birçok konu hakkında yapılan “Geçmişin araştırılması” başlıklı rapor, başkan Dursun Özbek tarafından camianın bilgisine sunulacak.

O sözler konuşuldu

Dursun Özbek yönetiminde genel sekreterlik yapan ancak daha sonra istifa eden Fatih İşbecer, 9 Aralık 2015’teki divan kurulu toplantısında “Yönetim kelle koltukta uğraşıyor. Bütün kontratlar kulübün aleyhine. Bu kulübün imzaladığı birçok sözleşmenin yanında Sevr Anlaşması bağımsızlık bildirgesi gibi kalır. Galatasaray fakirleşirken, bazı insanlar zenginleşmiş” demiş; bu sözler camiada uzun süre tartışılmış; kimlerin Galatasaray üzerinden zenginleştiği merak konusu haline gelmişti.

2 yıllık inceleme

100’e yakın kulüp üyesi, geçmişte imza atılan yüksek bedelli transferlerin maliyeti hakkında araştırma yapılması, sonuçların da paylaşılması için yönetime dilekçe sunmuştu. Bu talep sonrası Dursun Özbek yönetimi, İngiltere merkezli Mischon de Reya firmasıyla anlaşıp, kulübün son 10 yıldaki harcamalarını inceletmişti. Aradan geçen 2 yılda üyeler “Araştırma sonuçları neden açıklanmıyor?” sorusunu yöneltirken; Dursun Özbek, konunun hassas olduğunu belirtip zamanı gelince açıklama yapacaklarını belirtmişti. Araştırma kısa süre önce tamamlandı ve Mischon de Reya firması hazırladığı raporu Sarı-Kırmızılı kulübe sundu.

5 üye özel çalıştı

Divan Kurulu Başkanlığı, 5 divan üyesinden oluşan bir heyet kurup, firmanın hazırladığı rapor üzerinde çalışmalarını talep etti. 5 kişilik heyet, bu raporu inceleyip kendi görüşlerini kapsayan analizleri Divan Kurulu Başkanlığı’na sundu. Başkan Dursun Özbek, Mischon de Reya firmasının, kulübün son 10 yıldaki harcamalarını kapsayan incelemesinin sonuçlarını yarın açıklayacak. Ayrıca Özbek, son 1 aydaki yönetim faaliyetleriyle ilgili de açıklamalarda bulunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler