10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların yarışı başladı

Türkiye Yelken Federasyonu ile Göcek Yat Kulübü tarafından düzenlenen 15. Audi Sonbahar Göcek Yarış Haftası-10 Kasım Atatürk Kupası'nda, yelkenli yatların mücadelesi başladı.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 15:44
Abone Ol google-news

Göcek açıklarında gerçekleştirilen yarışlarda, aralarında 12 ülkeden sporcuların olduğu 74 teknede, 487 yelkenci mücadele ediyor.

İzkayası mevkisinden başlayan yarışlarda sporcular, Göcek koyları ve Fethiye Körfezi'nde yelken açtı. İlk gün, D-Marin Göcek Kupası ve EGG Yachting Kupası yarışları yapıldı.Göcek Yat Kulübü Başkanı Göker Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Yarış Klasmanı (IRC) sınıfının usta yelkencilerinin, 10 Kasım Atatürk Kupası için yarışacağını söyledi. Tuncay, zorlu parkurlarda, sosis ve üçgen rotalarda düzenlenecek 5 yarışın 3 gün süreceğini belirtti.

Atatürk adına 19 yıl önce başlayan 19 Mayıs Kupası ve 15 yıldır sürdürülen 10 Kasım Atatürk Kupası yarışları İçin Göker Tuncay şunları söyledi:

”Bu olağanüstü coğrafyada Cumhuriyetin kurucusu Atatürk adına başlattığımız bu etkinlik, yıllar içinde uluslarası bir kimliğe büründü. Uluslararası, iyi yarışmacıların katıldığı butik bir organizasyona dönüştük. İlgi düzeyi yüksek olduğu için katılımcı sayısını sınırladık. Asıl amacımız, yarışmalardan sağladığımız gelirle, bölgemizin, dağların ardında köylerde yaşayan çocuklarımızın yelken öğrenmesi. Daha da önemlisi, denizci olmaları. Yıllar önce buradaki teknelerin kaptanları, personeli yabancıydı. Şimdi bizim yetiştirdiğimiz çocuklar , kaptan oldu, gemici oldu. İş güç sahibi oldular.”

Yarışmanın sponsorlarından D-Marin Göcek Genel Müdürü Onur Ugan yerel yaşama biçimini sürdürmek, yaşatmak istiyoruz. Bölgemizin çocuklarının geleceği bizim için çok önemli. Onları denizle buluşturmak, onlara bir gelecek sağlamak önemli. Bu doğrultuda çaba gösteriyoruz” dedi.... Göcek Mahallesi'nde Göcek Yat Kulübü ve D-Marin Göcek Marina tarafından organize edilen, 15'inci Sonbahar Göcek Yarış Haftası'nın ilk iki gününde gerçekleştirilen 4 yarışta, klasmanlarında birinci olan ekiplere ödülleri verildi. D-Marin Göcek Marina etkinlik alanında gerçekleştirilen törende yelkenciler Power FM'in müzikleri eşliğinde bir araya geldi.

IRC kategorisindeki 7 grupta mücadele eden yelkencilere verilen dünya şeklindeki seramik ödüller de beğeni topladı. 12 ülkeden 500'ü aşkın yelkencinin katılımıyla gerçekleşen yarışların ara ödül töreninde renkli görüntüler de oluştu. Ödül almak için sahneye çıkan ekiplerden bazıları özel pankartlarla çıktı.. Awarennes teknesi ile yarışan Levent Baktır ve ekibinin, "Atam İzindeyiz" ve "Be your master" yazılı pankart açması yelkencilerden alkış aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler