Giray Bulak'tan 'ırkçılık' açıklaması

Teknik direktör Giray Bulak, Rumen meslektaşı Mircea Lucescu hakkında kullandığı 'gavur' ifadesiyle ırkçılık yapmadığını savundu.

Yayınlanma: 17.11.2017 - 17:27
Abone Ol google-news

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Spor Söyleşileri programına katılan Bulak, bir öğrencinin "Lucescu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Elin gavuru, Hristiyanı Lucescu ülkemize gelmiş hoca olmuş 'ben yabancı oyuncuya karşıyım' diyor. Madem karşısın benim ülkemde yabancı olarak ne işin var?" yanıtını verdi.

'TÜRKİYE'DE HIRİSTİYANA GAVUR DİYORUZ'

Tartışma yaratan bu ifadeleri hakkında Skor'dan Ümit Genç'e konuşan Bulak, şunları söyledi: "Ben önceki gün Üsküdar’da gençlerin ve öğrencilerin yer aldığı bir programa katıldım. Orada bir öğrenci Lucescu ve yabancı sayısı ile ilgili bir soru yöneltti. Ben de o soruya cevap verirken şunları söyledim; Lucescu bir yabancı teknik direktör ve kendisi Hıristiyan. Biz Hıristiyan’a Türkiye’de ne diyoruz? Gavur diyoruz. Yabancı, gavur oluyor bizde…"

Giray Bulak’tan Lucescu’ya skandal sözler: ‘Elin gavuru, hristiyanı...'

'LUCESCU'YU KORUDUM'

”Ben aslında bunu söylerken Lucescu’yu korudum" diyen Bulak, şöyle devam etti: "Bir yabancı, yani gavur hoca kalkıp yabancı oyuncu fazla bu kadar olmaz diyor. Rahatsız oluyor bu durumdan. Bir yabancı söylüyor bunu! Ama benim Müslüman teknik adamlarım getirdi bu sistemi. Biz getirdik… Fatih Terim baskısıyla getirildi bu sistem Türkiye’ye. Bir yabancı teknik adamın düşündüğü kadar benim yerli hocalarım düşünmedi bunu. Ben 2 sene yaptığım televizyon programında karşı geldim bu sisteme. Yabancı sayısı bu kadar fazla olmamalı dedim. Kimse dinlemedi o zaman. Irkçılık falan yapmadım… Ben aslında dedim ki, ‘Abdestsiz namaz kılınmaz.’ Ama insanlar diyor ki, ‘Giray Hoca namaz kılınmaz’."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler