‘5 maçı kayıpsız geçmeliyiz’

Teknik Direktör Kocaman, “Üst grupla puan farkını minimuma indirmemiz lazım” dedi.

Yayınlanma: 20.11.2017 - 20:30
Abone Ol google-news

15 gün önce Osmanlıspor karşısında yediği son dakika golüyle berabere kalarak moralman yıkılan Fenerbahçe, Sivasspor galibiyetiyle yeniden hayata döndü. Sarı - Lacivertliler iyi futbol mu oynadı? Hayır. Sivas beraberlik golünü bulduktan sonra erken 10 kişi kalmasaydı belki bu kadar farklı skor ortaya çıkmazdı. Beşiktaş’ın berabere kaldığı, Galatasaray’ın kaybettiği haftada üç puan Fenerbahçe’ye ilaç oldu.

Aradaki puan farkı Galatasaray’la 6 , Beşiktaş ile 2’ye düştü. Fenerbahçe’nin madem bir hedefi var, bu hedefe ulaşması için her hafta üzerine koyarak oynaması gerekiyor. Aylar sonra Soldado’nun patlaması Sarı - Lacivertliler için sevindirici bir durum. Çünkü gol yollarında bugüne kadar inanılmaz sıkıntı çekiyorlardı. İspanyol futbolcu bu maça kadar sadece hafta arasında U17 takımı ile oynanan karşılaşmada gol atmıştı. Sivasspor maçında hat-trick yapan Soldado, gol yollarında şanslı olduğunu söylerken “Harika bir gece oldu benim için. Takım ve F.Bahçe taraftarları için çok mutluyum. Maçın önemini bilerek sahaya çıktık. Zirveye biraz daha yaklaşabilmek, için son derece önemli bir oyundu. Ben de biraz şanslıydım açıkçası. Daha önce önüme gelmeyen fırsatlar geldi. Bu fırsatlar gelince değerlendirmeyi bildim. 3 pozisyona girdim, 3 gol attım mutluyum. Takımım için büyük bir sevinç yaşıyorum. Umarım bu sonuçları sık alırız” ifadelerini kullandı. Teknik direktör Aykut Kocaman ise dün sabah idman öncesinde futbolcularla yaptığı kısa konuşmada, “Kalan 5 maçı kazanmamız gerekiyor. Bunu başarırsak üst grupla aradaki puan farkımız minimuma iner” dedi.

'Çocukluk hayalimdi'

F.Bahçe’nin altyapısında yetişen Oğuz Kağan Güçtekin, Sivasspor karşılaşmasında ilk kez Sarı - Lacivertli takımla resmi bir maça çıktı. Mehmet Topal’ın yerine oyuna giren 18 yaşındaki futbolcu, “Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada galip gelmek istiyorduk. İlk maçıma çıktım. Çocukluğumun hayaliydi bu. Sahaya girerken tüylerim diken diken oldu. Aykut hocama da teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. Genç yetenek, 2010 yılından bu yana F.Bahçe formasını giyiyor. U15, U18 ve U21’de milli formayı terleten, kariyeri boyunca 18 gole imzasını atan Oğuz Kağan için Manchester City, yaz ayında F.Bahçe’ye 4.5 milyon pound (20 milyon TL) teklif yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler