Galatasaray'da en zor 10 gün

Galatasaray'da başkan Özbek rapor istedi.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 21:25
Abone Ol google-news

5-1’lik Başakşehir mağlubiyeti sonrası Galatasaray’da yönetim, teknik direktör Tudor ve futbolcular en kritik 10 günün içinde bulunuyor. Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün, Florya’ya gelerek takımdaki düşüşün ve puan kayıplarının nedenini soran başkan Dursun Özbek’in istediği detaylı raporu hazırlamaya başladığı öğrenildi. Ergün’ün kısa süre içinde raporu tamamlayıp Özbek’e sunacak; Galatasaray Başkanı da gelen bilgileri yönetim kuruluyla görüşecek. Cenk Ergün’ün ayrıca Özbek’in talimatıyla Florya’da teknik ve idari konularda mesai harcayan herkese toparlanmaları konusunda uyarılarda bulunduğu bildirildi. Tudor da futbolcularıyla yaptığı toplantıda, artık hata yapma ve kaybetme lükslerinin kalmadığını anlattığı belirtildi.

Kader maçları

Galatasaray’ın 25 Kasım’da evinde Aytemiz Alanyaspor’la ve 2 Aralık’ta deplasmanda Beşiktaş’la oynayacağı maçlar teknik direktör Tudor’un Sarı-Kırmızılılardaki geleceği için hayati önem taşıyor. Dursun Özbek ile yönetim; Beşiktaş, F.Bahçe, Trabzonspor, M.Başakşehir’e karşı çıktığı 7 maçta galibiyet alamayan ve sezona başladığı baskılı oyun sisteminden son 4 haftada vazgeçip 8 puan yitirilmesinin önünü açan Tudor’la ilgili “güven bunalımı” yaşıyor. Hırvat hocayla en azından ligin devre arasına kadar devam edilebilmesi adına Alanya ve Beşiktaş maçından alınacak sonuçlar yönetimin yol haritasını belirleyecek.

Taşlar oynayabilir

Tudor’un gönderilmesi ihtimali nedeniyle, Hırvat hocanın talepleri doğrultusunda Ocak ayında yapılması planlanan transfer temaslarının şimdilik beklemeye alındığı öğrenildi. Tudor’la yolların ayrılma ihtimali halinde, Mayıs 2018’deki başkanlık seçimi öncesi 6 ay görev süresi kalan Sarı- Kırmızılı yönetimin teknik direktör tercihini ne yönde kullanacağı da soru işareti oluşturacak. Tudor gönderilirse; yönetim, yeni getireceği hocayla 6 aylık mı yoksa Mayıs 2018’deki kongreye rağmen daha uzun süreli mi sözleşme yapacağı gündeme gelecek. Tudor ve futbolcular 2 Aralık’ta Beşiktaş karşısında önemli bir mücadeleye çıkarken, Galatasaray yönetimi de aynı günün sabahında olağanüstü genel kurulda ter dökecek. Başkan Özbek ve yönetimi, 2017 bütçesinin revizyonu kapsamında üyelerden 75 milyon TL ilave kaynak konusunda yetki isteyecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler