Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmesinde Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih oldu

Yayınlanma: 11.12.2017 - 10:27
Abone Ol google-news
<video:884207>

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Alman devi Bayerb Münih oldu. Siyah-Beyazlılar, Leipzig, Monaco ve Porto'nun bulunduğu G grubundan 14 puan ve namağlup olarak lider çıkmıştı. İşte eşleşmeler:

UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşmeler belli oldu

Juventus-Tottenham

Basel-Manchester City

Porto-Liverpool

Sevilla-Manchester United

Real Madrid-Paris Saint Germain

Shakhtar Donetsk-Roma

Chelsea-Barcelona

Bayern Münih-Beşiktaş

İlk maç deplasmanda

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son 16 turu ilk maçı  20 Şubat 2018'de Allianz Arena'da , rövanşı ise 14 Mart 2018 tarihinde Vodafone Park'ta yapılacak.

Beş kez kazandı

Bayern Münih, B Grubu’nda Paris Saint-Germain’in ardından 15 puanla averaj farkıyla grubu ikinci sırada bitirmişti. Grubun ikinci maçında PSG deplasmanında alınan 3-0’lık mağlubiyetin ardından teknik direktör Carlo Ancelotti ile yollarını ayıran Bavyera ekibi, eski çalıştırıcısı Jupp Heynckes’i göreve getirmişti. Beş kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Bayern son olarak 2012-2013 sezonunda Heynckes yönetiminde 1 numaralı kupayı müzesine götürmüştü

Değeri 600 milyon Euro

Kadrosunda Lewandowski, Robben, James Rodriguez ve Frank Ribery gibi süper yıldızları barındıran Bavyera ekibinin kadro değeri 600 milyon euro olarak gösteriliyor. Dev ekipte aynı zamanda Almanya Milli Takım’ın yıldız isimleri Manuel Neuer, Thomas Müller, Jerome Boateng de yer alıyor.

İhtimallerin en düşüğüydü

Kura çekiminde siyah-beyazlıların yüzde 10,83 ile matematiksel olarak en düşük ihtimalli kurayı çekmesi de dikkat çekti.

Beşiktaş'tan ilk açıklama

Kuranın ardından Ahmet Nur Çebi, "Belki Bayern Münih de Beşiktaş ile eşleştiği için üzülmüştür." dedi.

CNN canlı yayınına bağlanan Metin Albayrak ise "Almanya'da ciddi bir Türk nufüsü var. Bize büyük katkı sağlayacaktır. Rakip kendi evinde çok etkili. Onlarında büyük hedefleri var ama bizimde. Her sene Avrupa'da yer alan ve ilk 10'a giren bir takım olmak istiyoruz. İnşallah Bayern Münih maçı bunun için bir yol olur." dedi.

Bayern Münih'in hocası Jupp Heynckes'dan Beşiktaş'a büyük övgü

Başkan Fikret Orman: Camiamıza hayırlı olsun - VİDEO

<video:884109>

Başkan Fikret Orman, İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu kura çekiminden sonra değerlendirmede bulundu.

Turnuvadaki tüm takımların güçlü olduğunu ifade eden Fikret Orman, şöyle konuştu:
"Bu turnuvada tüm takımlar çok güçlü ve zor. Kimin iyi kimin kötü olduğunu bilmiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Brugge kurasını çektiğimizde sevinmiştim ama elenmiştik. O nedenle takımların o günkü form durumları çok önemli. Almanya ikincisi Leipzig ile oynadık ve onları iki maçta da yendik. Bu bizde bir özgüven oluşturacaktır. Bayern Münih güçlü ama biz de zayıf bir takım değiliz. En iyisini yapmaya çalışacağız. Maça kadar olan süreyi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Camiamıza hayırlı olsun. Almanya’daki maça aldığımız karar nedeniyle taraftar götürmeyeceğiz" dedi.

Beşiktaş'tan Bayern Münih'e 'Timo Werner'li cevap

Bayern'den eşleşme sonrası ilk tepki

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 Turu'nda temsilcimiz Beşiktaş ile eşleşen Alman ekibi Bayern Münih sosyal medya hesaplarından Türkçe paylaşımda bulundu.

Bavyera ekinin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkçe olarak "Merhaba" yazılarak Beşiktaş'ın hesapları etiketlendi.

Ayrıca diğer bir paylaşımda ise Beşiktaş'ın sezon başında yeni transferlerini duyurduğu 'Come To Beşiktaş' videolarına da göndermede bulunan Bayern Münih, "We are coming to Beşiktaş" diyerek golcü futbolcu Lewandovski ile olan görsel aktarıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler