Rant: 2 - Stadyum: 0

AKP’li Belediye GOP Stadı’ndan sonra Yıldıztabya Tesisleri’ni yapılaşmaya açtı.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 19:07
Abone Ol google-news

Türk futboluna, Saffet Sancaklı, Sedat Balkanlı, Saffet Akbaş, Saffet Akyüz gibi isimleri kazandıran Gaziosmanpaşa, kentsel dönüşüm ve ranta bir kez daha yenik düştü. Geçen yıl, büyük protestolara rağmen tarihi Gaziosmanpaşa Stadı’nın, ‘katlı otopark ve alışveriş merkezi’ yapılmak üzere yıkılmasına engel olamayan spor dünyası şimdi de aynı ilçedeki Yıldıztabya Stadı’nı kentsel dönüşüm gerekçesiyle müteahhitlere kaptırmak üzere. CHP’li Meclis üyelerinin şerhine rağmen AKP’li ilçe Belediye ve İBB Meclisi, 1955 yılında kurulan ve ülke futboluna birçok oyuncu yetiştiren Yıldıztabyaspor Kulübü’nün tesislerinin bulunduğu bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etti.

‘15 güne boşaltın’

2018 yılının ilk gününde kulübe yazılı tebligatta bulunuldu ve tesisin 15 gün içerisinde boşaltılması istendi. Gaziosmanpaşa Stadı’ndan sonra Yıldıztabya Stadı’nın yıkılma girişimi ile bölgede futbol oynanacak stat sayısı neredeyse sıfır noktasına indi. Her hafta en az 6-7 maça ev sahipliği yapan Yıldıztabya Sahası, yakın ilçe takımları için de cankurtaran görevi görüyordu. Bünyesinde 350’ye yakın sporcu barındıran ve 9 kategorideki liglerde mücadele eden kulüp son olarak Kadınlar Ligi için bayan futbol takımını da kurarak ilçede bir ilke imza atmıştı. Alt yapılar dahil 600-700 sporcu bu kararla açıkta kalacak.

CHP'den tepki

CHP İl Başkan Yardımcısı ve İlçe Belediye Meclis Üyesi Ümit Kaplanseren, bölgeyi bu kararı durdumaya çağırdı. Kaplanseren, “Yıldıztabya Stadı’nın yıkımına karşı çıkacağız. Konuyu hem il düzeyinde hem ilçe düzeyinde yetkili mercilere taşıyacağız” derken Spor Bakanlığına da çağrıda bulundu. CHP İstanbul İl Spor Komisyonu Üyesi Caner Güler ise “Sporu yok etme projesi hız kesmeden devam ediyor. Belediye hiçbir taahhütünü tutmamakla birlikte sporu ve sporcuyu mağdur etmeye, ilçe kamuoyunu verdiği sözleri tutmamakla meşgul ediyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler