Seçim gerilimi

Divan üyeleri, Özbek'ten kongreyi 31 Mayıs'ta yapmasını istedi.

Yayınlanma: 10.01.2018 - 19:03
Abone Ol google-news

                                                  Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek (kürsüde)

Galatasaray Kulübü’nün dün düzenlenen ocak ayı divan kurulu toplantısında gündem 20 Ocak’ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kuruldu. Divan üyelerinin büyük bölümü, başkan Dursun Özbek’in 31 Mayıs’ta yapılması gereken kongreyi, erken seçim kararıyla öne çekmesini sert biçimde eleştirdi. Özbek, gazeteci Fatih Altaylı’nın Galatasaray yönetimini medyayı manipüle etmekle eleştirdiği ifadelerini okurken, “Basında çıkan haberlerin büyük bir kısmı Galatasaray’a zarar verecek şekilde yer alıyor” derken; eski başkan Ünal Aysal’ın erken seçim kararına tepki göstermesi hakkında “Ünal Aysal konuşmasında ‘Erken seçim nereden çıktı, etik mi?’ dedi. Ünal ağabey sen iktidardayken kaç erken seçim yaptın, sonuncusunda da bıraktın kaçtın” ifadesini kullandı. Dursun Özbek, “Şampiyonluğa gidiyoruz, hemen düğmeye basıldı. Fatih Terim’e kadar uzandı. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Mayıs ayı sportif anlamda kritik. Bu tartışmaları önlemek için seçim 3 ay öne çekildi” yorumunda bulunup, Riva, Florya, Kemerburgaz projelerinin sürdüğünü, bunların tamamlanması adına 31 Mayıs’a kadarki sürenin yeterli olmadığını, bu nedenle erken seçime gidildiğini belirtti.

‘Paşa gönül’ krizi

Divan üyesi Ayhan Özmızrak konuşmasında, Dursun Özbek’in söylem ve eylemlerindeki bazı farklılıklardan örnekler verip, erken seçim kararının neden alındığı yönünde ikna olmadığını belirterek, “Dursun Özbek, mayıs ayında seçilmeyeceğini düşündüğü için baskın seçime gitti ve bunu çok çok önceden planlamıştı. Başınız dik, alnınız ak gezebilecek misiniz sayın başkan? Galatasaray’a adınızı böyle yazdırdığınız için vicdanınız rahat mı? Sonuçta seçimleri Dursun Özbek’in paşa gönlü belirliyor” dedi. Özmızrak sonrası kürsüye gelen Özbek, “Paşa gönlün’ diyor; ne demek ya..” sözleriyle tepki gösterdi. Özbek, seçimi 31 Mayıs’ta yapması taleplerine karşın “10 gün sonra seçim var, Galatasaray’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kozak’tan çağrı

Divan üyesi Hayri Kozak, Dursun Özbek’e 20 Ocak’taki kongre kararından vazgeçip, seçimi olağan tarihi olan 31 Mayıs’ta yapmaya çağırıp, “4 olağanüstü, 2 olağan olmak üzere toplam 6 kongrede güven oyu aldınız. 2 gazeteci bunu dedi, şöyle söyledi diye erken seçim olmaz, apar topar kongreye gidilmez. Bu kulüp olağanüstü kongrelerle bir yere gidemez. 4-5 sene içinde 2. defa aynı şeyi yaşıyoruz. Sizi, aldığınız seçimli genel kurul kararını geri çekmeye Mayıs 2018’e kadar göreve devam etmeye çağırıyorum” dedi. Eski yönetici, Hamdi Yasaman da erken seçim kararını eleştirip “Bu karar tüzüğe ve hukuka aykırıdır, itilaflara sebep olabilir. Bu yönetim hesap vermekten kaçacaktır” diye konuştu.

Topsakal’ı alkışlattı!

Dursun Özbek, 2.5 senedir basketbol şubesinde yaşananlar nedeniyle büyük tepki gören ve geçen hafta istifasını açıklayan; ancak yeniden yönetim listesine aldığı Can Topsakal’ı, “3 sene beraber çalıştık, Galatasaray’a hizmet etmekten hiç kaçınmayan değerli kardeşim Can Topsakal” ifadesini kullanıp, Topsakal’ı alkışlattı.

Cengiz: Mayıs’ta seçime gideriz

Başkan adayı Mustafa Cengiz, Galatasaray teamüllerine aykırı biçimde baskın seçime gidildiğini belirtip, “Şimdi bunun hukuki boyutlarıyla uğraşmıyoruz. Madem er meydanı açıldı, ben çıkarım. Açık ve şeffaf bir yönetim vadediyorum. Asla yalan söylemem, boş vaatlerde bulunmam. Bize göre seçilecek yönetimin süresi 3.5 yıl olamaz. Mayıs’ta şampiyon olsak bile seçime gideriz. Mayıs’taki normal seçime kadar 75 iş günü süre bulunuyor. ‘Her şeyi hallederim, borcu indiririm, Galatasaray Sportif AŞ’yi kâra geçiririm’ gibi afaki söylemlerde asla bulunmam. Bağımsız bir denetim şirketine durumumuzu inceleteceğiz. En büyük sorun borç yönetimi. Borçları mutlak yapılandırmamız gerekir. Riva ve Florya projelerini daha iyi hale getirmem gerekir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon