Ali Koç: Fenerbahçe aşkım beş yaşında başladı

Fenerbahçe’nin Mayıs ayında kongresi var. Bu kongrede şu anki başkan Aziz Yıldırım ile başkan adayı Ali Koç kıyasa mücadele edecek.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 20:36
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin Mayıs ayında kongresi var. Bu kongrede şu anki başkan Aziz Yıldırım ile başkan adayı Ali Koç kıyasa mücadele edecek. Her ikisi de yoğun çalışma içerisinde. Kongreler böyledir. Hareketli geçer. Eskiden gruplar varken kıyamet kopardı. Ali Şen’ın başkanlığı döneminde gruplar bitti. Aziz Yıldırım uzun süredir başkan. Bugüne kadar hiç rakibi olmadı diyebiliriz. Karşısına çıkan adaylar hezimet yaşadı. Yıldırım’ın rakibi bu kez güçlü bir isim Ali Koç olacak. Son kongrede Aziz Yıldırım, “Benden sonra bu kulübün başkanı Ali Koç’tur” dediğinde salonda alkış kopmuştu. O gün bugün aradan geçen zamanda düşünüp taşınan Koç, şimdi Fenerbahçe başkanlığına soyundu. Ali Koç daha öncelerde de başkanlığı istemiş ancak ailesi izin vermemişti. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Mustafa Koç’un ölümü sonrası Ali Koç başkan olmuştu. Ancak F.Bahçe başkanlığına adaylığını koyunca Koç bu görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Ali Koç, üyeler karşısında ilk ciddi sınavını Kalamış’ta verdi. Katılım büyüktü. Koç’un babası Rahmi Bey, hepinizin de bildiği gibi büyük Beşiktaşlıdır. Peki Ali Koç için Fenerbahçe aşkı nasıl başladı? İşte bu sorunun yanıtını Koç verdi; “Beşiktaşlı bir babanın oğlu olarak, normalde babamın takımını tutmam beklenirken, o dönem evimizde çalışan ve bugün de halen aramızda olan Kamer Kaya, önce ağabeyim Mustafa’yı, sonra da ikisi beraber beni Fenerbahçeli yaptılar. O zaman henüz 5 yaşındaydım. Kamer Kaya’ya ve rahmetli abime beni Fenerbahçeli yaptıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kamer, bir müddet bizden ayrılıp, Almanya’ya gitmişti. Sonra döndü ve 15 senedir yine birlikteyiz. Bugün bile maçlara birlikte gideriz. Hayatımda çok önemli, özel bir yeri var. Küçükken, ‘Büyüyeceğiz, iş güç sahibi ve aile sahibi olacağız, bu işler de yavaş yavaş hafifler’ diye düşünürdük. Ama tersi oldu. Zaman geçtikçe F.Bahçe daha çok zamanımı almaya başladı”

Rakip Göztepe

F.Bahçe ikinci yarının ilk maçında evinde bugün Göztepe’yi ağırlayacak. İzmir’de yapılan müsabaka 2-2 berabere bitmişti. Ülker stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek. Bu arada sarı-lacivertliler Robin van Persie ile anlaşmaya vardı ve oyuncunun sözleşmesini 1.8 milyon Avro karşılığında fesh etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler