Ali Koç ikinci kez kürsüye geldi: Hayatımda iki kez ağladım

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısında hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarının ardından yeniden kürsüye gelen Ali Koç bu kez çok sert ifadeler kullandı.

Yayınlanma: 27.01.2018 - 12:16
Abone Ol google-news

<video:914249>

Toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Mithan Yenigün, Mahmut Uslu, Alaattin Yıldırım, Önder Fırat, Şekip Mosturoğlu, Ozan Balaban, Nihat Özbağı, Metin Doğan, Selim Sapan, Ender Akkaya ve Serdar Erkan'ın yanı sıra Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ali Koç da katıldı. Toplantıda 40, 50, 60 ve 70 yılını dolduran üyelere plaketleri ile gümüş ve altın rozetleri takdim edilecek. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Sarı-lacivertli kulübün olağan genel kurulunun 26-27 Mayıs'ta çoğunluk sağlanması halinde yapılacağını, çoğunluk sağlanmaması durumunda ise 2-3 Haziran tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın düzenleneceğini açıkladı.

FENERBAHÇE'NİN BORCU AÇIKLANDI 

Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi Doğan Yeşin, Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki Yüksek Divan Kurulu ocak ayı olağan toplantısında Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin denetim kurulu raporunu okudu. Derneğin mevcut ve alacaklarının 33 milyon 826 bin 762 lira olduğunu ifade eden Yeşin, borçlar toplamının 311 milyon 826 bin 762 lira olduğunu açıkladı. Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin borç alacak farkının 277 milyon 988 bin 720 lira olduğunu kaydetti.

ALİ KOÇ'TAN SERT AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe'de yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında başkan adayı Ali Koç konuştu. Koç, "Mehmet Ali Aydınlar ile 1 Kasım 2013 tarihinde ne söylediysem bugün yine arkasındayım." dedi. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısında başkan adaylığını açıklayan Ali Koç'a tepki gösterdi.

Ali Koç'un sponsorlu, paralı fenomen hesapları kapatması gerektiğini dile getiren Mosturoğlu, ''Buralardan 24 saat bize ve ailemize küfür ediyorlar. Kimse bunu hak etmez. Bunu sizin için yapanlar, iyilik yapmıyor. Bunu kardeşiniz ve arkadaşınız olarak söylüyorum. Toplantı sonrası yine bu tür sosyal medya hesaplarında bize küfür edilecek. Buna üzülüyorum. Bize yönelik tepkinize karşın, maddi karşılığını sizin yatırdığınız üyeler de var. Bizimle çalışan bir notere arkadaşlarınız talimat vermiş, üyelerin işlem ücretleri alınmıyor. Ayrıca üyelerin listeleri mart ayında kesinleşir. Şu anda yeni üye yok. Hem tarih olarak yanlış hem de tüzüğe aykırı. Bazı arkadaşlar noterlere gidiyorlar ve sizin adınıza işler yapıyorlar. Bunu yapmak da ayıptır'' dedi.

Ali Koç'un Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili sözlerini hatırlatan Şekip Mosturoğlu, "Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili 2012 yılında yaptığınız konuşmanın arkasında olduğunu söylediniz. Peki Wyndham Otel'deki organizasyonunuzu destelemeye gelen ama zamanında Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde olanlar da aynı durumda mı?" diye soru yöneltti.

 ''FENERBAHÇE DOSTUNA DOST, DÜŞMANINA DÜŞMANDIR''

Ali Koç'un açıklamalarında çok sıkıntılı buldukları noktalar olduğunu ifade eden Şekip Mosturoğlu, "Başkan olduğunuzda Fenerbahçe'nin saygın ve saygılı bir kulüp olacağını söylüyorsunuz. Bu çok sıkıntılı bir söylem. Fenerbahçe saygın bir kulüptür. Fenerbahçe dostuna dost, düşmanına düşmandır. Fenerbahçe kimseye saygısızlık yapmaz'' diye konuştu.

''KULÜP ÜYESİ ÇALIŞANLAR OY İÇİN ŞEREFİNİ SATACAK İNSANLAR MIDIR?"

Ali Koç'un 'galibiyet için her şey mubah' şeklindeki açıklaması hakkında konuşan Mosturoğlu, "Bu da çok sıkıntılı bir söylem. Şu anda kulüp üyesi 160 çalışanımız var. 2009'da sizin de yönetici olduğunuz dönemde, Dernekler Masası'ndan gelen, 'Bu kişilerin oy hakkı olmalı' uyarısıyla tüzükte değişiklik yaptık. Siz de onayladınız. Gerçekler bu kadar saptırılabilir mi? Kaldı ki bu arkadaşlar oy için şerefini satacak insanlar mıdır? Biz 2012 yılına kadar beraberdik. Ne zaman konsolide edilmiş bilançolar ve mali kayıtlar sunuluyordu. Veya sunulmuyordu da neden itiraz etmiyordunuz. Seçim döneminde tek aday sizsiniz. Bir mağduriyet içinde olacağınız durum da yok. Buna rağmen gelip bize haksızlık yapmayın" dedi.

''ŞAHSİ DAVAM BENİM AİLEME ZARAR VERDİ ALİ BEY AMA HEP BURADAYDIM''

Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un geçmişteki bir konuşmasını hatırlatarak, ''Hep aynı noktada olduğunu söylüyorsunuz. Bir şey sormak istiyorum, 'Şahsi sevdam aileme zarar verecek' derken, ne düşünüyordunuz. Şahsi davam benim aileme zarar verdi Ali Bey ama hep buradaydım" diye konuştu.

ALİ KOÇ: ''BUNU HAKARET KABUL EDERİM''

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu ocak ayı olağan toplantısında Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarının ardından cevap hakkı doğduğu için yeniden kürsüye geldi ve ''Samimi söylendiğine inandığım için sağlıklı ortamın bu olduğuna inandığımı söylüyorum. Hesapları kapatın iddiası var. Şekip Mosturoğlu sen beni çok iyi tanırsın. Söyleyecek şeyleri başkalarına söyletmem. Bu iddia bana hakaret şeklindedir. Hesapları kapatın demek, hesapları siz açtınız demektir. Şu odada söylediğini en iyi bilen kişi sensin. Belli başlı gazeteciler üzerinden gündem oluşturmayı benden çok daha iyi biliyorsunuz Şekip Mosturoğlu. Bunu hakaret kabul ederim. Ben ne söylemek istersem söylerim. Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda çıkın doğru olduğuna inandıklarınızı söyleyin. Bütün yükü ve sorumluluğu başkan ve yönetim kurulu taşıyor. Maçlardan sonra bizler normal hayatımıza dönüyoruz ama sizler bu yükle yatıp kalkıyorsunuz. Yükün en ağırını siz taşıyorsunuz. Ama bunu yaparken de bazı şeylerin doğru olduğunu kabul etmiyorum. Ben içi dışı bir olan bir insanım. Sakın bir daha beni böyle sahte hesaplarla itham etmeyin, çünkü bu işi siz benden çok daha iyi biliyorsunuz'' dedi.

''KULÜBÜN BİLA BEDEL ÜYE YAPMASI DOĞRU DEĞİL''

'Başkanlık görevine aday olurken bir şey yaparsam bu kanalda yapmak isterim' diyen Ali Koç, ''Olmazsa da başka mecralara kaymam. Kalamış'taki otelde beni Fenerbahçeli yapan kişiyi ziyaret etmeye gitmiştim. FB TV için reklam filmi yapıyoruz, olmazsa da sosyal medyada yayınlarız. Bu söylemleri küçük ve komik buluyorum.

5 yılı geçen kongre üyelerinin aile fertlerine odaklandığınız konusuna 'Yok' diyorsanız, ya çift kişiliğiniz var, ya da başka bir durum. Bize gelip bizi üye yaptılar, diyorlar, ve biz size oy vereceğiz diyorlar. Nasıl oluyor. Bu doğru değil. Kulübün bila bedel üye yapması doğru değil. Pek çok üyeyle karşılaştık aidat ödemeye gidip aidatı ödenen. Bugüne kadar eşimi, kayınvalidemi, Paşalı Birol'u ve beni Fenerbahçeli yapan kişiyi üye yaptım. İlerleyen dönemde de Caroline yengemi yapacağım. Koç Holding'den kulübe üye olmaya geliyorlarsa kendi parasıyla üye oluyorlardır. Sapla samanı birbiriyle karıştırmayın" şeklinde konuştu.

''TEK ADAY BEN DEĞİLİM''

Şekip Mosturoğlu'nun kendisi için 'tek aday' söyleminin doğru olmadığını ifade eden Ali Koç, ''Başkanımızın tarz olarak adaylığını son dönemde yaptığını biliyoruz. Bu tek aday vardır anlamına gelmez. Şubelerde ve kulüpte seçim için çalışmalar yapılmaktadır. Komiteler kurulmuştur ve bu durum benim hoşuma gidiyor. Bu kulübün sahibi taraftar ve kongre üyeleridir. Sizler de bu insanların büyüklerisiniz. Farklı görüşler camianın kazancıdır. Komiteler inşallah seçimden sonra da devam eder. Keşke bir taraftar komitesi de koysaydınız. Lütfen bana tek aday sizsiniz gibi söylemler yapmayın. Kimse kimseyi kandırmasın, bunu çok net söylüyorum'' diye konuştu.

''FENERBAHÇE KULÜBÜ'NE HİZMET EDEN PERSONEL, SEÇİM ORTAMINA DAHİL EDİLMEMELİ''

Şube açıp kapatmanın genel kurul üyelerinin yetkisinde olduğunu bildiğini dile getiren Ali Koç, ''Bu nedenle açmayı düşündüğümüz 2 şubeyi onayınıza getireceğim dedim. Bugün seçimle ilgili, Ali Koç gelirse amatör şubeler kapatılacak demiyorsanız, bence doğruyu söylemiyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü'ne hizmet eden personel, seçim ortamına dahil edilmemeli. Taraf seçme durumunda kaldıklarında personel, istemedikleri biri geldiğinde farklı mı çalışacak. Personel ailelerinin 2 bin TL karşılığı üye yapılmasına yok diyorsanız, ben size inanmıyorum'' dedi.

''SAKIN BENİ 3 TEMMUZ'DAN SONRA KAÇTI DİYE SUÇLAMAYIN !..''

Ali Koç, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun bir televizyon kanalında beraber çıktıkları programda kullandığı sözler ile ilgili, ''Bu cümleyle 'Sen kaçtın' demek istiyorsun. Sen değil misin ailene nasıl sahip çıktığımı anlatan. 3 Temmuz sürecinin ardından benim kaçtığımı söylediğinizi anlatırken elim ayağım titriyor. Sayın başkan hayatımda 2 kez Fenerbahçe için ağladım. Bugün de ağlayabilirim. Bunu söylemek zorunda kalmak bile çok ayıp. 3 Temmuz'un ardından 12 ya da 13. gündü. Kulübe geldim. O gün yönetim girişinden kulübe girdim ve her taraf kutu doluydu. Nurgül hanıma gittim. 'Başkan talimat verdi, eşyalarını çıkarttırıyor' dedi. O gün kendime yemin ettim, '1 saat dahi olsa başkanımız gelecek' dedim. Çok şükür buradasınız ve geldiniz. O gün ağlamıştım. Lütfen izin vermeyin. Benim size olan bağlılığımı bilenler beni vefasızlıkla suçlamasın. Sakın ha sakın beni 3 Temmuz'dan sonra kaçtı diye suçlamayın. 2012'de yönetimden ayrıldım ve dışarıdan elimden geleni yapmaya çalıştım. O günden sonra şartlar çok değişti. Aday olmayı uygun gördüm. Kim Fenerbahçe'ye daha iyi hizmet edecekse onu seçersiniz. Hepimiz aynı gemideyiz. Yönetimimiz de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Konsolide rakamlar, 2012'deki finansal tabloyla bugünkü tablo arasında siyahla beyaz arasında fark var. 2012'de bu raporları istemediğim için özür dilerim. KAP'a sunulan denetim raporunda 6 ayda neyin değiştiğine bakın. Ben mi suçluyum 2012'de sunulmadığı için'' diye konuştu.

MOSTUROĞLU 3. KEZ KÜRSÜYE GELDİ

Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un açıklamalarının ardından yeniden söz alarak kürsüye geldi. Şekip Mosturoğlu, "Ali Bey, konuşmamın neresinde size, 'vefasız ve 'kaçtı' dedim" diye konuştu.

Ali Koç'un kullandığı bazı kelimelerin kendisini çok kırdığını dile getiren Mosturoğlu, "Aramızdaki hukukta, benim babanız için Mersin'e gittiğimi, arkadaşınız için Eyüp Adliyesi'ne gittiğimi söylememe gerek yok. Sizin de tıpkı eşim ve çocuğumla ilgili yaptıklarımızı söylemeniz gerekmediği gibi. Benim ve ailem için yaptıklarınıza teşekkür ederim ancak yeri burası değildi. Beni kırdınız'' dedi..

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler