Eski MHK Başkanı Çulcu: MHK iflas etti

Eski hakem ve MHK Başkanı Mustafa Çulcu Cumhuriyet'e konuştu. Çulcu "MHK iflas etti" dedi.

Yayınlanma: 08.02.2018 - 09:56
Abone Ol google-news

Eski hakem ve MHK Başkanı Mustafa Çulcu Cumhuriyet'e konuştu. Çulcu "MHK iflas etti" dedi.

Çulcunun demeçleri şu şekilde:

“Ben yaptım olduyla hakemleri yönetenlerin, çağ dışı anlayışıyla bu camiayı yönetmemesi lazım. Yaptıkları ortaya çıktı. Huzur bozuldu, futbolun yapısına zarar verildi. Futbolun marka değerine katkı sağlayabilecek insanların bu işi yönetmesi lazım. Kaliteli, seviyeli yönetim anlayışını uygulayacak çağdaş kişilere ihtiyaç var. Bir maçın ruhu vardır, ligin ambiyansı vardır. Hakemlerin takibi form durumu, ruh halleri, daha önceki maçların konumları vardır. Bunlar kriterlerdir. Bunları hayata geçirecek MHK’dir. Gelinen noktada bu kurumun iflas ettiğini görüyoruz. Bu da çok üzücü. Yusuf Namoğlu kendini güncellemeli, hata yapanı affetmemeli, hatalardan ders almayı başarmalıdır.”

‘Fazla profesyonelleştiler’

“Profesyonel hakemliğin henüz katkısını göremedik. Bu durum zarar verdi. Hakemler uzmanlaşmadan, fazla profesyonelleştiler. Herkes kendi menfaatini düşünmeye başladı. MHK’nin iş bilmezliği, beceriksizliği eldeki mevcut hakemlerimize ciddi zararlar veriyor. Hakemlerin bu maç trafiğinde kısa sürede yıpranmalarına sebep oluyor ve mental yorgunluk başlıyor. Bu, gözden geçirilmesi gereken bir konudur. Hakemlerimiz adına üzülüyorum. Çünkü kalan maçları yine onlar götürecek. Hakemleri de korumamız lazım. Kendi koltuğunu korumak adına her hafta maç vermek olmaz. Hakemleri yıpratmaya MHK’nin hakkı yok”.

MHK ve hakemlerimiz Türk futbolunun baş ağrısı oldu. Günümüz MHK’sine baktığımda hakem atamalarının ayyuka çıktığını, hakemlerin maçlara verilip sonradan geri alındığını, bazı maçlara hakem atamalarının unutulduğunu, maç günü 4. isme tebligat yapılmadığından o gün o bölgeden apar topar başka bir 4. hakem çağrıldığını görüyorum. Pes doğrusu. Bu yaşananlar çok net kurumun dibe vurduğunu gösteriyor. Kulüplerden tepkiler çığ gibi büyüyor. Fenerbahçe’nin serzenişleri canlı örnek. Sarı-Lacivertliler 10 gün içinde tam üç açıklama yaptı. Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarının hakemlerinin değiştirildiğini ortaya sunmasa belki herşey su yüzüne bu kadar kolay çıkmayacaktı. İyi ki Mustafa Hoca Türk futbolunun geleceğini düşünerek kamuoyunu aydınlattı. Federasyon burada kendisini savunsa da, bir kelime oyunu yaptığı gözlerden kaçmıyor. Mustafa Çulcu sevdiğim, saydığım birisidir. Böyle kişilikli karakterli insanlar her zaman futbolumuzun içinde olmalılar. Olsunlar ki işler şimdiki gibi olmasın. Dün konuştum hocayla. Yaşananları sordum, o da başladı anlatmaya.

‘Rezervasyon yaptırmış’

“Cuma gününün hakemlerine çarşambadan tebligat yapılıyor. Mete Kalkavan’a tebligat yapılmış, sonra geri alınmış. Mete, öğrendim ki otel rezervasyonunu dahi yaptırmış. Futbolu bozmamak gerekiyor. Ancak ortada kalitesiz, tuhaf bir yönetim anlayışı var. Bu hadise hakemlerin yapısını bozar. Mete’nin form durumuna baktığımızda Fenerbahçe maçında ruh hali sıkıntılı gözüküyordu. (Bursa- Beşiktaş maçını yönetecekti) Kafası karışmış. Neden verdiler neden aldılar diye ister istemez düşünür. Keşke Mete’ye o hafta hiç maç vermeselerdi. Görevi yapanlar gülünç duruma düştüler.”

F.Bahçe’den 2. istifa çağrısı

Fenerbahçe, dün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla MHK’yi 2. kez istifaya davet etti. Sarı-Lacivertliler “MHK’ye güvenimiz kalmamıştır. Futbol kamuoyunun da MHK’ye güven duyması artık mümkün değildir. Tüm yönleri ile ortaya çıkan büyük skandal sebebi ile MHK’yi bir kez daha istifaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler