‘İhtiyacım var’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gomis'in Çin'e transferi iddialarına kapıları kapattı.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dünkü antrenmanda gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Gomis’in yükselen performansı ve Fransız golcüye Çin’den geldiği konuşulan transfer teklifi hakkında, “Gomis’le ilgili istek olması çok doğal ama isteyenin bunu resmi kanaldan kulübe bildirmesi lazım, bizim de haberimiz olsun. Ayrıca o bölgede eksiğimiz olduğunu ifade ederken, sakatlık dışında herhangi bir eksikliğimiz olmamalı. Gomis çok ihtiyacımız olan bir oyuncumuz. Öyle bir şey henüz bize gelmiş değil, gelse de şu an için itibar edeceğimiz bir konu olmaz. O konuyu ciddiye almıyorum. Son günlerde çok ciddi analizler yaptık. Burada herkes ile görüştük ve yapmak istediklerimizi bir daha ifade ettik. Gomis özellikle ceza sahasında çok etkili bir golcü. Doğal olarak onun da mazereti vardı. Sakatlığı oldu, antrenmana çıkamadı, maç oynayamadı. Tatsız zamanlar yaşadı. Biz koca bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde onları mutlu etmek ve doğruları söylemekle sorumluyum. Teke tek görüşmelerimiz de oldu. Gomis’in böyle bir dönüş yapmasına çok sevindim. Kendisine ne kadar yetenekli olduğunu hattırlattım. Böyle oynamanın doğru olduğunu anlattım” dedi.

‘Fernando’yu bekliyoruz’

 Belhanda’nın daha çok sorumluluk alması gerektiğini söylediğini belirten deneyimli çalıştırıcı, tedavisi süren Fernando hakkında “Fernando ile yarın (bugün) bir görüşme yapacağım. Önümüzdeki hafta bekliyoruz. Dönüşü daha da erken olabilir. Doktor ile beraber geliş tarihini netleştireceğiz” diye konuştu.

‘Seçimden etkilendik’

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, yönetimde yaşanan değişikliklerden etkilendiklerini belirterek, “Her ne kadar ‘Biz profesyonel futbolcuyuz, etkilenmiyoruz’ desek de muhakkak etkileniyoruz. İnsanlara alışmak kolay değil. Onların bizi tanıması, bizim onları tanımamız ve güvenmemiz bir süreç. Dolayısıyla bu değişiklikler zaman kaybı oluyor ama inşallah camia için hayırlı olur” dedi. “Antalyaspor maçıyla hem bir galibiyet serisi yakalamak hem de taraftarlarımızla beraber şampiyonluk havasına girmek istiyoruz” ifadesini kullanan tecrübeli futbolcu, takımdan ayrılan Ndiaye ve sakat Fernando’nun yokluğu için “Bu tür oyuncuların eksikliğini zaman zaman hissedebilirsiniz. Ancak Fatih hocanın takımlarında kim oynadıysa ötekini aratmadı” diye konuştu.

Sportif AŞ tehlikesi

Galatasaray Sportif AŞ’nin 1 Haziran-30 Kasım 2017 arasındaki 6 aylık dönemde 116 milyon 951 bin 314 TL zarar ettiği açıklanırken; bu durum Sarı-Kırmızılı kulüpte önemli bir tehlikenin varlığını yeniden gündeme getirdi. 4 yıl üst üste zarar eden Galatasaray Sportif AŞ’nin, ikinci altı aylık dönem sonunda mutlaka kâr açıklaması gerekiyor. Kanunlara göre; 5 yıl üst üste zarar eden halka açık şirketlerin yönetimine bağımsız iki idareci ataması yapılıyor. Galatasaray camiası, mayıs sonunda ortaya çıkacak rakamları merakla bekliyor.

Erkasap Florya’da

Fatih Terim’in göreve gelişinin ardından Galatasaray altyapısındaki değişim hamleleri sürüyor. Geçmişte Terim’in yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Müfit Erkasap, Sarı-Kırmızılı kulübün Futbol Akademisi’nde teknik sorumlu olarak görev yapmaya başladı. Erkasap dün Florya’da mesaiye başladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler