Dokuz kritik viraj

Beşiktaş, 18 Mart’a kadar kader maçlarına çıkacak.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 21:54
Abone Ol google-news

Beşiktaş bugün Spor Toto Süper Lig’de Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe’den sonra dördüncü sırada. Henüz biten bir şey yok. Maraton uzun. Bu derenin içinden çok sular akacak. Şurası bir gerçek ki, çekişmeli bir sezon oluyor. Siyah-Beyazlılar 10 Şubat-18 Mart tarihleri arasında birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Bu maçların içinde Bayern Münih ile iki Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe ile iki Ziraat Türkiye Kupası oynayacak. Program dahilinde ligde Trabzon ve Başakşehir deplasmanları var. Beşiktaş yoğun maç trafiğine Vodafone Park’ta oynayacağı Karabükspor maçı ile başlıyor. Sonraki yolculuk Konya’ya. Buradan da Almanya’ya. Arkası gelecek. Maçlar kritik. Yani oynayacağı 9 karşılaşma Kara Kartal’ın kader maçları. Bir aylık periyotta umarız Beşiktaş açısından güzel şeyler olur. Bakıldığında üç kulvarda (Şampiyonlar Ligi, Kupa, Lig) aynı anda yürümek sanıldığı gibi kolay değil. Bayern maçından çık, peş peşe Fenerbahçe ile biri lig, biri kupa, üç gün arayla iki maç oyna. Gerçi Beşiktaş Fenerbahçe ile maçlarını evinde (Vodafone Park’ta) yapacak ama maç maçtır. Derbilerin tansiyonu yüksek olur.

Güneş tedirgin

Teknik Direktör Şenol Güneş tedirgin. Futbolcuları aynı seviyede tutmak kolay değil. Hele bizim futbolcularımız kısa dilimlerde üst üste maçlar oynamaya alışık değiller. Hocanın kafasından neler geçiyor doğrusu merak ediyoruz. O da bu maçları asgari zararla kapatmayı ister. Uykuları kaçıyordur, ister istemez geriliyordur. Kolay meslek yok. Teknik direktörlük de bunlardan birisi. Ülkemizde o kadar çok hoca kıyımı yaşanıyor ki. Daha ikinci hafta hoca gönderdik. Avrupa’da benzerimiz yok. Keşke bu zor süreçte Beşiktaş takımında Cenk Tosun da olsaydı.

‘Bazı maçlar ertelensin’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yoğun maç trafiğiyle ilgili “Çok zor bir fikstür oldu. Bayern Münih maçlarının ardından kupada ve ligde Fenerbahçe ile oynayacağız. Ardından Trabzonspor ve Başakşehir karşılaşmaları geliyor. 18 Mart’a kadar inanılmaz yoğun bir tempo var. Beşiktaş’ın güçlü bir kadrosu var ama buraları biraz dengelemeleri lazım. Bana soruyorsanız bazı maçların tehir edilmesi lazım. Beşiktaş, Türkiye’nin Avrupa’daki yüzü. Biraz bu konuda bize tolerans demeyelim de yardım edilmesi lazım” dedi.

-İŞTE O MAÇLAR - 10 Şubat - Karabük (iç saha),16 Şubat - Konya (d), 20 Şubat - B.Münih (d), 25 Şubat - F.Bahçe (lig) (iç saha), 28 Şubat - F.Bahçe (kupa) ( iç saha), 4 Mart - Trabzon (d), 11 Mart - G.Birliği (lig) (iç saha), 14 Mart - B.Münih (iç saha),18 Mart - Başakşehir (d).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler