Kim bu çocuklar?

Fenerbahçe’nin kulübesinde genç oyuncular ağırlıkta.

Yayınlanma: 19.02.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Fenerbahçe bugün zirvedeki takımlar arasında yedek kulübesi en zayıf olan takım. Bir spor kanalında bu tartışma yapılırken dikkatimi çekti. Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray kadro olarak çok zengin görünüyor. Fenerbahçe bir forveti zor bulurken rakiplerinde bu bölgede yer alan oyuncu sayısı 3’le 5 arasında. Sarı - Lacivertliler ara transferi de yabancı fazlalığından boş geçirmişti. İyiki de Faslı Aatif ile Brezilyalı Fernandao elden çıkartmadı.O zaman neler yaşanırdı kimbilir? Alanyaspor karşılaşmasında maç kadrosunu elime aldığımda önce 11’deki isimlere sonra da yedek kulübesinde yer alanlara baktım. Birinci kaleci Volkan Demirel rahatsızlanınca Kameni oynadı. Yedeği Erten Ersu. Tanır mısınız, hiç sanmıyorum. Sadece ismini duymuşunuzdur, belki duymamışsınızdır. Diğerleri: Ahmet Oytun Özdoğan, Samed Karakoç, Oğuz Kağan Güçtekin, Serhat Kot, Alper, Şener, Eljif Elmas, Dirar, Mehmet Ekici. 6 isim altyapıdan gelme.

Hangi takımın kulübesinde var bu kadar genç. Aykut Kocaman’ı eleştirenler işin bu tarafına bizzat baksınlar. Eski topçu şimdiki altyapı hocaları Müjdat Yetkiner, Şenol Çorlu, Hasan Özdemir’in ellerine sağlık. Aykut Kocaman bu gençlere güvendi A takıma aldı, yeri geldi 11’de oynattı. Bu cesaret işidir. Aykut Hoca bu cesareti göstererek bir ilke imza attı. Fenerbahçe’nin geleceği bu çocuklarda. Bugün bu takım ikinci, Galatasaray’la eşit (44) puana sahip. Sezon sonuna daha çok var. Neler olur bilinmez, ama Sarı - Lacivertliler kısıtlı kadroya rağmen ligi şampiyon tamamlarsa en başta ağabeylerin, sonra da her zaman göreve hazır olan bu çocukların heykeli dikilmeli. Yabancı hocalar bizim çocuklarla uğraşmaz, yüzlerine dahi bakmaz. Bizim hocalarımız da Aykut Kocaman gibi inansın. Hep söyleriz; inanmak başarının yarısıdır.

Fenerbahçe önde

Beşiktaş, Serpil Hamdi Tüzün ve Adnan Dinçer’le bu işi yıllar önce çok iyi yapmış, Türk futboluna sayısız yıldız kazandırmıştı. Siyah - Beyazlılar ara verdikleri altyapı çalışmalarını Vodafone aracılığıyla 81 ilde yeniden başlatarak geleceğin Metin’leri, Ali’leri, Feyyaz’ları, Rıza’larını aramaya koyuldu. Ama bugün itibarıyla Fenerbahçe A takımdaki gençleriyle tartışmasız lider.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon