Estetik dokunuş

Artistik buz pateninde Kanadalı çift, ‘Moulin Rouge’ performansında değişikliğe giderek finale çıktı, kısa programı 83.67 puanlık rekorla bitirdi.

Yayınlanma: 19.02.2018 - 22:29
Abone Ol google-news

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda artistik buz pateninde Kanadalı Tessa Virtue-Scott Moir çifti tarihe geçti. Kısa programı 83.67 puanla ilk sırada bitiren Virtue ve Moir bu kategoride bugüne kadar alınan en yüksek puanı elde etti. Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) dansıyla izleyenleri büyüleyen çiftin tarihi başarısı ise yarış öncesi programda yapılan son dakika değişikliğiyle geldi.

Figürü çıkardılar

Samba, Rumba ve Cha-Cha-Cha karışımı danslarındaki bir figürü erotik olduğu için çıkarma kararı aldıklarını belirten Scott Moir, “Videoda kendimizi izleyince, Tessa Virtue’yi havaya kaldırdığım ve bacaklarının yüzüme geldiği o sahneyi estetik bulmadık ve değişikliğe gittik” itirafında bulundu. 2010 Vancouver şampiyonu ve 2014 Soçi ikincisi Virtue- Moir çifti, bu sabaha karşı yapılacak serbest programda altın madalyanın en büyük adayı olarak gösteriliyor.

Alper ve Alisa'dan bir ilk

2018 Kış Olimpiyatları’nda artistik buz pateni buz dansında Türkiye’yi temsil eden Alper Uçar ve Alisa Agafonova bir ilki gerçekleştirdi. Uçar ve Agafonova topladıkları 59.42 puanla finalde yarışma hakkı kazandı. Büyük alkış alan performanslarıyla Alper Uçar ve Alisa Agafonova, Türkiye’nin serbest programa yükselen ilk buz dansı çifti olarak tarihe geçti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler