Fabri’den Uruguay Milli Takımı'na yeşil ışık

Türkiye'de geçen sezonun en iyi kalecisi seçilen Fabricio Ramirez, İspanya'nın ünlü spor gazetesi AS'a özel bir röportaj verdi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 13:02
Abone Ol google-news

Başarılı file bekçisi, Bayern Münih maçı, Fenerbahçe derbisi, Galatasaray’ın kalecisi Muslera, Pepe ve Negredo hakkında konuştu.

En iyi kaleci ödülü için düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Aslında bu takımın bir başarısı. Geçen sezon bizim için gerçekten çok başarılı geçti. Ben ödülü kişisel bir başarı olarak değerlendirmiyorum. Tüm takım ödül aldı. Teknik direktörümüz en iyi çalıştırıcı ödülünü aldı. Birçok arkadaşımız ödül aldı. Ben Beşiktaş’ın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Burada her şey tam istediğim gibi. Kulüp, şehir, takım arkadaşlarım. Benim siçin her şey mükemmel. İnanın çok mutlu olduğum bir ortamın içerisindeyim.O kadar mutluyum ki anlatamam. Beşiktaş ve taraftarlara minnettarım. Bize bu güzellikleri yaşattıkları için. Kendimi her zaman onlara karşı sorumlu hissediyorum. O nedenle sahada her zaman yapabileceğimden daha fazlasını yapmaya gayret ediyorum.

Son beraberlik ligde işleri biraz zorlaştırdı mı?

Bu sezon beklemediğimiz sonuçlarla karşılaştık. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Yapabiliriz. Münih’ten iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Umarım bizim için iyi bir sonuç olur ve İstanbul’da taraftarımıza bir tur daha hediye ederiz. Taraftarımızı mutlu etmeliyiz. Umarım bir tarih daha yazacağız.

Bayern Münih’in çok zorlu bir rakip olduğunu biliyoruz. Bir sürü kaliteli oyuncusu var. Dünya çapında futbolcular. Ancak yapabileceğimiz ne varsa göreceksiniz, Münih’te yapacağız. Umuyorum istediğimiz gibi bir maç olacak ve bir tur daha atlarız. Bunu yapabileceğimize inanıyorum.

Ailenizin Uruguaylı olduğunu öğrendik. Çağrılırsanız hangi milli takımı tercih edeceksiniz? Genç yaş gruplarında İspanya forması giydiniz…

Evet, annem ve babam Uruguaylı. Ben de Uruguay kanı taşıyorum. Uruguay milli takımında oynamak bir olasılık. Bir engel yok. Ancak bu karar tamamıyla Uruguay milli takımı teknik direktörüne bağlı. Ben sadece işime ve takımımın başarısına konsantre oldum. Başka bir şey düşünmüyorum. Her iki ülke de büyük milli takımlara sahip. İkisinde de dünya ölçeğinde oyuncular var. İspanya bana yaşamak için fırsat verdi. Ailemle birlikte İspanya’da yaşıyoruz. Ben İspanya’da doğdum, büyüdüm. Ancak ben Uruguay kanı taşıyorum. İki milli takım da benim için çok iyi alternatif olur. Hangisi çağırırsa o yönde adım atabiliriz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler