Aykut Kocaman: Beşiktaş maçında 'taç hırsızlığı' yapıldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 yenildikleri Akhisarspor maçının ardından basın toplantısında dikkat çekici ifadeler kullandı.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 10:03
Abone Ol google-news
<video:937788>

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Maçın kontrolünü kaybettik. Şu anda 1. sırada olan takımla farkımız 6 puana çıktı. Hem moral hem puan açısından yaralanmaya yol açan bir müsabakaydı” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe evinde Akhisarspor’a 3-2 mağlup oldu. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki tane tahrip gücü yüksek olan Beşiktaş maçı oynadıklarını ifade ederek, “Son 3 maçını kazanmış bir takımla karşılaştık ve 20-30 dakikalık bölüm önem arz ediyordu. Özellikle bu dönemi geçebilmek maçın en önemli tarafıydı. Rakiple temasa girmeden golü yedik. Maçın gidişatı ve seyri açısından da diğer maçlara benzeyen bir maç oldu. Kaleye ilk gelen topta golü gördük. Özellikle yediğimiz golden sonra oyuncularımızın büyük bölümü sahanın içine girmeye başladı. Maçı çevirmek için kaleye gitmeye başladık. Ama sonrasında 2. atakta 2. golü yedik. Ligde her takım hemen hemen çok dirençli. Çabayla beraber 2-1’i yakaladık ama santradan sonra ilk gelen top gene gol oldu. Oyunun ondan sonraki bölümü 2. ve 3. gollerini aramakla geçti ama bunlar tamamen şuursuz ataklardı. Maçın kontrolünü kaybettik. Şu anda 1. sırada olan takımla farkımız 6 puana çıktı. Hem moral hem puan açısından yaralanmaya yol açan bir müsabakaydı” dedi.

“6 MAĞLUBİYET ALMIŞ TAKIMLAR ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA”

6 mağlubiyet almış takımlarında şampiyonluk yarışında olduğunu belirten Kocaman, “Son iki haftada 2 mağlubiyet aldık. Bu durumu bir türlü çeviremedik. Kolay gol yeme rahatsızlığını Osmanlıspor maçından sonraki süreçte biraz toparlamış gibi göründük. Fakat ikinci yarıyla beraber Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarında yediğimiz goller yine aynı rahatsızlığa yakalandığımızı gösteriyor. Bu maçta da aynı hataları yaptık. Bundan sonra maç kazanmak zorundayız. Bugünkü skorla beraber şansımızı yitirdik. Rakiplerimizin kaybetmesini bekliyoruz. Durumla ilgili iyi veya kötü taraflarında payım olduğunu söyledim. Bunda hepimizin ortak payı var” ifadelerini kullandı.

“MAÇI SEYRETMEYE KARAR VERDİM”

Değişiklik yapmayacağımız anda gol geldi ve yeni bir durum olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “2-3 dakika durumu gözlemledik. Sıkıntılı durumlarda söylemek ve anlatmak çok kolay değil. Bu kadar mı olur diye düşündüm ve maçı seyretmeye karar verdim” şeklinde konuştu.

“SEZON İÇİNDE BU TİP MAÇLAR OLUYOR”

Sezonun içinde bu tip maçlar olduğunu dile getiren Kocaman, “Kontrol dışına kaçan maçlarda Fernandao gibi oyuncular varsa bu maçlar avantaj olabiliyor. İkinci yarı 10-15 civarında Fernandao’nun indirdiği pozisyonlar vardı. Topu daha fazla ileriye gönderdiğimiz anlarda ikinci topları yapabildik. İkinci toplarda zafiyet verirseniz seken toplar kalenize gelebilir. Atak yaparken kaptırılan toplardan sonra tekrar kapıp hücum yaptık. Oyun düzeni değişmesi demek oyun içindeki ihtiyaçların ortadan kalktığını söylemez. Mehmet Topal daha çok Fernandao’nun etrafına gidecek toplara hamle yapan oyuncu olarak gözüküyordu. Buradakilerden bir tanesi bu hamlelerle maçı çevirebilecek 6-7 tane pozisyon vardı. Verilmeyen penaltı vardı. Eşitliği sağlayacak morali düzeltecek hamleler vardı” diye belirtti.

“FİKSTÜR ETKİLİ OLDU”

“FENERBAHÇE TARİHİYLE HER DURUMDA KAZANMASI LAZIM”

Fenerbahçe’nin tarihiyle her durumda kazanması gerektiğini söyleyen Aykut Kocaman, “Bu durumu inkar edemeyiz. Bugün Arda kardeşler kritik hatalar yaptı ve harika bir deplasman hakemi gibiydi. Beşiktaş deplasmanında Cüneyt Çakır 8 tane olmayan faulu verdi ve bunların 2 tanesi atağımızı kesti. 6 tanesi bizim ceza alanımıza giren fauller oldu. Kupada Fırat Aydınus futbol hayatımda bana ender sahnelerden birini gösterdi. Taç hırsızlığı yapıldı Beşiktaş stadında. Hızlı aldı attı ve hakem oyunu durduramadı. Bugün Arda Kardeşler maçı çok güzel yönetti ve dimdik durdu. Keşke oralarda da o hakemler dimdik durabilse” ifadelerini kullandı.

“NET BİR PENALTI VERİLMEDİ”

Maç içerisinde net bir penaltı verilmediğini anlatan Kocaman, “Hakemin gözünün önünde oldu bu olay. Hakemin duygusu ben baskı altında doğruda olsa böyle bir karar vermem diye düşünüyor. İyi bir hakem olacak gibi gözüküyor. Burada yönettikleri gibi diğer taraflarda yönetseler söyleyecek bir şey yok. Adaletsiz bir durum olduğunu görüp söylüyorum. Bugünkü maçı hakemden anlatamam. Biz oyun içine giremedik. Geçen sezondan süre gelen bir dönem var” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler