2011 unutulmadı

55 bin kadın Fenerbahçeli, gösterdikleri destekle dünyada yankı uyandırmıştı...

Yayınlanma: 08.03.2018 - 21:31
Abone Ol google-news

Son 10 yılda kadın cinayetlerinde artış var. Kadınlar en çok boşanmak istedikleri ve kendi hayatlarına dair karar almak istedikleri için öldürülüyor. Sorunun çözümü yönünde somut adımlar atılmadığı için cinayetler devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü aklıma geldi; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü buruk geçti. Alanlarda, salonlarda yürüyüşler, konuşmalar yapıldı. Tepkiler diz boyuydu. Kadına şiddet nereye kadar? Sözüm ona önlemler alacağız!

Fenerbahçe Spor Kulübü böyle günlere hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. Yine öyle oldu. Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla kadınlarımız için özel etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik Eylül 2011’de, kumpas günlerinde Fenerbahçe’sine sahip çıkan, renklerine sevdalı, 55 bin Fenerbahçeli’yeydi. Destan yazmışlardı o gün. Gösterdikleri dayanışma ve destek örneği ile dünyaca ünlü olmuşlardı. İşte o gün o haykırışları yapanlar dün gece Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda, Anadolu Ateşi Özel Gösterisi’ni izlemek üzere yeniden buluştu. Hem gösteriyi izlediler, hem de kadına her geçen gün artan şiddeti tartıştılar. Genel kurul üyesi Ceylan Adanalı, yaptığı konuşmasında kadına şiddete değinerek, “Toplumumuzdaki kadınlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Fenerbahçe Spor Kulübü büyük kulüp olmakla birlikte aynı zamanda bir sivil toplum örgütüdür. Üzerine düşen görevi, fazlasıyla (SOMA faciası) yapmaktadır. Yapmaya devam edecektir.” dedi. Gecede hasta olan Başkan Aziz Yıldırım’la birlikte tüm yönetim kurulu hazır bulundu.

‘Şampiyonluğa inanç tam’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-2 kaybedilen Akhisar maçı sonrası çok önemli bir fırsatı değerlendiremediklerini söylemişti. Futbolcular kendi aralarında toplantı yaparak henüz kaybedilmiş birşeyin olmadığı görüşünde birleşti. İşte konuşulanlar; “İlk yarıda 7 hafta sonunda 8 puan gerideydik, farkı kapattık. Suni fark unutulmasın. Hocamız ilk yarıdaki Yeni Malatya maçından sonra Galatasaray’la aramızdaki 8 puanlık fark için ‘suni’ demişti. Bu sözleri nedeniyle eleştirildi ama sonunda haklı çıktı. Bunu hep birlikte başardık. Yeniden yapmamamız için hiçbir sebep yok” Fenerbahçe, Yeni Malatya maçına Janssen ve İsmail dışında tam kadro olarak hazırlanıyor. Cezaları biten Volkan ve Alper de takıma dönecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler