Bol gollü hazırlık

Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle verilen arada Shaktar Donetsk'i ağırladı. Shaktar Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etti.

Yayınlanma: 14.11.2013 - 20:30
Abone Ol google-news

BEŞİKTAŞ 1 - 4 SHAKTAR DONETSK

MAÇ SONU

Goller: Ömer Şişmanoğlu 12.DK 1-0, İlsinho 1-1, Fred  1-2, Costa 1-3, Fred 1-4

STAT: Atatürk Olimpiyat Stadyumu

BEŞİKTAŞ: Cenk,Holosko,Pedro,Escude,İsmail Kerim,Necip,Fernandes,Dentinho,Ömer Eneramo

SHAKTAR DONETSK: Kanibolowsky, Kobin, Kritsov, Cigrinsky, İsmaily, Fred, Fernando, Douglas, İlsinho, Taison, Adriano

"Biraz sırıtmış olabiliriz"

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta, Shakhtar Donetsk'e 4-1 yenildikleri hazırlık maçında uyum sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Motta, Ukrayna temsilcisinin uzun yıllardır yan yana oynayan futbolculardan kurulu olduğuna dikkati çekerek, "Kaliteli oyuncuları var. Sonuçta bir idman maçı yaptık. Yan yana oynamaya alışık olmadığımız için biraz sırıtmış olabiliriz" diye konuştu.

Kendisinin takıma çabuk adapte olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, "Uyum sürecim kısa geçti. Arkadaşlarım da çok yardımcı oldu. Burada olmaktan çok memnunum. Böyle devam etmek istiyorum. Performansımı maksimuma çıkarıp, taraftarlarımızı sevindirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Maç Notları

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'e verilen arada Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yaptığı hazırlık maçından farklı mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, Ukrayna temsilcisi karşısında ilk yarıyı 4-1 geride kapadı. İkinci yarıda fazla pozisyon vermeyen Beşiktaş, rakip kalede tehlike bulmakta da zorlandı ve mücadeleden 4-1 mağlup ayrıldı.

Holosko savunmada kötüydü

Hazırlık maçında savunmanın sağında görev yapan Filip Holosko, etkisiz bir görüntü sergiledi.

Hücumda takımına yeteri kadar destek veremeyen Slovak oyuncu, rakibin hücumlarında da zorlandı.

Beşiktaş'ta, sadece Shakhtar Donetsk'ten kiralık olarak gelen Dentinho, zaman zaman etkili futbol ortaya koydu. Ömer Şişmanoğlu'nun golünde asist yapan Dentinho, ikinci yarıda da Fernandes'in kaçırdığı pozisyonun hazırlayıcısı oldu.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, A2 takımı oyuncuları Samet Ilgar ile Alperen Doğan'a da Shakhtar Donetsk karşısında şans verdi.

Karşılaşmayı az sayıdaki Shakhtar Donetsk taraftarı da izledi.

Maç öncesi notlar

Beşiktaş, 17 Kasım Pazar günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde PTT 1. Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bir hazırlık maçı daha yapacak.

Beşiktaş'ın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçında, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiren Beşiktaş, ilk sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi. Milli ve sakat oyuncuların yokluğunda bu sezon fazla şans bulamayan futbolcular, kendilerini gösterme fırsatı yakaladı.

Tolga Zengin'in performansı sonrası şans bulamayan Cenk Gönen, Beşiktaş kalesinde yer aldı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan Holosko sağ bekte, İsmail Köybaşı ise sol bekte forma giydi. Escude, Franco, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Dentinho da ilk 11'de sahaya çıkan isimler oldu.

Hastalığı nedeniyle son lig maçlarında forma giymeyen Ömer Şişmanoğlu ile Kayserispor karşısında gol atan Eneramo, forvet hattında beraber görev aldı.

Beşiktaş'ın önemli oyuncularından Manuel Fernandes de hazırlık maçında şans buldu.

Taraftar ilgi göstermedi

Siyah-beyazlı takımın Ukrayna temsilcisi ile yaptığı hazırlık maçına taraftarları ilgi göstermedi. Mücadeleyi bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi.

Beşiktaş'a 100. yılında şampiyonluk kazandıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu ile o dönemde kadrosunda yer alan Carlos Antonio Zago da Shakhtar Donetsk'in başında maça çıktılar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler