Bitmeyen alacak kavgası

Galatasaray Divan Kurulu’na Cengiz ile Özbek’in mali hesaplarla ilgili diyalogları damga vurdu

Yayınlanma: 14.03.2018 - 22:27
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün mart ayı divan kurulu toplantısı bir kez daha mevcut başkan Mustafa Cengiz ve eski başkan Dursun Özbek’in gergin diyaloglarına sahne oldu. 31 Mart’taki mali genel kurul öncesi, kulübün ekonomik durumu hakkında bilgi sunan denetleme raporunda sürekli alacaklarına vurgu yapılmasının ardından konuşan Dursun Özbek, kendisine yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti. Özbek, “Bir algı yaratma merakı süregeliyor. Düşünün ki basına neler servis ediliyor. Kulübün 50 milyon lira doğal gaz, Florya’da patates, soğan paraları ödenmemiş. Futbolculara 8 ay, basketbolculara 9 ay para verilmemiş. Denetleme raporu tamamen yeni yönetim tarafından hazırlandı. Bunun en basit ifadeyle, algı yaratma raporu olduğunu düşünüyorum. Nedir bu algı? ‘Dursun Özbek’i karalayalım, itibarsızlaştıralım’ algısı. Satır aralarına girdiğinizde maksat başkalaşıyor Bunlar basına açık ortamda konuşulması gereken şeyler mi? Yoksa Galatasaray’ı yönetenlerle, sorumlu kişilerin masa başında çözmesi gereken şeyler mi? Özbek Turizm AŞ’nin Galatasaray Kulübü’yle olan ilişkisi 20 yıla dayanıyor. Her zaman Galatasaray’a destek olmuş, konaklama ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kardeşime, çocuklarıma ve aileme sesleniyorum, vasiyet ediyorum; benden sonra da bu hizmetler devam edecektir” dedi.

‘Hisseleri rehin edemezsiniz’

Dursun Özbek’in konuşması sonrası kürsüye gelen başkan Mustafa Cengiz, “Rakamlarda mutabık değiliz. Alacaklı olduğunu söylediği 91 milyon liranın 7 milyonunu söylediği şekilde bağış yapmadığı gibi, üzerine faiz tahakkuk ettirmeyi sürdürdü. Konaklama alacaklarıyla ilgili keşke hangi gün, hangi odada kimin kaldığının listesini de bize sunsaydı” diyince, salondaki divan üyelerinin büyük bölümü bu ifadelere tepki gösterdi. Cengiz, “Sayın başkan niye geçen aya kadar bağış yapmadı da şimdi bağış yapıyor? Seçim yapıldıktan sonra yönetim kurulunu toplayıp, bu senetleri, rehinleri, temlikleri düzenleyemezsiniz. Bununla ilgili 22 Ocak’ta yönetim kurulu kararı alıp, 16 Ocak tarihini yazdıramazsınız. Siz G.Saray’ın B grubu hisse senetlerini rehin edemezsiniz, temlik de edemezsiniz. Hem markaya zarar vereceksiniz hem de marka değerini korumak için susulmasını isteyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Kozak’tan çağrı var

Camianın önemli isimlerinden Hayri Kozak, Riva ve Florya projelerine dikkat çekip, “Temel gelirimiz milli emlak projeleri ama hiçbirimizin en ufak bilgisi yok. Elimizde 5 sayfalık protokol var. Projeyi verin, önümüzü görelim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler