'Mutlu sonla biter'

Başkan Cengiz, Galatasaray'da şampiyonluk havası gördüğünü söyledi.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 23:50
Abone Ol google-news

 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim, Sportif AŞ Yöneticisi Abdurrahim Albayrak’ın davetinde bir araya geldi. Başkan Cengiz, “Fatih Terim hocamda, Abdurrahim kardeşimde, futbolcularda şampiyonluk havasına girmiş atmosferi görüyorum. Eğer siz şampiyonluk havasına girerseniz önünüzdeki her maçı final olarak görürsünüz, ona göre çarpışırsınız. Bunun mutlu sonla biteceğine inanıyorum” dedi. Mustafa Cengiz, Kadıköy’deki 0-0’lık F.Bahçe derbisinde Maicon’un direkten dönen frikiği ve Tolga’nın son dakikadaki şutunda neler hissettiği sorusuna, “Ben sıfır moddayım, rakibe saygıyı esas alıyorum, orada buzdolabı gibi durmak zorundayım. İçimde fırtınalar koptu, o durumda şiir bile yazılır” yanıtını verdi. Cengiz, “Kadıköy’deki futbolu nasıl buldunuz?” şeklindeki soruyu, “Tebrikler aldım, Galatasaray yıllar sonra ilk defa Kadıköy’de normal bir deplasman maçı oynar gibiydi, defansif bir yapıya bürünmedi, kora kor, rakibiyle eşit mücadeleye girdi. F.Bahçe de güzel mücadele etti. Her iki taraf da sayısız net gol fırsatlarından yararlanamdı, tabii ki isterdimki yenelim, ama olmadı, bundan sonrasına bakacağız” sözleriyle cevapladı.

Tudor depremi

Galatasaray eski teknik direktörü Tudor, kendisi ve yardımcılarının alacakları nedeniyle Sarı-Kırmızılı kulübe 1.5 milyon Avro’luk dava açtı. Başkan Mustafa Cengiz, “Tudor’un açıklamalarını dinlemedim, İstanbul’a geldiğini ve bir TV’ye çıktığını biliyorum. Özgür ve demokrat bir ülkedeyiz. Kendisi Galatasaray’a 1.5 milyon Avro’luk yani 7.5 milyon TL’lik alacak davası açtı. İsterdim ki Tudor’la böyle ayrılmasınlar; geliş şeklini de onaylamamıştık. Gelişi kötü olanın gidişi berbat olur diye bir laf vardır. Keşke dava yoluna gitmeseydi daha iyi olurdu ama çözmeye çalışacağız” dedi. Cengiz, Tudor’un açtığı davayla ilgili gazetecilerle sohbet ederken şu bilgileri verdi: “Tudor’la yollar ayrılmış ama kendisiyle hiç konuşmamışlar, görüşmemişler. Daha önce Prandelli ve Riekerink’te de aynı sorunlarla karşılaşmıştı Galatasaray.. Bütün yardımcılarıyla birlikte Tudor kulübü mahkemeye vermiş. Şimdi biz bu sorunu çözmeye çalışacağız.”

'Acılar bizi yıkmaz’

Finansal Fair-Play için UEFA ile yaptığı görüşmeden bahseden Cengiz, “UEFA tarihinin en gerçekçi ve doğru sunumunu yaptık; bu, onların sözü. Türk futbolunun ilerlemesinden yanayız. En az 8 kulübümüz Avrupa’da tepede olsun. Her zaman şampiyonluk ve başarı isterim. Hiçbir acı bizi yıkamaz, siper siper mücadele ederiz. UEFA bizden samimiyet, doğru konuşma ve şeffaflık istiyor. Kulübü devraldığımız günden bu yana camiada müthiş bir sahiplenme var. Loca satışlarımız 17 milyon TL’ye ulaştı. Yellow Friday kampanyası onların da hoşuna gidiyor. UEFA uzun vadeli rakamlar istiyor. Hiçbir noktayı boş bırakmıyoruz. Yönetimdeki tüm arkadaşlar neredeyse eve gitmiyor. Bu ayağa kalkışı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Dursun Özbek’i 31 Mart’taki mali genel kurulda ibra edip etmeyeceği yönündeki soruya Cengiz, “Asla eski yönetimle, Dursun Bey’le kavga niyetinde değilim. Kendisiyle kişisel bir sorunum, antipatim yok. Bazı şeyler bana göre doğru olarak söylenmeyince tepki veriyorum. Genel kurul Galatasaray’ın sahibidir, ibra konusuna genel kurul karar verir. Biz gerçekleri, taraftar ve camiaya şeffaf olarak sergileriz” yanıtını verdi. Cengiz, UEFA’nın ibra konusuna girmeyeceğini vurguladı.

‘Yeniden adayım’

Mustafa Cengiz, “Genel kurul bana teveccüh gösterirse ben yine aday olurum, şu anda da adayım. Biz en zor dönemde elimizi taşın altına koyduk. Geldiğimiz günden bu yana 190 milyon TL ödeme yaptık. Vergi borçları, factoring ödemelerini yaptık. Galatasaray büyük bir camia ve büyük sorunlarla uğraşıyoruz. İnsanlar korku ve endişeye kapılıp Galatasaray’a zarar verecek söylemlerde bulunmamalı. Bir şeyi bu yönetim açıklıyorsa saygı duyulmalı. Ben tümüyle şeffafım” dedi.

‘Hakemler bize cesur’

Başkan Cengiz, hakem hataları için “Hakemler hakim olmayı bıraksınlar, gördüğünü çalsınlar. Fenerbahçe kendi tarafına göre söylemlerde bulundu ama maçın başında o iki kişiye kırmızı kart verseydi, penaltı tartışmaları olmazdı. Hakemler adil olacak, yetkileri sağlıklı kullanacak. Hakemler Galatasaray’a karşı çok cesurlar, bu bir serzeniş, rakibe karşı çok cimriler” dedi.

Fikstür tepkisi

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, TFF’nin Sarı-Kırmızılılara 6 günde 3 maç (15 Nisan Başakşehir, 18 Nisan Akhisar-kupa, 21 Nisan Aytemiz Alanya) oynatmasına büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, aynı dönemde Beşiktaş ve F.Bahçe’nin 9 günde 3 maç yapacağını belirtip, “Hakemi, kurulları, medyası, federasyonu durduramadı; ‘özel’ planlanmış fikstürünüz de durduramayacak” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler