Fenerbahçe'de kongre detayları netleşiyor

2-3 Haziran tarihlerinde Ülker Stadyumu'nda yapılacak Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Genel Kurulu için hazırlıklar sürüyor.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 09:28
Abone Ol google-news

25 bin 650 kişinin oy kullanacağı kongrede üyeler için maraton tribünleri açılacak. Oyunu atan kişi dışarı çıkacak. Böylelikle yığılmanın önüne geçilecek. Seçimin statta yapılması sebebiyle maç atmosferine dönmemesine dikkat edilecek. Bu nedenle stat çevresinde geniş bir güvenlik önlemi alınacak. Son kongrede 16 olan sandık sayısı 47'e çıkarılacak.

Milliyet gazetesinin haberine göre, 25 bin 650 üyenin oy kullanacağı Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu, 2-3 Haziran tarihlerinde Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Yoğun katılım sebebiyle statta yapılacak bu kongre Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor.Seçimin statta nasıl gerçekleşeceği ise en büyük merak konusu… Bu konuyla ilgili olarak çalışmalar yoğun şekilde devam ederken bazı detaylar da netleşmeye başladı.

Maraton açılacak

Kongre üyeleri için maraton tribünleri açılacak. İlk günkü konuşmaları üyeler bu tribünde izleyebilecek. 15 bin kapasiteli tribün ihtiyacı karşılamazsa kale arkasındaki tribünler de devreye sokulacak. Ancak 25 bin 650 üyenin tamamının cumartesi günü gelmesi beklenmiyor. Bu nedenle ilk gün için maraton tribünün yeterli olacağı fikri hakim.

İkinci gün ise oy verme işlemine geçilecek. Buradaki temel detay ise oyunu kullanan kişinin dışarı çıkacak olması. Böylelikle yığılmanın önüne geçilecek. Kongrenin statta yapılması sebebiyle maç atmosferine dönmemesine dikkat edilecek. Bu nedenle stat çevresinde geniş bir güvenlik önlemi alınması planlanıyor. İki adayı destekleyenlerin gerginlik yaşamamasına özen gösterilecek. Oy kullanma hakkı olmayan taraftarın yaklaşması engellenecek.

Konuşmaların yapılacağı kürsü ve oy kullanılacak sandıkların stat zemininde yer alması düşünülüyor. Bunun için de zeminin zarar görmemesi gerekiyor. Bu nedenle özel bir koruma ile zeminin kaplanacağı belirtildi. En son seçimde 16 sandıkta oy kullanılmıştı, bu kez yoğun katılım nedeniyle sayı 47'ye çıkarılacak. Her sandıkta 600 üye oy atılabilecek. Oy verme işlemi 8 saat sürecek.

İlk etapta ortaya çıkan detaylar bunlar. Yönetim bu konuyla ilgili profesyonellerle çalışıp kongrenin kusursuz olması için yoğun çaba sarf ediyor. İlerleyen günlerde de geriye kalan tüm konular netlik kazanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler