'Erken seçim' kararı Gazi Koşusu'nun tarihini de değiştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını duyurdu. Bu gelişmeyle aynı tarihteki Gazi Koşusu da ertelendi.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 16:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin 24 Haziran’da erken seçime gideceğini açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe’de görüştü. Görüşmenin ardından 24 Haziran’da erken seçim yapılacağı açıklandı.

Son dakika açıklamasının ardından gözler 24 Haziran’da Türkiye’de yapılması planlanan bazı önemli organizasyonlara çevrildi. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği Gazi Koşusu…

92.GAZİ KOŞUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Her sene Haziran ayında ve pazar günü yapılan Gazi Koşusu planlanan programa göre bu yıl da 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecekti. Ancak erken seçim için açıklanan tarih bütün planları alt üst etti… Erken seçim 92. Gazi Koşusu’nun yapılacağı güne denk gelmiş olacak ve belki de Gazi Koşusu tarihinde ilk kez pazar günü yapılamayacak. Konu ile ilgili ulaştığımız TJK yetkilileri de seçim kararının henüz çok taze olduğunu ve planlanan programın değiştirebileceğini söyledi. Beklenmedik bu gelişme üzerine bir toplantı gerçekleştirmesi beklenen Türkiye Jokey Kulübü’nün yarışı bir önceki gün yani 23 Haziran Cumartesi günü ya da bir sonraki hafta yani 1 Temmuz Pazar günü organize etmesi bekleniyor.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen yarış geçen yıl 25 Haziran Pazar günü yapılmıştı. Türkiye Jokey Kulübü’nün yeni tarihi kısa sürede açıklaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler