Terim etkisi

Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayan Galatasaray’da Fatih Terim’in takımın başına geçmesiyle Sarı- Kırmızılılar bambaşka bir çehreye büründü.

Yayınlanma: 30.04.2018 - 19:43
Abone Ol google-news

 Tudor’la yolların ayrılmasının ardından 17. haftadaki Göztepe maçından önce göreve gelen Terim’in Galatasaray’ı şampiyonluk yoluna sokan kritik hamleleri:

-Terim’in ilk işi Florya’yı yeniden futbolun kalbinin attığı merkez haline getirmek oldu. Tudor döneminde yaşananların yaralarını saran Fatih Terim, Metin Oktay Tesisleri’nde kaybolan aile havasını yarattı, oyuncuların aidiyet duygusu kazanmasını sağladı.

-Kulüpteki başkanlık seçimi ocak ayındaki transfer dönemini direkt etkiledi. Terim, istediği oyuncuları kadroya katamadı; orta sahanın dinamosu Ndiaye satıldı, Fernando sakatlandı. Ancak deneyimli çalıştırıcı sezonun ilk yarısında neredeyse hiç forma giymeyen Selçuk ve Donk’u hazırlayıp üst düzey performans almayı başardı. Terim’in son dakika hamlesiyle sol beke transfer edilen Nagatomo takımı sırtlayan isim oldu. Deneyimli hoca, Denayer ve Sinan’ı da takımın bir parçası olduklarına inandırıp, katkı aldı.

-4 takımın başa baş yarıştığı şampiyonluk mücadelesinde, futbolcularını her maça ayrı ayrı motive etti. Kaybedilen deplasman karşılaşmalarından sonra inancını yitirmedi.

-TFF’den ayrılış sürecindeki sıkıntılara rağmen Galatasaray’a geldiği günden itibaren sadece işine odaklandı. Hiçbir maçın ardından TFF, hakemler, yanlış kararlar ve rakip takımlar hakkında yorumda bulunmadı. Saha içinde sakin kalıp takımını yönetti. 

-Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı taraftarları takıma ve şampiyonluğa inandırdı, tüm Galatasaray camiasını 21. şampiyonluk hedefinde birleştirdi.

-Son 2 sezonda derbi ve büyük maç kazanamayan Galatasaray’ın bu kötü serisini bitirdi. Cim-Bom, Terim yönetiminde Fenerbahçe ile berabere kaldı, Beşiktaş, Trabzonspor ve M.Başakşehir’i mağlup etti.

Divan Kurulu’ndan GSYİA'a ziyaret

-Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu ve ekibi aylık sohbet toplantısında 1905 GSYİAD üyelerinin konuğu oldu. 1905 GSYİ- AD üyelerinin divan ve kulüple ilgili sorularını cevaplayan Hamamcıoğlu’na Başkan Metin Öztürk, Dernek üyeleri adına bir anı plaketi verdi.

Prim 1 milyon Dolar

-Galatasaray yönetimi, Beşiktaş derbisinin kazanılması halinde futbolculara özel prim ödemeyi kararlaştırmıştı. Yönetim, Sarı-Kırmızılı oyunculara, kontratlarındaki prime ek olarak toplamda 1 milyon dolarlık derbi özel primi verecek.

Cengiz kaza geçirdi

-Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş derbisinin ardından trafik kazası geçirdi. Gece kulüpten evine dönmekte olan Başkan Cengiz’in şoförünün kullandığı otomobilin, otobanda minibüsle çarpıştığı bildirildi. Hasar alan araçlarda ciddi yaralanmanın olmadığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler