'Spor siyasetin değil gençliğin hizmetinde olmalı"

Uzun yıllardır Atatürk ilke ve inkılapları ışığında STK çalışmaları yapan Avukat Taciser Ülkü Levent, sorunların hızla büyümeye devam etmesi üzerine elini taşın altına koydu.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 14:12
Abone Ol google-news

Avukat Taciser Ülkü Levent 28 yıldır adalet peşinde koşan bir avukat. Uzun yıllardır Atatürk ilke ve inkılapları ışığında STK çalışmaları yapıyor. Sorunların hızla büyümeye devam etmesi üzerine elini taşın altına koyup İyi Parti Şişli İlçesi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu, 2. bölgeden milletvekili aday adayı...

 Levent’in içinde bulunduğumuz haftaya dair önemli bir saptaması var. Son yıllarda hükümetin kitleler üzerinde algı yönetimi yapmak için sporu kullandığını iddia ediyor. İstanbul halkından alınan vergiler ve İstanbul’un varlıklarıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi İstanbul takımlarına rakip olarak Başakşehir Spor Kulübü’nün dizayn edildiğini dile getiriyor. İstanbullunun parasıyla İstanbullunun gönül verdiği renkleri yenmek için haksız rekabet yaratıldığını savunuyor.

 Levent söylemine şöyle devam ediyor, “Bizim halkımız spor sevdalısıdır, spor ekonomi ve sanayide kilit sektördür. Eski milli sporcu ve uluslararası spor yöneticisi olan eşimle birlikte sporda şiddet, doping ve şikeyi engellemek için 2014 yılında Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği EDER’i kurduk. Binlerce takipçiye ulaştık, kitleleri bilinçlendirmek için çalışmalar yaptık. Şimdi de sporu siyasetin boyunduruğundan kurtarmaya çalışıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal’in bize tebliğ ettiği görevler ışığında zeki, çevik ve en önemlisi ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Sadece büyük şehirlerde değil, Güneydoğu Anadolu’da da çocuklarımız top oynayabilsin diyoruz.”

 Levent, sporun gençleri uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan hatta terörden bile uzak tutacağını düşünüyor.

 Eşi CHP üyesi ve Spor Üst Kurulu’nda performans komisyonu başkanı, kendisi ise İyi Parti İlçe başkan yardımcısı ve milletvekili aday adayı, yani onlar evde barış ve ittifakı sağlamışlar… Çekirdek ailede sağlanan bu birlik neden 19 Mayıs ruhuyla ülke geneline yayılmasın…

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon