Milli yüzücü Derya, kırdığı Dünya rekorunu Somalı madencilere ve ODTÜ'lülere adadı

Milli Sporcu Derya Can, Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılan değişken ağırlıklı paletsiz dalışta 90.2 metreye kadar inerek dünya rekorunun sahibi oldu.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 16:22
Abone Ol google-news

ODTÜ Spor Kulübü SAS-Sualtı Üyesi Milli Sporcu Derya Can, 20 Temmuz Pazar günü Kaş İnceboğaz açıklarında yapılan 'değişken ağırlıklı paletsiz dalışında, 90.2 metre derine inerek 3. kez dünya rekorunu kırdı. Can bu dalışla daha önce gerçekleştirdiği 71 metrelik kendi rekorunu 3'üncü kez kırmış oldu.

2 DAKİKA 29 SANİYE SÜRDÜ

Milli Sporcu, rekorunu gerçekleştirmeden önce ısınma ve esneme hareketleriyle dalışa hazırlık yaptı. Saat 09:15'te rekor denemesine başlayan Derya Can, 90.2 metreyi 2 dakika 29 saniyede tamamladı.

Milli yüzücü Derya, kırdığı Dünya rekorunu Somalı madencilere ve ODTÜ'lülere adadı - VİDEO



Derya Can rekor dalışını Dünya Sualtı Federasyonu hakemlerinden Rus İgor Orel, Hırvat Neven Lukas ve Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal gözetiminde gerçekleştirdi. Can'a  sponsoru Arnica Küçük Ev Aletleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Akın ile bağlı olduğu ODTÜ SAS Kulübü'nden 25 kişilik ekip de eşlik etti.

SOMALI MADENCİLER VE ODTÜ'LÜ DOĞA DOSTUNA

Dalış sonrası açıklamalarda buunan Can, "Rekor Türkiye'nin tanıtımı açısından, Kaş'ta olmasından ve turistlerin şu anda burada olmasından dolayı çok önemli. Herkesin ilgisi çok fazla. Bu ilgiye paralel bugünkü dalışımı, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerimize ve 11 Mayıs 2014'de çok erken yaşta aramızdan ayrılan doğa dostu ODTÜ SAS'ın kurucularından K. Gökhan TÜRE'ye adıyorum. Ayrıca bu rekorlar, benim için olduğu kadar, Türkiye'nin tanıtımına yapacağı katkı açısından da çok önemli. Bundan dolayı rekorun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da kullanılmasını arzu ediyorum." dedi.

Milli Sporcu, zaferini denizde Türk bayrağı açarak kutladı.

DÜNYADA BİR İLK DAHA

ODTÜ Spor Kulübü Üyesi Engelli Sporcu Cem Esmeray ise, 22 metreye inerek, Dünyada ilk kez tescilli "bedensel engelli" tüpsüz dalışı gerçekleştirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler