Fenerbahçe'de gergin kongre

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu gergin başladı. İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Suat Müftüoğlu, konuşması sırasında tribünde bulunan üyeler tarafından tepki gördü. Müftüoğlu, Ali Koç'u destekleyen konuşmasını yaparken, Aziz Yıldırım cephesinden yuhalama geldi.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 10:47
Abone Ol google-news

<video:988301>

 

 








Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yapacağı sırada yuhalama sesleri üzerine çileden çıktı.

Yıldırım, "Ben Fenerbahçe için hapis yattım. Bakın çok ayıp ediyorsunuz, benim 1 Milyon Üye projesi sayesinde buraya geldiniz. çok ayıp ediyorsunuz. Burada maç değil, kongre var. Ali Koç'a yapılan saygısızlığı kabul etmiyorum. Bana yapılan saygısızlığı da affetmem. Haberiniz olsun." diye tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü seçimli olağan genel kurulu bugün başladı. Üyeler yarın başkanlık seçim
için oy kullanacak. Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen tarihi kongrede mevcut başkan Aziz
Yıldırım ile eski yönetcilerden Ali Koç, başkanlık için yarışıyor. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda pusula renkleri belli oldu. Aziz Yıldırım için "sarı", Ali Koç için "beyaz" renk kullanılacak.

ALİ KOÇ TEZAHÜRATLARLA KARŞILANDI - VİDEO

<video:988156>

Kongrenin ilk gününde bugün yönetim ve denetim kurulu raporları okunacak. Ardından iki başkan adayı seçim öncesi son konuşmalarını genel kurulun önünde gerçekleştirecek. İlk gün söz almak isteyen üyeler de konuşma yapabilecek..

BAŞKAN ADAYLARININ KONUŞMALARINDAN BAŞLIKLAR ŞÖYLE:

ALİ KOÇ:
* Sayın Başkanım, Türk sporuna büyük hizmetleriniz oldu. Tesisleşme, stat, salonumuz, amatör şubelere yatırım ve başarı, hayatınızı F.Bahçe’ye vakfetme... Tüm bunlar için minnettarım.
* 3 Temmuz saldırısında bizlere vermiş olduğunuz cesaret, tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Her zaman yanınızda olduk, bundan sonraki süreçte arzulamadığımız bir sonuç çıktığı takdirde, inanın başta ben olmak üzere saçınızın kılına zarar gelse bu camia aynı refleksi bir saniye düşünmeden gösterecektir.
* Sayın başkanım, pek çok kez, kimsenin F.Bahçe’den büyük olmadığını söylediniz. Fakat siz de F.Bahçe’den büyük değilsiniz, bunu unuttunuz. İnsan faktöründe yaptığınız sayısız hatayı gördükçe, hatırlayınca, belki o zaman harcanan 100 milyonlarca Avro, sayısız kalıcı yatırıma rağmen, neden kupa sayısında rakiplerimizin gerisinde kaldığımızı daha iyi anlayacağınızı sanıyorum. Her başarıyı hep ben diyerek sahiplendiniz ama her başarısızlığı başkalarına faturaladınız. Bu sene kaçan şampiyonluğu da kendiniz hariç, ben dahil herkesi sorumlu tuttunuz.
* Alex de Souza olayına girmek istiyorum. Başkanıma katılıyorum, Alex hiçbir zaman seçim malzemesi yapılmamalıdır. Başkanımıza yine katılıyorum, Alex’in gitme zamanı gelmişti. Buna rağmen, Alex’e veda ediş şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Sayın başkanım, siz, her yıl kendinize göre haklı nedenlerle futbolcuları, hocaları yollarken, silerken, bizler de büyük yıkım yaşıyoruz. En büyük zararı çocuklarımıza veriyoruz. Bizler o futbolcuları içimizden attıkça küçük kalpleri kırdık, onları ağlattık. 
* Başarıyı yakalamış denklemleri, formülleri hep bozdunuz. Sanki şahsi hesaplarınızdan ödeme yapmış gibi, “Biz parayı vermeseydik şampiyon olabilir miydik” dediniz. Camiamızdan uzaklaştırdığımız her insan kötüyse, suçluysa, demek ki siz ve yöneticileriniz, 6 yıl ben de dahil, iyi yöneticiler değilmişiz. Biz kötülüğe karşı ısrarla iyilik yaparsak, topluma, Türkiye’ye, F.Bahçe farkını göstermiş oluruz. Takımımızı sonuna kadar teşvik edeceğiz ama rakiplerimizi de sportmenlik ve centilmenlik adına alkışlayabileceğiz. Taraftarların yönetimle alakalı küfürlü tezahüratlarına karşıyım ama hiçbir yönetici de taraftara küfür edemez. Bu kulübün sahibi taraftardır. Taraftarlar her zaman hancıdır, diğer herkes yolcudur. 
* İstikrar bu işin formülü. Siz ne yaptınız? Takımımızı hiç tanımayan, Terraneo isimli kişiye tüm yetkileri verdiniz. O ne yaptı? Takımın en ateşli futbolcularını bir günde harcadı, yine şampiyon olamadık. Ben 2 senedir futbolla ilgilenmedim dediniz. Siz bu kulübün başkanı değil misiniz?
* 3 Temmuz sürecinde, ağızları sulanarak, keyifle, zevk içinde bizi linç eden insanlar hala aynı yerdeler. Onlar en büyük FETÖ düşmanı olarak gözüküyor bugün. Onlar aynı yerdeler ama bazıları size yakın duruyor. Benim kaçtığımı ima ettiniz. Kızmadım ama çok kırıldım. Vicdanı olan, konuya adil bakan, o günleri hatırlayan hiç kimse beni böyle suçlayamaz, suçlamayacaktır da. Artık kavgaları tarihe havale edip, aramızda yeni bir beyaz sayfa açmanın, yeni bir hikaye yazmanın tam zamanı şimdi.
* Hiçbir zaman seçilip seçilmeme korkusunda olmadım. Güveninize layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizin güveniniz her zaman emniyette olacak, hiçbir zaman suistimal edilmeyecek. Şunu bilmelisiniz ki artık herkes çok daha bilinçli. Seçim sonucu ne olursa olsun, taraftarla aramdaki gönül bağını hiçbir zaman koparamayacaksınız.
* Siz seçimi kazanmak için her yola başvurdunuz. FETÖ’cü imasında bulundunuz, camiaya böldü dediniz, ihanet etti dediniz. Siz seçim öncesi farklı, seçim sonrası farklı davranıyorsunuz. Açık ortamlarda farklı, kapalı ortamlarda farklı konuşuyorsunuz. Kırıldığımı, üzüldüğümü, kalbimin bir parçasının koptuğunu bilmenizi istiyorum. Allah korusun bir gün size bir şey olursa, yanınızda ilk beni göreceksiniz.
 
AZİZ YILDIRIM: 
 
"* Bize muhalefet edenlerin değişiklikten kast ettikleri şey,  yöneticilerin değişimi olsa gerek. Sanki ben ve arkadaşlarımız değişirsek, sihirli bir olay gerçekleşecek ve her şey değişecek. Ben ve yöneticilerimizin görevi bırakması, F.Bahçe’nin faydasına olacaksa bunu en başta biz gerçekleştirirdik.
* Hala ‘Fenerbahçe masum’ demedi Yargıtay. Bize bu zulmü yapanların yakalarına yapışamıyoruz, hesap soramıyoruz. Yargıtay meselesi bunun için önemli. Kendi adıma bir kaygım yok. Soracağım hesap kişisel değil, F.Bahçe’nin hesabıdır.
* Sadece 1 dilekçe seni korkutmuş, ürkütmüş. F.Bahçe duruşu bu mu olmalı? Sayın Ali Koç hiç endişelenmesin. Kendisi hakkında yapılacak her türlü haksız girişimin karşısında oluruz.
* Real Madrid’i düşünelim. Bir operasyon yapılıyor, başkanı ve profesyonelleri içeri giriyor, en iyi oyuncuları takımdan ayrılıyor. Takımın prestiji sarsılıyor. Sonra R.Madrid Şampiyonlar Ligi’nden men ediliyor. 2011’de R.Madrid’in başına bunlar gelse ne olurdu?
* Diyorlar ki Aziz Yıldırım herkesle kavgalı, F.Bahçe’yi herkesle kavgalı hale getirdi. Hiçbiriyle kavgamız, şahsi meselem değildir. Daha sezonun ortasında rakip kulüplerle sözleşme imzalayan adamları isteyen savunsun. F.Bahçe’ye karşı küstahlaşan adam cevabını alır. Bunun adı kavgacılıksa, kavgacıyım.
* Tribündeki isteksizliğin bu seçim yarışıyla hiç mi ilgisi yok? Kulüpte kurumsallık olmadığını söylüyorlar. F.Bahçe, Türk sporunu kurumsallıkla tanıştırdı. F.Bahçe’yi tüm kulüplerin izlediği rol model haline getirmedik mi?
* Çektiğim acıyı en çok, arkadaşları tarafından şikeci diye dalga geçilen çocuklar, tribünlerde takımı için şikeci diye bağrılan taraftarlar anlar. Herkes vazgeçse o çocukların hakkı için ben vazgeçmeyeceğim.
* Sayın Ali Koç, sen kulüp için mali olarak ne veriyorsan, ben ve yöneticiler aynı parayı koyacağız. Aziz Yıldırım futbolda başarısız diyorsunuz ya, anlaştık. Siz de koyun, ben de koyayım. Böylece kulübün imkanlarını 2 kata çıkaralım. Siz futbolu kurumsallaştırın, biz de hak hukuk mücadelemizi inançla sürdürelim. Demek ki F.Bahçe başkanlığı böyle bir fedakarlığı yapacak kadar kıymetlidir. Bu görevi 20 yıldır yapmaktan gurur duyuyorum. 1 fazla veren almasın, herkes versin, kazanan F.Bahçe olsun. Gelin sonunu birden çözelim. İşte size bir turnusol kağıdı. Ey üyeler, kim Fenerbahçe için Fenerbahçeli, kim kendisi için Fenerbahçeli bunu görmek için iyi fırsat.
* 12 Mayıs 2012’de Aziz Yıldırım Metris’te yatarken siz burada değil miydiniz? G.Saray burada kupayı kaldırdı, niye önlemediniz? Ben burada olsam o kupayı kaldıramazlardı. Sayın Ali Koç, neden Santos, Lugano gittiğinde müdahale etmedin? Aranızda 5-10 milyon toplayıp verseydiniz de o çocuklar gitmeseydi, F.Bahçe şampiyon olsaydı olmaz mıydı?
* Sayın Koç, Ümit Özat kırmızı kart görüp sizin locanıza geldiğinde siz bir futbolcu hakkında kötü söz söylediniz. Ümit de tepki gösterince siz Ümit’i locanızdan attırdınız mı?
* Galatasaraylı, Beşiktaşlıları üye yapıyormuşum. Aziz Yıldırım bilerek ve isteyerek üye yapmamıştır ama bilmeden yapmış olabilirim. Ne dedik biz, bir gün herkes F.Bahçeli olacak dedik.
* Ali Koç’un listesindeki Burhan Karaçam, 1980 yılında G.Saray kulübüne üye olmuş. 1995’te ayrılmış, bizde üye olarak kalmış.
* Yarın (bugün) vereceğiniz karar ne olursa olsun, yakın gelecekte hakim önünde F.Bahçe için hesap veren yine ben olacağım. Bir nefer olarak, Aziz Yıldırım duruşuyla orada olacağım. Darağacında olsam bile, son sözüm Fenerbahçe."
 

10:30 - Fenerbahçe yönetimi kurulu üyeler yerilerini aldı ve Fenerbahçe Başkanı adayı Ali Koç stada griş yaptı. Koç'a tirbünde bulunan kongre üyeleri sevgi gösterisinde bulundu. 

Koç'un ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadın’da yapılan seçimli genel kurula geldi. Tribünlerden tezahüratlarla yönetim kurulu kürsüsüne ilerleyen Yıldırım, stadın yanında bulunan okulda sınav yapılmasından dolayı tribünlere sessiz olmasını rica etti. 

AZİZ YILDIRIM GENEL KURULA GELDİ - VİDEO

<video:988159>

İKİ ADAY YARIŞACAK  

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, 13. kez girdiği kongreyi de kazanmak, 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekleyecek. Diğer aday Ali Koç da Fenerbahçe Kulübünün 33. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip olacak.

DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi. Küçük, ''Hayırlı bir günde Ramazan Ayı'da yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu'nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu kürsüde konuşma yaptı ve kongrenin camiaya hayırlı olmasını diledi. Mosturoğlu'nun konuşmasınadn sonra kürsüye Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük çıktı. Küçük "Bugün hem Fenerbahçe hem de Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Başkan adaylarımız, ilk defa stadyumumuzda üyelere hitap edecek, projelerini anlatacak." ifadelerini kullanırken başkan adaylarının konuşmalarında süre sınırlaması olmadığını, diledikleri kadar konuşabileceklerini, ancak sataşmaların olması durumunda, buna müdahale edeceğini hatırlattı.

Küçük, konuşmasının ardından hazirunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ASBAŞKAN ŞEKİP MOSTUROĞLU, FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, faaliyet raporunu açıkladı. Mosturoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle birlikte 3 Temmuz Akademisi'nden yetişecek futbolcularımız A Takımda yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek."

"Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır."

"3 Temmuz kumpas davasında sorumluların ceza alması için gereken davalar açılacaktır."

Fenerbahçe'nin son yıl gelirinin 148 milyon TL, giderinin ise 397 milyon TL olduğu açıklandı.


FENERBAHÇE OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULU'NDA GERGİNLİK 

İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Suat Müftüoğlu, konuşması sırasında tribünde bulunan üyeler tarafından tepki gördü. Müftüoğlu, Ali Koç'u destekleyen konuşmasını yaparken, Aziz Yıldırım cephesinden yuhalama geldi. Daha sonra Müftüoğlu, gelen tepkiler üzerine konuşma hakkı süresi dolmamasına rağmen kürsüden indi.

VEFA KÜÇÜK'TEN UYARI

Gerginliğin ardından kürsüye gelen Divan Başkanı Vefa Küçük, "Burada kim ne isterse konuşma hakkına sahip. Hakaret etmemek ve rencide etmemek şartıyla konuşurlar. Ama Fenerbahçe sevgisi ve saygısı düşünülerek bunların yapılması lazım. Lütfen konuşmacıya oturduğunuz yerden müdahale etmeyin" ifadelerini kullandı.

Küçük'ün ardından kürsüye bir başka konuşmacı gelerek genel kurula devam edildi.

İKİ BAŞKANIN DESTEKÇİLERİ AYRI TRİBÜNLERDE

Bu arada Ali Koç'u destekleyen üyeler Fenerium alt tribününde sağ tarafta yer alırken, Aziz Yıldırım sempatizanlarının ise Fenerium alt tribünü orta kısmında oturdukları görüldü.

FENERBAHÇE KONGRESİNE SINAV ARASI

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurul toplantısı, çevredeki okullarda Liselere Giriş Sınavı'na giren öğrenciler nedeniyle sessiz başladı. Ancak öyle devam etmedi. Öğrenci ve ailelerinin talebi üzerine divan saat 13.30'a kadar ara verme kararı aldı.

YILDIRIM VE KOÇ'UN LİSTELERİ BELLİ OLDU

Aziz Yıldırım'ın Yönetim Listesi
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu, Ali Yıldırım, Önder Fırat, İlhan Ekşioğlu, Ebru Özdemir, Davut Dişli, Yahya Uğur, Fatih
Öztürk, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Ozan Balaban, Selim Kosif, Metin Doğan

Ali Koç'un Yönetim Listesi
Ali Koç, Semih Özsoy, Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi
Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa KemaL Danabaş, Acar Setaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak
Çağlayan Kızılhan 

HASAN DOĞAN SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında üyeler sırasıyla konuşmalarını yaptı. Kongre üyelerinden Hasan Doğan'ın yaptığı konuşma sosyal medyada ilgi gördü. Hasan Doğan yaptığı konuşmada Aziz Yıldırım'ın, "Kızdırmayın beni 10 yıl daha bu kulüpten gitmem" sözlerine atıfta bulundu. Doğan ayrıca Yıldırım'a, "En çok Galatasaray şampiyonluğu gören başkan oldunuz" eleştirisinde bulundu.

AZİZ YILDIRIM'IN LİSTESİNDE CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI 

Bir dönem Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı görevini de yürüten CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde yer aldı.

Fenerbahçe’de seçim heyecanı son hız sürüyor. 2 gün sürecek kongrede başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un yönetim kurulu listeleri belli oldu. Aziz Yıldırım listesinde yer alan bir isim ise dikkat çekti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Aziz Yıldırım'ın listesinden seçime girecek. Mehmet Kocadon bir dönem Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

MEHMET KOCADON KİMDİR?

Mehmet Kocadon, 1963 yılında Bodrum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bodrum’da tamamladı. 1992-1999 yılları arasında Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeliği, 1993-1999 yılları arasında Demokrat Parti’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Kocadon, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde % 50.8 oy alarak büyükşehir yasası kapsamında Bodrum Yarımadasındaki tüm belde belediyelerinin kapanmasının ardından, Bodrum Yarımadasının Belediye Başkanı seçildi. Kocadon dört dönem sürdürdüğü belediye başkanlığı görevine, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam ediyor.

ALİ ŞEN VE AZİZ YILDIRIM ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG - VİDEO

<video:988290>

Ali Şen 'Ali Koç' dedi, Aziz Yıldırım "Ben buradayım bir yere gitmiyorum" cevabını verdi

Ülker Stadı'ndaki kongrede eski başkanlardan Ali Şen, kürsüde konuşma yaptı. Aziz Yıldırım'a hizmetleri için teşekkür eden Şen, Aziz Yıldırım'ın da kalbinde Ali Koç'un adaylığını desteklediğini ifade etti. Ali Şen, Ali Koç'un adaylığının bir rüyası olduğunu, bugün gelinen noktada ise bunun rüyanın da ötesinde bir şey olduğunu dile getirdi. Ali Şen, konuşmasından sonra Aziz Yıldırım'ın yanına giderek başkan Yıldırım'ı öptü. Aziz Yıldırım, Ali Şen'den sonra kürsüye gelerek şunları söyledi: "Sayın başkan beni öpüyor ama ben buradayım bir yere gitmiyorum rahat olsun!"

20 BİN ÜZERİNDE OY KULLANILMASI BEKLENİYOR

Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013'te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar'ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım'a aitti.

İLK KEZ STATTA YAPILIYOR 

Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapacak. Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı. Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kurulacak, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konulacak. Üyeler Ülker Stadı'nda Fenerium Tribünü'ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak.

OY VERME 38 SANDIKTA GERÇEKLEŞECEK 

Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı yarın ise üyeler oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler