Almanya'yı yendiler!

Ümit, Tuncay, Ergün gibi isimler forma giydi.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 12:21
Abone Ol google-news

Türk-Alman dostluk maçı ‘SunExpress Efsaneler Maçı’nın galibi ‘Türkiye’ oldu
 
Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in ana sponsorluğunda 3 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşen Türk-Alman dostluk maçı ‘SunExpress Efsaneler Maçı’nın galibi 4-3’lük skorla Türkiye oldu.
 
Teknik direktörlüğünü Otto Rehhagel’in üstlendiği, Fredi Bobic, Mario Basler ve David Odonkor gibi yıldız isimlerin yer aldığı Alman ekip, sahada Hamit Altıntop, Rüştü Reçber, Tümer Metin, Ahmet Dursun ve Hakan Ünsal gibi Türk futbolunun efsane isimleri ile karşı karşıya geldi.
 
Dün akşam Wiesbaden Brita-Arena’da yaklaşık 5000 izleyiciyle gerçekleşen maçta ilk yarı, Türkiye’den Tümer Metin  ve Hamit Altıntop’un Almanya’dan ise Fredi Bobic ve Mario Basler’in golleriyle 2-2 berabere bitti. Ahmet Dursun ve Tümer Metin’in golleriyle Türk takımın 4-2 öne geçtiği ikinci yarı, Alman takımından Mario Basler’in bulduğu golün ardından 4-3 Türkiye’nin galibiyetiyle son erdi. Türk takıma şampiyonluk kupasını SunExpress Ceo’su Jens Bischof, SunExpress Almanya Genel Müd. Yrd. Alper Özen ve Frankfurt Belediye Başkanı Swen Gerich takdim etti.  
Gazetecilerin sorularını cevaplayan SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Alper Özen, SunExpress’in 30 yıldır Türkiye ve Almanya’yı birbirine bağladığını ve iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, “Biz SunExpress olarak bu bilinçle iki ülke arasında ekonomik, kültürel ve diğer tüm alanlarda dostluğun ve ilişkilerin daha fazla güçlenmesi ve ilerlemesi için çaba gösteriyoruz” dedi.  
 
SunExpress’in spora ayrı bir önem verdiğini belirten Özen, “Hangi kültürden gelirseniz gelin spor insanları birleştirir. Bu bilinçle spora, özellikle futbola ayrı bir önem veriyoruz. Bugün burada bunu daha net bir şekilde gördük. SunExpress Efsaneler Maçı çerçevesinde, Türkiye ile Almanya arasında gerçekleşen bu dostluk maçı bizim için çok önemli. Türk Milli Takımının kazanması da ayrı bir mutluluk tabii ki, ama kimin kazandığı önemli değil, bu maçlar sayesinde iki kültürün birbirine daha fazla bağlanacağına ve dostluğun daha da pekişeceğine inanıyoruz” dedi.
 
Türk Milli Takımı: Serhat Akın, Ayhan Akman, Hamit Altıntop, Emre Aşık, Erhan Albayrak, Ümit Davala, Hayrettin Demirbaş, Ahmet Dursun, Tolunay Kafkas, Nihat Kahveci, Bülent Korkmaz, Tümer Metin, Ergün Penbe, Rüştü Reçber, Hasan Şaş, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Erdal Keser (Teknik direktör)
Alman Milli Takımı: Albertz, Babbel, Basler, Bobic, Bräutigam, Buchwald, Ernst, Gaudino, Hildebrand, Matthäus, Neuville, Odonkor, Owomoyela, Rehmer, Reich, Wosz, Zickler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler