Futbolun gözyaşları

Altay ve Göztepe'nin efsanesi

Yayınlanma: 06.06.2018 - 10:10
Abone Ol google-news
Türk futbolunun centilmen ismi, İzmir’in centilmen futbolcusu Ümit Kayıhan’ın ölümü Türk futbolunda derin üzüntü yarattı.
 
Son olarak Çaykur Rizespor’u çalıştıran Ümit Kayıhan, 10 gün öncesine kadar bir hayli sağlıklıydı.
 
İzmir’in tatil beldesi Çeşme’de deniz mevsimini de erken açan Kayıhan, zatürreye yakalandı. Yaklaşık 1 hafta hastanede tedavi gören ünlü futbol adamı çoklu organ yetmezliği sonucu kalp krizine yenik düştü.
 
Ümit Kayıhan’ın ani vefatı Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş gibi kendi jenerasyonu futbol adamları arasında, İzmir’de ve tüm Türk futbolunda büyük bir şok etkisi yarattı.
 
Haberi öğrenen Mustafa Denizli’nin göz yaşlarına engel olamadığı öğrenildi.
 
Göztepe Alt yapı, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu, Kuşadasıspor forması giyen Ümit Kayıhan 2 kez amatör milli olmuştu. Kayıhan iyi bir Atatürkçü olarak tanınıyordu.
 
<haber-dikey:989995>
 
İzmir'e damga vurdu

İZMİR'de 1954 yılında doğan eski milli futbolcu Ümit Kayıhan, futbola 1970'li yıllarda Göztepe'de başladı. Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor formaları giyen Kayıhan, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Karşıyaka'da gerçekleştirdi. Altınordu, Göztepe, Altay, Denizlispor, Antalyaspor, Adanaspor, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Ankaragücü, Bursaspor, Malatyaspor, Kocaelispor ve Çaykur Rizespor kulüplerine çalıştıran Kayıhan, futbolcu olarak Altay'da Türkiye Kupası'nı kaldırırıp teknik adam olarak Göztepe'yi Süper Lig'e çıkardı. Futbolculuk yıllarının ardından İngiltere'de antrenörlük eğitimi gören Kayıhan, Altay'da 3 farklı dönemde teknik adamlık yapıp takımı son olarak 2013-14 sezonunda çalıştırdı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler