Gorky parkın yıldızları

Açılışa Brezilya futbolunun simgesi Ronaldo ve Rusya efsanesi Andrey Arshavin ve olimpik patenci Evgenia Medvedeva katıldı.

Yayınlanma: 13.06.2018 - 12:14
Abone Ol google-news

Nike, yeni spor ve kültür merkezi Box MSK’yı Moskova’da Gorky Park'ta açtı. Açılışa Brezilya futbolunun simgesi Ronaldo ve Rusya efsanesi Andrey Arshavin ve olimpik patenci Evgenia Medvedeva katıldı.

 

Brezilya futbolunun simgesi Ronaldo ve Rusya efsanesi Andrey Arshavin, Gorky Park'taki Nike'ın yeni spor ve kültür merkezi Box MSK açılışında Olimpik patenci Evgenia Medvedeva ve yüzlerce Moskovalı gence eşlik etti. Gençlere daha aktif olma imkanı sağlayan ve pek çok çeşit sporu kapsayan yeni tesislerin keyfini çıkartma fırsatı sunan bu yenilikçi çok amaçlı tesis 12 Haziran Salı günü açıldı.

Brezilya ile iki kez dünya şampiyonluğu yaşayan Ronaldo: "Dünyanın Rusya futbolundaki gözüyle, bu kadar inanılmaz bir spor tesisinin açılışı için daha iyi bir zaman düşünemiyorum. Oyun adına taraftarların tutku ve heyecanını biliyorum. Box MSK'nın açılışı Moskova'nın gençlerine daha fazla spor yapmaya dair ilham verecektir" dedi.

Rusya'da 75 kere sahneye çıkan Arshavin ise, "Hayatımda sahip olduğum her şeyi bana spor verdi, bu yüzden ne kadar etkili olabileceğini biliyorum. Bu kadar çok genci burada, bu yeni merkezin açılışında görmek çok güzel. Burada, Gorky Park'ta böyle bir yere sahip olmak, Moskova halkı için büyük bir şans" dedi.

Box MSK, gençlerin spora katılımını artırmak için dünya çapında bir program olan "Oyun İçin Yapılanlar" girişimi için bir üs olacak. Merkezde, önümüzdeki yıl için planlanan 7 bin 300 saat spor dersi var ve önümüzdeki 12 ay içinde alana 150 binden fazla ziyaret bekleniyor.

 

3x3 basketbol için tasarlanan bir sokak basketbol sahasının yanı sıra, geleneksel Rus korobkasından esinlenilen bir açık hava futbol sahası dahil olmak üzere Box MSK tüm yıl boyunca açık olacak. Hem açık hem de kapalı eğitim ve yoga alanları mevcut ve merkez Moskova Nike Koşu Kulübü'nün de üssü durumunda olacak.

Tüm bu yeni alanlar, düzenlenen programlama ve ortaklık yoluyla yaratıcılık, kültür ve kendini ifade etmeye yarayan bir merkez haline gelecek olan en üst düzey oyun alanı oluşturarak, canlı grafikler ve görsel olarak çarpıcı sanat eserleri ile hayata geçiriliyor.

 

Nike EMEA Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Bert Hoyt, "Nike sporun gücüne inanıyor. Gençlerin daha fazla spor yapmasına ve potansiyellerine ulaşmalarına vesile olmak istiyoruz. Box MSK, farklı, yetenekli ve macera dolu Moskova gençleriyle gerçek anlamda bir bağlantı kurmak için çeşitli kültürel programlar, tasarım atölyeleri ve sergiler ile spor yapmak için olağanüstü olanaklar sunuyor” dedi.

 

Moskova ve Nike arasındaki spor ve inovasyon objektifleri arasındaki sinerjiyi vurgulayan binanın formu açık bir ayakkabı kutusundan ilham alırken, şeffaf cam duvarları simgesel Nike Air ünitesini temsil ediyor. Ayrıca projenin temeli, kalıcı bir mirasa sahip olacak ve Rusya'nın en ünlü parkında yer alan bir dönüm noktası olacak bir yapı yaratmaktı.

 

Gorky Park Direktörü Marina Lylchuk, “Park, her zaman spor ve kültürel ifade için bir mıknatıs oldu ve bu, aktif olarak teşvik etmeye çalıştığımız bir şeydi. Moskova halkı için bu fantastik yeni tesisi yaratmak adına Nike ile çalışmaktan mutluyuz. Bu, hoş karşılanan bir eklenti ve popülerliğini kanıtlayacağından eminiz" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler