Stratejik dönüşümün kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sorunları sıraladı

Malatya’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye çok önemli bir stratejik dönüşüm yapmak zorunda. Bu stratejik dönüşümün dört tane sac ayağı var. Demokrasi, üreten Türkiye, sosyal devlet ve sürdürülebilirlik sağlanmak zorunda. Aksi takdirde Türkiye geriye gidecektir” dedi.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 20:36
Abone Ol google-news

Kemal Kılıçdaroğlu dün ilk olarak Malatya’da sivil toplum kuruluşu, sendika, iş dünyası temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Neredeyse her evde bir işsiz var. İşsiz sayısı 7 milyonu aştı. En can yakıcı olanı da üniversite mezunlarının işsizliğidir. Dünyada bütün devletler 10-20-30 hatta 50 yıllık planlarla ülkeyi yönetirler ama Türkiye’de plan yok. Lafla peynir gemisi yürümez” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir stratejik dönüşüm yapmak zorunda olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu stratejik dönüşümün dört tane sac ayağı var. İlk olarak demokrasiye ihtiyacımız var, can ve mal güvenliğine ihtiyacımız var. Adalet ve yargının güçlü olması lazım. İkinci olarak üreten Türkiye.

Demokrasinin olduğu yerde insanlar üretir, demokrasinin olduğu yerde yabancılar gelir yatırım yapar. Üçüncü olarak sosyal devlet. Yüz binlerce çocuk bugün yatağa aç giriyor. Çocuklar bizim çocuğumuz değil mi? Onlar bizim evlatlarımız, onların iyi eğitim görmeleri, iyi yetişmeleri lazım. Dördüncü olarak ise sürdürülebilirlik. Bunların hepsi sürekli olacak, bunlar olmadığı takdirde Türkiye geriye gidecektir” diye konuştu. CHP Malatya Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Soner Gökçe’de bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu toplantının ardından seçim otobüsü ile kent içinde tur attı. Kılıçdaroğlu daha sonra Adıyaman’a geçerek partililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Siyaset kavga yeri değildir, hizmet yeridir. Herkes kazansın, her evde huzur olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon