Suçlu psikolojisi!

Devlet Bahçeli, MHP ile HDP’yi çatıştırmak için Erzurum’da provokasyon girişimleri yapıldığını söyledi.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 06:58
Abone Ol google-news

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim sürecinde MHP ile HDP’yi çatıştırmak için provokasyon girişimleri olduğunu belirterek Erzurum’da HDP’lilere yönelik saldırı sonrası yaşanan gerginliği bu kapsamda değerlendirdiğini söyledi. Bahçeli, gerilimin MHP’ye bir faydası olmayacağını, bundan yararlanmak isteyenin AKP olduğunu belirtti. Son seçim mitinglerini memleketi Osmaniye ile Adana’da yapan Bahçeli, Ankara’ya dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına şu yanıtları verdi:

MHP ile HDP’yi çatıştırmayı düşündüler: Açık olarak şunu ifade edebilmek mümkün; bu, seçimi bir gerilim stratejisinin sonucu olarak, kutuplaşmayı körükleyen, seçimin güvenliğini tartışılır hale getirebilecek bir provokasyondur. Bazı bölgeler maalesef bu konuda seçilmiş oluyor. Burada Erzurum’un seçilmiş olması da çok anlamlıdır. Seçim sonrasında da bu konu üzerine durulmasında ayrıca yarar vardır. Hükümetin gerilim stratejisinde hedef olarak MHP ile HDP’yi önce çatıştırmayı düşündüler. MHP böyle bir oyuna düşmedi.

Derin bilgilere sahip olduğu kanaatindeyim: Erzurum’un da bu manada seçilmiş olması önemli. Sayın Başbakan gitti; arkasından biz gittik; arkamızdan Cumhurbaşkanı gitti; arkasından da HDP miting yapıyor. Orada coşkulu toplulukların toplantıları oldu. Buradan yararlanmak isteyen çevreler var. Bunu biz bulacak değiliz. Bu konuda tecrübeli şahsiyetler de ortada. Uzun zamandır İçişleri Bakanı olarak görev yapmış kişi Erzurum’da şu an AKP’nin milletvekili adayı. Ona müracaat etmekte yarar var. Hem Erzurum’u tanıyor, hem İçişleri Bakanlığı’nı biliyor hem HDP ile görüşmeleri biliyor. Derin bilgilere sahip olduğu kanaatindeyim. Kimseye yaramaz. Bundan yararlanmak isteyen AKP olur. MHP’ye getireceği bir artı yok. HDP’nin de bugüne kadar yapmış olduğu toplantılarda beraber düşünür olsanız, bir fayda sağlar mı onu da Selahattin Demirtaş bilir. Kamuoyu çok net bilgilendirilmelidir.

Diploma polemiği

İnsanın bir üniversite anısı olmaz mı? (Cumhurbaşkanı’nın diploması konusundaki tartışmalar üzerine): İnsanın bir üniversite anısı olmaz mı? Bir anısı bir sınıf arkadaşı olmaz mı? Neyse en azından biz birbirimize şahidiz Kemal Bey’le (Kılıçdaroğlu). O da İktisadi İdari Bilimler’de okuduk. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler