Süper lig’de Ege iddiası

Sezon haftaya oynanacak Denizlispor-Galatasaray maçıyla başlıyor

Yayınlanma: 08.08.2019 - 20:41
Abone Ol google-news

Süper Lig Cemil Usta Sezonu haftaya bugün akşam oynanacak Denizlispor-GS maçıyla başlıyor. Ege’nin 14 yıl aradan sonra üst üste üçüncü kez Süper Lig’de oynayacak köklü takımı Göztepe de ilk hafta evinde Antalyaspor karşısında üç puan için sahaya çıkacak.
İki Ege takımı da bu sezon iddialı. Süper Lig’de İlhan Cavcav Sezonu’nu sonuna kadar 5’inciliği kovalayarak 6. olarak tamamlayan Göztepe Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nu tekrarlamak bir yana, Cemil Usta Sezonu’nda Avrupa hedefiyle yola çıkıyor. Geçen sezondan gerekli dersleri çıkaran, teknik direktör istikrarını yakalayan ve kadrosunu nispeten de olsa takviye eden Göztepe ilk beşe oynar. Ki, bu yazının kaleme alındığı ana kadar yapılan transferlere 2 Eylül’e kadar ilave de gelirse İzmir’in sarı kırmızılıları ilk beşin favorileri arasında sayılacaktır. O tarihi neden veriyorum? TFF-beIN Sports-KBV arasında nihayet prensip anlaşmasına varıldı, kriz zoraki bir uzlaşmayla beIN Sports lehine çözüldü, ama daha kulüplerin kasasına girecek para var geçen sezondan bekleyen. Göztepe’nin attıracağı imzalar biraz da o paralara bakıyor. Belki de GözGöz devre arasında duruma bakıp ona göre ilave takviye yapacak. Denizlispor da dokuz sezon aradan sonra çıktığı Süper Lig’de kalıcı olmak yanında 5’incilik hedefi koydu.

Göztepe’de transfer arayışı sürüyor
Göztepe gönderdiği sözleşmesi biten futbolcular yanında iki sezonda bekleneni veremeyen Ngado’yu da karşılıklı anlaşarak ülkesinin takımı Auxerre’ye gönderdi. Beklenen performansını geçen sezon gösteremeyen ancak Kosta Rika Milli Takımı’nda iyi işler yapan Borges kadro derinliği için kalacak gözüküyor. Gönderilmek istenip de direnen Arjantinli Grillo’da ise kriz sürüyor. GözGöz şimdiye kadar GS’den santrfor Eren, Menemen’den stoper Veli, Hatayspor’dan sağbek Murat, orta alana Pendik’ten Bahadır ve Borussia Dortmund 2’den Hüseyin’i kadrosuna kattı. Son olarak da Anderlecht’ten stoper Sanneh bir sezonluk kiralandı.  Göztepe’nin klas bir isimle orta alanı güçlendirmesi, solbeke alınacak bir isimle de transferi noktalaması bekleniyor.
Denizlispor’un transfer sürecine gelince... İskelet kadrosunu koruyarak güçlü transferlere imza atan ve kadrosuna 11 oyuncu katan yeşil siyahlıların 2 Eylül’e kadar iki takviye daha alması bekleniyor. Horoz’lar Trabzonspor’un santrforu Rodellaga yanında Kolombiyalı forvet Estupinan’ı da alarak bitirici alanda sükse yaptı. Defansa kaleye Sivasspor’dan Tolgahan yanında Portekiz Belenenses’ten Faslı Zekeriya, Kayserispor’dan Portekizli Lopez ve Romen Sapunaru, Akhisar’dan Mustafa ve Zeki alındı. Orta alana ise Leeds’ten Sacko, Palermo’dan Murawski, BJK’den Sedat geldi. Stadının kapasitesini de artırarak 19.500’e çıkaran Denizlispor’da teknik direktör Yücel İldiz’in iki yardımcısından birisi de BJK’nin efsane golcüsü Feyyaz Uçar. Bu seçim yeşil siyahlıların gol yollarına ve son vuruşa verdiği önemi gösteriyor.

Akhisar’ın hedefi yeniden Süper Lig
Geçen sezon kupa finalisti olmayı başardığı ve önceki sezon da kupayı aldığı halde beklemediği şekilde kendini Spor Toto 1. Lig’de bulan Akhisar Belediyespor ise bu ligde deneyimli bir isim olan teknik direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde yeni sezon çalışmalarını “yeniden Süper Lig” hedefiyle sürdürüyor. Süper Lig’deki çok sayıda oyuncusunu elden çıkaran Akhisar, kadrosunu Spor Toto 1. Lig’in deneyimli oyuncularıyla takviye etme yoluna gitti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler