Teknolojide kadının adı artık olacak

Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve KAGİDER’in proje ortaklığında Türk kadınını, teknoloji aracılığıyla, iş hayatına kazandırmak için “Teknolojide Kadın Hareketi”ni başlattı. İlk aşamada 5 ilde 1000 kadına ulaşacak olan projenin diğer kentlere de yayılması hedefleniyor.

Yayınlanma: 22.08.2014 - 11:21
Abone Ol google-news

Teknolojiyi satmak için kadın görselliğinden bol bol yararlanılır ve hemen hemen tüm teknolojik ürün reklamlarında kadınlar boy gösterirken, teknolojinin aktif kullanımında kadın çoğunlukla ikinci planda kalıyor. Mesela hatırlarsanız bir reklamda çocuk annesine bilgisayar kullanmayı öğretmeye çalışırken, ''fareyi (mouse) kendine çek ve tıkla'' dedikten sonra anne fareyi çekip koparır. Yani kadının teknolojiden bihaber hali ve erkek çocuğun teknolojiye hakimiyeti vurgulanır.

Algı böyle olunca, kadın ve teknolojinin ülkemizde gerçek anlamda yan yana gelmesi pek de mümkün gözükmüyor. Kadının teknolojiyle bağı cep telefonu kullanmaktan öteye geçemiyor ne yazık ki...

Kadına fırsat eşitliği sağlayacak bir program

Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve KAGİDER’in proje ortaklığında geçtiğimiz yıl; kadınla teknolojiyi buluşturarak kadınların ekonomiye katılımlarına yönelik fırsat eşitliği sağlayacak “Teknolojide Kadın Hareketi” programını başlattı.

Haziran 2011'de Cherie Blair Vakfı ve Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu’nun küresel ölçekte yürüttüğü mWomen Programı’nın Türkiye ayağı olarak başlatılan “Teknolojide Kadın Hareketi”; kadınlara bu alanda eğitim ve mentorluk veriyor; başarı gösterenlere proje illerindeki Vodafone Cep Merkezleri’nde staj ve istihdam imkanı sağlıyor.

1000 kadın eğitilecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde İzmir’de bir toplantı düzenleyen Türkiye Vodafone Vakfı, “Teknolojide Kadın Hareketi”nin ikinci etabı olan eğitim fazını açıkladı. Programın bu etabında ilk yıl Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Gaziantep olmak üzere 5 ilde 1000 kadına Vodafone Smart Tab 10 üzerinden eğitim verilecek.

Ev kadınları iş hayatına giriyor

Teknolojiyle arası pekte iyi olmayan hatta çoğu zaman teknolojik bilgisi cep telefonu kullanmakla sınırlı olan ev kadınlarına yönelik eğitim; akıllı telefonlardan sosyal medyaya, iletişimde stres yönetiminden planlama ve organizasyona çok geniş bir yelpazede kadınların vizyonlarını genişletecek ve kendi ilgi alanlarında çok daha hızlı bir şekilde yol almalarını sağlayacak kapsamlı bir programdan oluşuyor.

Eğitim programını tamamlayan ev kadınları, “Teknoloji Pazarlama Uzmanlığı” sertifikası alarak bölgelerindeki Vodafone cep merkezlerinde staj ve istihdam imkanına kavuşacak. Kadınlar ayrıca, eğitimi takip eden 1 yıllık süre boyunca e-öğrenme kurslarına devam edecek ve her konuda destek almak için elektronik ortamda danışmanlara ulaşabilecek. Yarışmaya katılan kadınlar, özel bir mentorluk desteği alacak ve başarılı bulunan ilk 3 kadın girişimciye “cansuyu” sermayesi verilecek.

Sizde böylesine heyecan verici bir projenin içinde bulunmak isterseniz eğer, program ile ilgili her türlü bilgiye www.teknolojidekadinhareketi.org adresinden ulaşılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler