Sürdürülebilirlik için inovasyon...

3M, iş süreçlerinde inovasyonu temel alan bir marka. Sürdürülebilirlikte inovasyonun yerinin farkında ve bu anlamda çalışmalarını geliştiriyor. Ar-Ge yatırımlarını da oldukça önemsiyorlar.

Yayınlanma: 24.08.2014 - 20:11
Abone Ol google-news

Kişisel bakım, ev, hobi ve kırtasiye ürünleri, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemleri, sağlık ürünleri, trafik güvenliği, grafik ve reklam çözümleri, işçi ve işyeri güvenliği çözümleri ve otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi onlarca sektörde, endüstriyel ve kişisel ürünleriyle müşterilerine yaratıcı çözümler 3M'nin sürdürülebilirlikten sorumlu başkan yardımcısı Gayle Schueller'le konuştuk inovasyonun önemini. Schueller, yaratıcı çözümlerin önemine değiniyor. Gereklilikler yerine getirilirken geleceğin düşünülmesi de şart. Gün bugünden ibaret değil neticede. İnsanoğlu bunu geç de olsa anladı. Artık şirketler bu anlamda yön veriyorlar vizyonlarına. Ancak peki sürdürülebilirlikte inovasyonun yeri nedir?

 Kaynakları korumak hepimizin sorumluluğu

Schueller, 3M'de sürdürülebilirliğin inovasyonun merkezinde yer aldığını söylüyor. “Hem iş felsefemizde önemli bir rol oynuyor, hem de büyüme vizyonumuzun temelini oluşturuyor” diyor. Tabii farkındalık önemli. Sürdürülebilirlik artık her kuruluşta sözü edilir bir kavram haline geldi. Moda bir tanım olarak algılayanlar da var, iş yapış biçimlerinde buna değer verenler de. Schueller de sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artığını düşünüyor. “İş yaparken” diyor, “geleceği de düşünmemiz gerektiğine eminim. 3M olarak da yüzyılı aşkın süredir bu düşünceyle hareket ediyoruz. Bugünkü toplumsal gereksinimleri sağlamaya yardımcı olurken, gelecek nesillerin gereksinimlerine de saygı gösteren ürün ve çözümler geliştiriyoruz. Aslında inovasyon kültürümüzü şu şekilde özetleyebiliriz: Müşterilerin yaşadığı zorlukları anlayıp, sorunlarını çözmek için deneyimimizi ve teknolojimizi kullanmak. Bunun içinde müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardım etmek de yer alıyor. Müşterilerimiz için sürdürülebilir ürünler geliştirmeye odaklanmanın yanı sıra, 3M olarak kısıtlı doğal kaynaklar, eğitim ve istihdam gibi küresel düzeydeki sorunlara eğilmeyi de görev ediniyoruz.” Schueller, Cubitron™ II adını verdikleri yeni bir aşındırıcı ürün geliştirdiklerini söylüyor. Bu aşındırıcıdaki her bir üçgen şekilli seramik kum, bir kesici alet gibi hareket ediyor, metali bir bıçak gibi kesiyor ve uç kırıldıkça kendi kendini sürekli bileyliyor. Disk daha az güçle daha hızlı kesiyor ve dört kat daha uzun ömre sahip; yani daha az disk kullanılıyor ve diski kullanmak için daha az enerji gerektiğinden işçi verimliliği artıyor. 3M’in ayrıca geliştirdiği 3M™ Novec™ Endüstriyel Sıvılar hassas temizlik, veri merkezlerinin soğutulmasında ve yangından korumada kullanılıyor. Düşük küresel ısınma potansiyeline sahip olan Novec Endüstriyel Sıvılar, ozon tabakasını zedelemiyor. Veri merkezi uygulamalarında, sıvılar, soğutmada kullanılan enerji tüketimini yüzde 95’e varan oranlarda azaltıyor. Bunlar örneklerden bazıları. Kaynaklarını küresel düzeyde temiz su, enerji, eğitim ve istihdam alanlarında yaşanan sorunları çözmede kullanmayı görev edindiklerini dile getiren Schueller, bu sorunları çözmeye yönelik yeni sürdürülebilir ürünler geliştirip insanların yaşamlarını iyileştirmeye yatırım yaptıklarını belirtiyor.

İnovasyon iş yapış biçimlerinin temelini oluşturmalı. Bunun sürdürülebilir yaşama katkısı oldukça büyük çünkü. Her yıl gelirinin yüzde 5.5'ini Ar-Ge'ye yatıran bir şirket olarak 3 M, bu yatırımını daha da artırmayı planlıyor. Hedef yüzde 6'ya ulaşmak. Schueller, “Yatırımımızdaki artışı, bugün varolmayan yeni pazarlara yönelik yeni ürün platformları geliştirmek için kullanmayı hedefliyoruz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler