Suriye'deki sivil toplum kuruluşları BM ile bağlantılarını kesti

Ağustos ayının sonunda The Guardian, Birleşmiş Milletler'in(BM) Suriye Devlet Başkanı Esad'a uygulanan yaptırılmara rağmen başkanla veya çevresiyle milyonlarca dolarlık sözleşmeler imzaladığını öne süren bir rapor yayınlamıştı. Bu raporun üzerine 70'i aşkın yardım kuruluşu BM ile anlaşmalarını askıya aldı ve Suriye'deki BM için acilen bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Yayınlanma: 09.09.2016 - 10:58
Abone Ol google-news

Suriye'de en etkili organizasyonların da dahil olduğu yardım gruplarından oluşan koalisyon, 'BM'nin bazı ajanslarının Suriye içinde çalışma yöntemlerini protesto etmek için bilgi paylaşımı programından çıkmayı düşündüğünü' söyledi.

Bilgi paylaşım programının, 'tüm kuruluşları bir şemsiye altında toplayarak yardımın her yere ulaşabilmesini sağlamak için kurulduğunu söyleyen mektup, paylaşım hattının BM'nin ve Suriye Arap Kızılayı'nın son kararı verdiğini ve bu kararların da hükümet tarafından şekillendirilmiş olduğunu savundu.

Esad hükümetinin kuşatma altında olan alanlara yardım hattını kesmesi gibi durumlara dikkat çekilen mektupta, 73 grup 'insanı yardım çabalarının Suriye hükümetinin çıkarlarına göre manipüle edilmesine daha fazla dayanamadığını' belirtti.

Grup, BM'nin Türkiye takımından memnun olduklarını, ancak 'Şam'daki patronlarının onları dinlemediğini ve çalışma biçimlerine duyduklarını güveni kaybettiğini' söyledi.

Birleşmiş Milletler, Esad ve çevresiyle yardım sözleşmeleri imzaladı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler