Taksiciler CHP’den Neden Memnun?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta hafta Samanyolu TV’ye konuk olduktan sonra, çıkışta sık sık mitinglere sahne olan Tandoğan Meydanı yakınlarındaki bir taksi durağını ziyaret etti.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 11:21
Abone Ol google-news

Taksicilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “Burada sık sık mitingler yapıyoruz. Bu durum sizin işlerinizi aksatıyor mu?” diye sordu. Taksiciler, CHP mitinglerinde çok memun olduklarını söyleyip eklediler:

“Çünkü, CHP mitingine gelenler taksi kullanıyor, işimiz daha da açılıyor. Ama AKP miting yaparsa fena... Çünkü AKP’ye gelenler “taşıma. Otobüslerle geliyorlar, otobüslerle gidiyorlar, bir de miting yoğunluğu olunca, hem mitingden müşteri alamıyoruz, hem de sıkışıklık nedeniyle, normal müşterimizden oluyoruz.”

Afetzede!” milletvekilleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda şu sıralar yine yoğun bir “bütçe” maratonu yaşıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bütçesi görüşülecekken söz alan komisyonun renkli isimlerinden CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, afetlerin sadece sel, depremlerden ibaret olmadığını, bir ay boyunca komisyon çalışmalarına katılacak tüm üyelerin de bu yoğun tempo nedeniyle “afetzede” olduğunu söyledi. Aslanoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a esprili bir dille bu durumu anlatıp, “Sizin de afet fonundan bu arkadaşlarıma yardım etmeniz lazım. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz Sayın Başbakan yardımcım. Biz her arkadaşımın belirleyeceği belediyelere afet fonundan yardım edin. Bu sözü verirseniz komisyona başlayalım” diye konuştu. Aslanoğlu’nun bu sözleri üzerine AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de “Bence Mevlüt Bey doğru söylüyor. İlk defa bu kadar doğru bir sözüne şahit oldum” diye konuştu. Milletvekilleri arasındaki bu diyalog, komisyonda kahkahalarla karşılandı. Herkesin malumu, dört siyasi partinin grup toplantılarının yapıldığı salı günleri Meclis’te tam bir ana-baba günüdür. Komisyonda Meclis bütçesi görüşülürken sunum yapan Başkan Cemil Çiçek, insan trafiğinin bazı haftalar 10-15 bine kadar çıktığını anlatırken, üzerinde pek durulmayan ancak çarpıcı bir öneri sundu:

“Farklı siyasi görüşlere mensup binlerce kişinin olduğu bir ortamda birtakım riskler var, yaşanan bir kısım sıkıntılar var. Seçim ortamına da girildiği kabul edildiğinde, eğer partilerimiz vatandaşlarla görüşecekse, her partinin salonu var. O salonları, biz Meclis olarak karşılayalım. Dışarıda bu toplantıları yapsın.”

Bu önerinin ardından partilerden “Biz grup toplantımızı 5 yıldızlı falanca otelde yapmak istiyoruz” önerisi gelir mi dersiniz?

Vekillere ‘kredi kartıma destek çıkın’ mektubu

Vatandaşların milletvekillerine ilettiği farklı ve ilginç istekler zaman zaman gündeme gelir. Kimi vatandaşlar üniversitede okuyan çocuğuna kalacak yurt ya da destek için burs; kimi vatandaşlar ise kendisine ya da yakınına bir iş bulması için milletvekillerinin kapısı çalıyor.

Geçen hafta tüm milletvekillerinin TBMM’deki posta kutularına bırakılan bir mektup ilginç isteklere bir yenisini ekledi. “Borç batağındaki” Hayrettin Y. adlı vatandaş, düştüğü “borç batağı”ndan kurtulmak için vekillerden yardım istiyordu. Borcunu kapatmak için bir bahis sitesine parasını yatıran ve kaybeden Hayrettin Y. bankalardan çektiği krediler ve kredi kartı borçlarına ilişkin ayrıntılı dökümünü sunduğu mektubuna “Saygıdeğer milletvekilerim” diye başlayarak, borç yükünün nedenini şöyle anlattı:

“Küçük bir miktar borcum varken, borcumu yanlış yolla kapatmayı denedim. Kazanacağımı düşündüm. Bilyoner aracılığıyla ‘iddaa’ oynadım. Önce küçük küçük başladı. Sonra küçük miktarlar yavaşça büyüdü. Kaybettiğimi alayım derken daha da fazla kaybettim. Çırpındıkça iyice battım. Elimde avucumda bir şey kalmayınca uyandım.”

Hayrettin Y. milletvekillerine gönderdiği mektupta sıkıntısına belki 1, belki de 100 kişinin destek verebileceğini belirterek, “İçinizden kredinin birini üstleniyorum, aylık 100, 200 300, 500 vb gönderebilirim, bu ayki taksitlerinden birini ödeyebilirim, kredi kartına destek yapabilirim demenizi bekliyorum. Lütfen elimden tutun. Bir insanı kurtarın” diye yardım talep etti. 200 bin TL’nin üzerinde borcu bulunan vatandaş, mektubunun altına şu notu da düştü:

“Borç olarak gönderirseniz 5 seneden sonra ödeyebilirim. Borç ve yardımlarınızı bekliyorum”

([email protected])


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler