Taşra turnesindeki sanatçılar gibiydi

Dünya basını 'tapeleri' değerlendirirken Erdoğan'ın ruh haline de vurgu yaptı.

Yayınlanma: 26.02.2014 - 23:53
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmaları dünya basınında da geniş yer buldu. En ilginç değerlendirme ise Amerikan New York Times gazetesinden geldi. Türklerin her zaman iyi dizileri sevdiğini vurgulayan gazete konuyla ilgili haberinde “Türkler sansasyonel dizileri izlemekten kendini alamıyor ama bu dizi siyasi” ifadelerini kullandı.

“Türkler her zaman iyi dizileri sevdi. Yıllar önce takıntı Dallas idi. Daha yakın bir tarihte ise Muhteşem Yüzyıl. Şimdi de izlenen dizi Türkiye’nin kendi siyasi krizi” denilen haberde krizin şimdiden “Türkiye’nin zaten sorunlu olan ekonomisine zarar verdiği” de ileri sürüldü.

İngiliz Financial Times gazetesi de “Erdoğan sert bir şekilde komplocuları suçladı” başlığıyla verdiği haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı parti grup konuşmasındaki ruh halini “adeta taşra turnesinde verilen bir konser edasındaydı” sözleriyle değerlendirdi.

Bir diğer İngiliz gazetesi Guardian ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a ülkeyi helikopterle terk etme çağrısı yaptığını belirterek MHP’nin hükümetin meşruiyetinin kalmadığını savunduğunu belirtti.

Alman Der Spiegel’in “Oğlum evdeki parayı yok et!” başlığıyla yer verdiği haberde de ses kayıtlarında Başbakan’ın, oğlundan milyon dolarları güvenli bir yere götürmesini istediğini yazdı. Ses kayıtlarının sosyal paylaşım sitesi Youtube’da 1.2 milyon kez tıklandığını da belirten dergi, kayıtların bir bölümünü Almanca’ya çevirdi. Alman gazetesi Die Zeit de “Erdoğan, iddia edilen ses kayıtları yüzünden baskı altında” olduğunu belirterek muhalefetin hükümeti istifaya zorladığını yazdı.

 

Soruşturmaya bağlanacaklar

Amerikan gazetesi de tapenin “gerçek olması durumda Erdoğan, ailesi ve tanınmış işadamlarının soruşturmaya bağlanmış olacaklarını” öne sürerek tape olayının zamanlanmasına da vurgu yaptı.

 

“Göstericiler Erdoğan’ı yerden yere vurdu”

CNN de haberi “Göstericiler Erdoğan’ı yerden yere vurdu” başlığıyla duyurarak hükümet karşıtı göstericilerin İstanbul sokaklarında protestolar düzenlediğini, “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” şeklinde slogan attıklarını söyledi. İsviçre Devlet Televizyonu’nun birinci kanalında haber geniş yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler